Speltips

Speltips Brasilien - Mexiko

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-17 21:00 Spela här

Speltips Brasilien - Mexiko
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.00 Speltips: Brasilien ö6,5 hörnor
2014-06-17 21:00 Brasilien - Mexiko Brasilien ö6,5 hörnor 2.00 Polsater

Bekräftade startelvor:
Brasilien: Julio Cesar (mv), Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Paulinho, Fred, Neymar, Oscar, Ramires, Luiz Gustavo.
Mexiko: Ochoa (mv), Rodriguez, Marquez, Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez.

Mitt spel i kvällens match: Brasilien ö6,5 hörnor. Finns till 2.0 gånger pengarna på bet365 under fliken hörnor - antal hörnor per lag.

Jag rekar väl hörnspel ett par gånger i halvåret och ofta kommer det någon kommentar om att det är ren lotto. Det är en kritik jag delvis kan köpa, men jag tycker att det, någon enstaka gång, går att hitta spelvärda odds på hörnor utifrån tidigare mönster och förväntad matchbild. Det här är ett sånt tillfälle.

Läget i lagen: Det mesta pekar på att Hulk ersätts av Ramires för Brasilien. Tänkbar elva:

Cesar
Alves, Silva, Luiz, Marcelo
Paulinho, Gustavo
Ramires, Oscar, Neymar
Fred

Mexiko har inga nya avbräck och väntas ställa samma elva som senast på benen:

Ochoa
Rodriguez, Marquez, Moreno
Agullar, Herrera, Vasquez, Guardado, Layún
Peralta, Santos

Hörnstatistik de senaste matcherna:
Mexiko släppte till
5 hörnor mot Kamerun i öppningsmatchen
5 mot Portugal i trmatch
3 mot Bosnien i trmatch
6 mot Ecuador i trmatch
6 mot Israel i träningsmatch

I motsvarande möte i fjol skrapade Brasilien ihop 5 hörnor.

Brasilien då:
7 egna hörnor mot Kroatien
7 mot Serbien i genrep
(jag räknar bort Panama och Sydafrika då det här är för svagt motstånd för att ta med i en meningsfull genomgång)
9 mot Chile i träningsmatch tidigare.

Kommentar: Vi såg det för Brasilien mot Kroatien, ytterrockarna Marcelo och Dani Alves slickar kanterna och kommer på konstanta överlapp. Knappast någon överraskning då det är två rätt offensiva gubbar. Räknar dessutom med ett centrerat Mexiko som vill ha ut brassarna på kanterna här, man vill inte ha Neymar och Oscar i lägen centralt. Även om ytterspringarna i Mexikos 5-3-2-system lär vara rätt defensiva idag tror jag ändå det är på kanterna ytorna kommer uppstå för Brasilien.

Brasilien imponerade inte jättemycket mot Kroatien offensivt sett. Ändå kom man till fjorton avslut. Fler än exempelvis Tyskland mot Portugal. Det säger inte allt, men det säger någonting. Brasilien har ett väldigt direkt anfallsspel. Rullar inte runt bollen så mycket mellan lagdelarna, utan man går ofta snabbt till anfall och avslut. Är det inte ett skott som reflekteras ut till hörna så är det en överlappande ytterback vars inlägg täcks ut eller en utmanande Oscar/Neymar som tvingar backen att rensa ut till hörna.

Självklart tror jag Brasilien vinner det här, men jag tror inte det blir så värst lätt. Att välja mellan +1,5 eller -1,5 i hcp-spel känns svårt för mig här. Jag räknar med att Brasilien under en STOR del av matchen kommer behöva anfalla fullt ut mot bakgrund av ett oavgjort resultat på tavlan.

Det vi kan veta rätt säkert är att Brasilien kommer att ösa på. Även om man tar en tidig ledning så fortsätter man anfalla på ett ganska aggressivt sätt. Det troliga matchscenariot jag ser framför mig är ett defensivt Mexiko mot ett Brasilien med ett kraftigt spelövertag och mycket anfallsspel. Påhejade av sin ivriga publik kommer man ösa framåt från minut ett. Det spelet kommer leda till hörnor oavsett om man vill det eller inte.

Mexiko har släppt till en hel del hörnor mot betydligt sämre lag än Brasilien. Självklart är det inte rakt överförbart, men det går ändå att se en viss trend på hur det brukar se ut. Och när man då ställs mot Brasilien, den här dagen, med den här matchen, ja då känns det som att vi mycket väl kan få ett gäng hörnor för brassarna. Den lite mer modige kan testa att Brasilien når nio hörnor först (till 3.75). Jag nöjer mig dock med det här spelet, som känns väldigt lovande på förhand (som alla spel såklart gör). Men ändå.

@nokkan21

Polsater - 17 Juni, 2014, 15:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-06-17 19:40:22

Brasilien:

J.César; D.Alves, T.Silva, D.Luiz, Marcelo; Paulinho, L.Gustavo; Ramires, Oscar, Neymar; Fred.