Speltips

Speltips Spanien - Holland

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-13 21:00 Spela här

Speltips Spanien - Holland
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.60 Speltips: Vinna & hålla nollan
2014-06-13 21:00 Spanien - Holland Vinna & hålla nollan 2.60 Polsater

Mitt spel i Spanien vs Holland: Spanien att vinna & hålla nollan. 2.60 på bet365 .

Läget i lagen: Diego Costa har som bekant haft skadeproblem den senaste tiden, men verkar vara fit. Så skadeläget ser väldigt bra ut. Inga supertunga avbräck på hemmaplan heller. Trolig elva:

Trolig elva Spanien:
Casillas
Azpillicueta, Ramos, Pique(Javi Martinez), Alba
Busquets, Alonso
Xavi
Iniesta, Costa, Silva

Holland har frågetecken för de Guzman. Gregory van der Wiel, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart och Jetro Willems är skadade. Framför allt Strootman är ett blytungt avbräck då det är han som skulle ha varit ledaren på mitten för Holland.

Tänkbart lag:
Cillessen
Vrij, Vlaar, Indi
Janmaat Blind
De Jong, de Guzman (Fer)
Sneijder
Robben, van Persie


Statistik: Det lag som gått in i VM som regerande mästare har vunnit 53 %, kryssat 23,5 % och förlorat 23,5 % av sina öppningsmatcher.

Spanien har släppt in sex mål på 19 matcher i EM 2008, VM 2010 och EM 2012, vilket innebär att man släpper in en kasse var 300:e minut. Har hållit nollan i fyra raka VM-matcher.

Vincente del Bosque har 22-2-1 på sina kval och slutspelsmatcher i VM-sammanhang som Spaniens coach.

Kommentar: Strootmans skada är ett stort minus för Holland, som tvingats ändra till ett mer defensivt 3-5-2/5-3-2-system. I utgångsläget är det tre spelare som ska ta hand om offensiven. För mig kommer inte det här att räcka. Visst har man skickliga spelare där fram, men finns kvalitén där bakom att servera de här gubbarna? Eller kan de själva lösa en bollvinst högt upp och på så vis skapa sig lägen? Helt klart är att Holland siktar på att kontra hem ett resultat i den här matchen. Van Gaal kommer försöka göra det tajt och trångt, spela tufft.

Spanien då? Många har pekat på att laget skulle vara ”mätta”. Jag vill ju inte tro att ett gäng professionella spelare inte är supermotiverade när det vankas VM. Så den teorin köper jag inte riktigt. Sen är det klart att resultaten inte varit varit så extremt bra som de varit de senaste åren. I kvalspelet åkte man på två kryss (hemma mot Frankrike och Finland), men i övrigt idel vinster. I Confed i fjol gick man trots allt till final. Väl där blev man visserligen överkörda av Brasilien efter ett tidigt mål, men man hade ett läge att kvittera som David Luiz rensade undan på mållinjen. Mål där hade inneburit en helt annorlunda match. Sen är det klart att Barcelona och Bayern Münchens misslyckanden i CL de senaste säsongerna väckt frågetecken om det spanska spelet håller. Men titta på laget och truppen de har, fantastisk kvalitet och bredd. Tror snarare att det senaste året gör att vi kommer få se ett hungrigt och revanschsuget spanskt lag här.

Tvåan i den här gruppen får mest troligt Brasilien i åttondel – så något utrymme för slarv alá 2010, då Spanien torskade mot Schweiz i öppningsmatchen, finns ej. Lägg till att det är just en öppningsmatch och det är lätt att inse att det troligen blir tajt och målsnålt här, precis som öppningsmatcher brukar vara.

Jag räknar med ett tillbakadraget Holland som låter Spanien nöta och nöta, hålla boll och rulla runt. Kan aldrig tänka mig att den backlinje Holland ställer på benen kommer orka att hålla tätt över 90 minuter. Till slut kommer öppningen att komma. Och då ska Holland ställa om…att då ha jagat boll en hel del och behöva gå fram, mot et Spanien som är extremt skickliga på att hålla i boll…det blir svårt.

En kontring på Robben eller van Persie, visst kan det ge utdelning. Men som jag skrev ovan, tror inte det kommer räcka för att hota Spanien. Tycker dessutom att spanjorerna står väl rustade för att klara av kontringar, det är något Ramos och co. är väldigt vana vid at hantera.

1/2-0?

@nokkan21

Polsater - 12 Juni, 2014, 17:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
luspank - 2014-06-13 22:29:38

Ops

sharpbet - 2014-06-13 21:44:42

Gick ju inge vidare

arfrwal - 2014-06-13 20:56:33

Sätter min lilla "TV-peng" på 0-0 här...
Tror att tänket "ingen vill förlora" gör att det blir målsnålt...
Lycka till alla! :)

RobbinC - 2014-06-13 13:42:25

Lär inte bli många mål i denna matchen... spelet är spelvärd

Polsater - 2014-06-12 18:26:41

Nollade mot Colombia och Frankrike nyligen, samtidigt som Spanien håller nollan väldigt ofta. Den som lever får se.

mr_england - 2014-06-12 18:04:26

Lycka till men skulle inte spela att Robben, Van Persie, Schneijder mm nollas här. Robben kan vara ostoppbar om han har en bra dag!