Speltips

Speltips Honduras - Ecuador

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-21 00:00 Spela här

Speltips Honduras - Ecuador
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.70 Speltips: 2
2014-06-21 00:00 Honduras - Ecuador 2 1.70 Aston

Denna gång testar vi en rak 2 på Ecuador som möter ett Honduras
i lagens andra match i grupp E.

Honduras inledde med att att spela 0-3 mot gruppfavoriten Frank-
rike. Hade då 0-0 till slutminut i första halvlek när Wilson Palacios onödigt drog på sig straff och i samma veva fick sitt andra gula kort vilket så klart resulterade i rött. Den hårdförde mittfältaren är nu avstängd och där tappar Honduras en viktig kugge och ledare för laget. Finns ingen självklar som kan ta över Palacios roll. Än värre skulle det bli då man fick mittback Victor Bernandez skadad. Spelar redan med Maynor Fig-
ueroa som mittback (är vänsterback i klubblaget). Att som coach ofrivilligt behöva möblera om i backlinjen är aldrig positivt.

Även om Frankrike som jag tidigare nämnt är gruppens bästa lag så hade Honduras svårt och kommer inte att få det så mycket lättare här. Sätter hoppet framåt till rutinerade Carlo Costly som knappt var synlig i Frankrike-matchen. Även Jerry Bengtson har de på topp men inte heller Bengtson känns så där jättefarlig för motståndarförsvaren. Bakåt har man superrutinerade keepern Noel Valladares (37 år och en bra bit över 100 landskamper) att hoppas på men tre bollar förbi sig i första. Kan självklart inte lastas för straffen men de övriga två var han vilse på.


Ecuador gjorde det bra mot Schweiz men hade inte turen med sig den gången. Tog ledningen genom speedkulan Enner Valencia som såg bra ut. Namnen Antonio Valencia kan mycket bättre och lär säkert visa det här. Fick sedan se Schweiz båda inhoppare göra mål i början och slutet av andra halvlek. Speciellt sista målet var ren och skär flax av urmakarna. Kunde lika gärna ha varit Ecuador som avgjort matchen och tagit alla tre poängen.

Inga skador eller avstängningar som stör i Ecuador och i mina ögon är Ecuador ett bättre lag i alla avseenden. Både spelare, taktiskt och klassmässigt håller man en högre standard är vad Honduras gör. Visst sägs det att Ecuador bara kan vinna och spela bra på hemmaplan men tycker man visade mot Schweiz att det funkar även utanför Quito.

Båda lagen måste gå för vinst här eftersom det blev torsk i de första matcherna för lagen och därmed så bör inget av lagen inleda med en defensiv taktik. Detta innebär att det framför allt lär handla om vilket lag som har det bäst ställt framåt och där ser Ecuador ut som det vinnande laget.

Krånglar inte till det så mycket denna gång utan spelet blir att Ecuador gör minst ett mål mer än Honduras dvs rak 2.

Lycka till vid rygg !

Aston - 19 Juni, 2014, 21:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-06-20 09:32:36

Rygg!