Speltips

Speltips Nigeria vs Iran

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-16 21:00 Spela här

Speltips Nigeria vs Iran
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.79 Speltips: U2,5
2014-06-16 21:00 Nigeria vs Iran U2,5 1.79 Polsater

Under 2,5 mål spelas mellan Nigeria och Iran. 1.79 på Unibet .


1 Argentina 1 1 0 0 2-1 3
2 Iran 0 0 0 0 0-0 0
2 Nigeria 0 0 0 0 0-0 0
4 Bosnien/Herce 1 0 0 1 1-2 0

Troliga lag:

Iran (Possible, 4-2-3-1): Davari; Beitashour, Hosseini, Sadeghi, Pooladi; Nekounam, Teymourian; Haddadifa, Shojaei, Dejagah; Ghoochannejhad.

Nigeria (Possible, 4-4-2): Enyeama; Ambrose, Oboabona, Omerou, Oshaniwa; Mikel, Onazi, Azeez, Moses; Odemwingie, Emenike.

Matchen spelas i Curitiba, prognosen är åska och regn. Svårspelat.

Kommentar: Den slentrianmässiga bilden av Nigeria är att det finns talang där framme, men att man är oorganiserade bakåt. Må så vara om man möter ett lag där det finns en del kvalitet. Men när motståndarspelarna tillhör klubbar som Charlton och inhemska iranska klubbar räknar jag med att Nigeria klarar av att hålla tätt. Har ändå en del rutin samt en bra målvakt i form av Enyeama från Lille. Släppte in tre mål på sex matcher i kvalets gruppspel (Kenya, Malawi och Namibia).

Iran under Carlos Queiroz har också stabiliserat sin egen defensiv, samtidigt som man ofta har en rätt så försiktig inställning i matcherna. Man är liksom inte som Australien som trots att man är underlägsna går ut och bara kör. Väntar mig snarare ett defensivt och riskminimerande lag här.

Nigeria har en del spelare som spelar i Premier League, visst. Odemwingie är en frejdig spelare som säkert kan ställa till med en del bekymmer, men han är lite väl ensam. John Obi Mikel är en kompetent mittfältare, men han är ju absolut inte den som skapar några chanser framåt direkt. Är absolut inte övertygade om det som Nigeria kan ställa upp med framåt. Tror de kan få problem att bryta ner ett defensivt Nigeria. Jag räknar med att man till slut drar det längsta strået, men tror att man kan få kämpa lite för segern.

Argentina vann planenligt mot Bosnien igår, så viktigast här är att få med sig ett resultat och inte riskera något. I så fall har båda dessa lag (åtminstone i teorin) fortfarande läge att avancera från den här gruppen.

Jag räknar med en tajt tillställning där ett Iran med stor respekt för motståndet backar hem och ett lite trubbigt Nigeria trycker på utan att skapa särskilt mycket. Länge mållöst innan ett avgörande kommer i andra halvlek. Är helt enkelt inte imponerad av något av lagens respektive offensiv här.

1/2-0 Nigeria är min känsla här. Trots trenden med mycket mål hittills i mästerskapet har jag oerhört svårt att se det rassla på med mål även här.

@nokkan21

Polsater - 16 Juni, 2014, 10:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
daffe - 2014-06-16 19:43:57

Under 2.5 + Nigeria @ 3.90 Bwin