Speltips

Speltips Argentina - Iran

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-21 18:00 Spela här

Speltips Argentina - Iran
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.80 Speltips: Argentina ö2,5
2014-06-21 18:00 Argentina - Iran Argentina ö2,5 1.80 Polsater

Bekräftade startelva:
Argentina: Romero; Zabaleta, Garay, Fernández, Rojo; Gago, Mascherano, Di Maria; Messi, Higuaín, Agüero.

Argentina över 2,5 egna mål spelas mot Iran. Finns på bet365 till 1.80 bakom fliken mål - totalt antal mål per lag.


Argentina 1 1 0 0 2-1 3
Iran 1 0 1 0 0-0 1
Nigeria 1 0 1 0 0-0 1
Bosnien/Herce 1 0 0 1 1-2 0


Läget i lagen: Argentina kom till spel med en 5-3-2-formation mot Bosnien. Spelet fungerade inte alls och firma Messi/Agüero var totalt isolerade där fram. I andra halvlek gick man över till 4-3-3 och då såg det bättre ut. Messi och flera andra spelare har uttalat sig om att man trivs bättre i 4-3-3-systemet och allt talar för att man Alejandro Sabella ställer ett 4-3-3-lag på planen direkt från start den här gången. Stort plus. Inför Bosnien-matchen hade Higuain lite problem och även Angel di Maria har haft en lättare känning, men båda ska kunna spela nu. Palacio missade första matchen men är nu aktuell för spel (max inhopp).

Romero;
Zabaleta, Rojo, Garay, Fernandez;
Gago, Mascherano, Di Maria;
Agüero, Higuain, Messi

Iran har inga nya problem och kan ställa samma defensiva elva som mot Nigeria på benen.

Iran: Haghighi; Montazeri, Pooladi, Hosseini, Sadeqi; Nekounam, Heydari, Teymourian, Hajsafi, Dejagah; Ghoochanneijhad

Kommentar:

Nigeria vs Iran
7-2 i hörnor
11-6 i avslut
63-37 i bollinnehav.
464 - 192 i antal passningar

Nigeria hade ett väldigt spelövertag på Iran, som sjönk ihop väldigt djupt och skrapade ihop 2-3 vettiga anfall på hela matchen. Det kan fungera mot ett uddlöst Nigeria, som saknar de riktigt vassa hoten framåt. Afrikanska lag är sällan bra på att föra spelet dessutom, det blir mycket slarv, konstiga beslut, passningar som rinner ut över sidlinjen innan det kommer ett avslut från 35 meter som landar på rad 17. Men jag tänker så här: Om spelet ser ut som det nu gjorde mot Nigeria - hur ska det då se ut mot Argentina? Det finns trots allt en del vassa spelare där fram. Och tillåts Argentina ha ett bollinnehav på de där 70-72 procenten som man väntar sig är det lätt att se att väldigt mycket av spelet kommer ske runt Irans straffområde. Visst, det är inte lätt att lyckas när det står 11 motståndare där. Men vi har trots allt Messi och Agüero på genombrott, vi har Higuains box-spel, vi lär få ett antal fasta situationer (där man gjorde mål mot Bosnien) och så vidare. Iran är helt enkelt ett alldeles för begränsat lag för att klara av att stänga ner Messi å co i 90 + tillägg. Det kommer bli för jobbigt.

Visst, Iran släpper till väldigt lite mål i sina matcher. Men man möter också i princip aldrig lag av Argentinas kaliber. Klart det går bra att hålla nollan/släppa in bara en kasse när motståndet heter Libanon, Thailand, Vitryssland och Nigeria. Det här är något annat.

Argentinas offensiv då. Ja, det går att argumentera mot den genom att peka på Messis "misslyckade" säsong (han gjorde 28 mål på 29 starter i ligan, åtta mål på sju starter i CL) i år. Spelmässigt var det inte samma Messi vi är vana vid att se nu under våren. Men. I första matchen fick han trots allt göra det där målet. Och han hade bud på något till dessutom. Det här är en jättechans för honom att göra ett par mål för att på allvar komma in i turneringen och förbättra statistiken. Sånt man skulle kunna tänka sig att han gillar. På samma sätt är det med Agüero, Higuain och de andra. Målskyttar som behöver hamna i protokollet för att få självförtroende inför resten av turneringen. Tror det är något hela laget känner här; tre poäng är ett måste, men när dessa väl är säkrade lär man också känna att det är otroligt viktigt att ösa på för att flera spelare ska få hamna i protokollet - det hade laget såväl som individerna mått bra av.

Argentingas offensiv behöver knappast någon vidare presentation. Gjorde 35 mål i kvalet (överlägset flest). Sju gånger löste man ö2,5 där. Sex av åtta hemmamatcher gjorde man minst tre mål i. Och här är det i stort sett hemmaplan. Jämför stödet Argentina kommer ha jämfört med Iran.

Många var rätt besvikna på Argentina i första matchen och man ställde upp med ett helt misslyckat spelsystem. Ändå gjorde man två mål på en motståndare som är betydligt starkare än i Iran. Och man hade verkligen bud på trean också. Med den individuella skickligheten som finns där fram har man alltid chans att såra vilken motståndare som helst. Nu tror jag inte man behöver förlita sig på individuell briljans. Den här gången lär man lira 4-3-3 från början och man ställs dessutom mot en sämre motståndare. Vi slipper förmodligen också se Maxi Rodriguez från start igen. Nej, det här blir kross.

4-0.

@nokkan21

Polsater - 20 Juni, 2014, 11:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LenaLisa - 2014-06-21 16:09:59

Klipper in tipset jag skrev på planket.

Hej planket!

Lägger ut mitt första speltips här då jag tror mig funnit ett med bra värde.

Matchen gäller Argentina-Iran

Göra båda lagen mål och Över/Under 2.5 mål

Båda lagen gör mål/Nej och Över 2.5 mål

Detta spel ger 2.90 på William Hill .

Iran skapade 1 chans mot Nigeria om jag inte minns fel tror inte dom skapar många chanser mot Argentina så Argentina borde hålla tätt och tror Argentina får in minst 3 bollar mot Iran. -2.5 På argentina ligger runt 2.30 så man får ganska mycket mer värde om man tror Argentina håller nollan