Mitt spel mellan Belgien och Ryssland blir mitt gamla hederliga favoritspel: Flest mål i andra halvlek, 2.10 på bet365 . Finns under fliken 1:a/2:a halvlek.

Belgien 1 1 0 0 2-1 3
Sydkorea 1 0 1 0 1-1 1
Ryssland 1 0 1 0 1-1 1
Algeriet 1 0 0 1 1-2 0

Läget i lagen:

Belgium: Courtois; Vertonghen, van Buyten, Kompany, Alderweireld; Dembele, Witsel, Fellaini; de Bruyne, Lukaku, Hazard.

Vincent Kompany is a slight doubt, but is expected to be fit on time for Sunday’s game.

Russia: Akinfeev,; Kombarov, Ignashevich, Berezutski, Yeshchenko; Glushakov, Shatov, Fayzulin; Samedov Kokorin, Zhirkov.

Kommentar: Pallar egentligen inte med någon romanrek idag då min besvikelse över att spelet på Dzeko som målskytt bommades. Eller, han gjorde ju mål, men den assisterande domaren hittade en offside som var lika svårupptäckt som Peter Harryssons runkeeper-app. Och stolpskottet på tilläggstid dessutom. Och fyra bra lägen ytterligare. Men vänta ni bara, när Dzeko möter Arsenal nästa gång - då jäklar.

Blä.

Belgien mot Ryssland då. Två lag som inte direkt imponerade i första matchen. Belgien hade problem mot Algeriets täta försvar och gav dessutom bort en väldigt billig straff, vilket gjorde att man hamnade i underläge. Är det något vi sett den här turneringen är det att lag som faller hem och parkerar bussen har stora chanser att hindra motståndarna från att göra mål. Rejäl fart blev det inte förrän Fellaini (av alla) och Mertens kom in. Trots allt finns det en hel del offensiv kapacitet i det här belgiska laget och bredden på truppen är stor. En personlig favorit som Kevin Mirallas fick inte ens hoppa in senast. Känns som att man har spelartyper som är bra på olika saker; man har de Bruynes keativitet, Hazards finurlighet/förmåga att utmana, Lukakus boxspel, Mertens fart, Fellainis tyngd. Hur man nu väljer att disponera laget. Så att Belgien förmår göra mål - det tror jag.

Ryssarna då? Fick inte till det mot ett köpstarkt Sydkorea som dessutom föll hem en del. Krysset i den matchen gör att man måste ha med sig poäng här. Capello är en italiensk tränare av, skulle jag säga, den klassiska skolan. Defensiv och organisation främst. Vi såg det mot Sydkorea och vi har sett det tidigare också, man har problem att föra matcherna och förlitar sig hellre på omställningar.

Varför tror jag då på det här spelet? Personligen har det varit ett favoritspel för mig genom hela VM. Jag har spelat det själv i många matcher och även rekat det med framgång någon gång. Ett personligt favoritspel.

29 matcher har spelats hittills i VM. Om jag räknar rätt har det här spelet hittat hem i 18 av dessa, dvs 62 %. Ser man till de tidiga matcherna, dvs de som spelats när det varit som allra varmast, har det här spelat landat i sju av tio matcher. För båda de här lagen landade flest mål i fösta halvlek i omgång 1.

Varför blir det då så? Jo, en faktor är definitivt värmen. Är rätt övertygad om att lagen har en mer försiktig approach till matchen initialt på grund av den. Ransonerar energin. Spring inte för mycket i onödan direkt från start. Om inte annat så smyger sig en sån känsla gärna på omedvetet.

Dessutom, så som läget är nu är kryss ett mycket bättre resultat för Belgien än vad det är för Ryssland. Därför behöver inte belgarna gå ut och försöka skapa en massa direkt. De kan tillåta sig själva att växa in i matchen och se vad ryssen har att komma med. Samtidigt är jag övertygad om att Ryssland under Capello kommer inleda väldigt försiktigt då jag kan tänka mig att man har en stor respekt för Belgien. Är liksom inte laget som går ut och tokkör alá typ Chile.

Nej, utifrån de här förutsättningarna är min känsla att det blir tillknäppt och försiktigt. I andra halvlek kommer tröttheten, ytorna och målen. Tror att Belgiens bredd kan komma att avgöra då de har lyxen att byta in riktigt bra och fräscha spelare. Ett mål åt något håll i andra halvlek gör då att spelet kan öppna upp sig väldigt mycket. Vi såg det i Uruguay mot England, Colombia mot Elfenbenskusten och så vidare.

Risken med det här spelet, som jag ser det, är att vi får 1-0/0-1 i halvtid följt av en kvittering i andra och sedan två nöjda lag. Men det skulle ändå förvåna mig om de inte försöker jobba in en trea. Gruppseger är rätt önskvärt - rätt stor skillnad att få Tyskland gentemot Ghana/Portugal/USA i en åttondel. Men, som alltid, var med live och följ matchbilden.

Nej, i en match där jag tycker 1x2-oddsen ligger rätt tycker jag mig finna värde i det här spelet.. Capellos försiktighet, belgarnas seger i ryggen som ger trygghet och värmen. 0-0 i halvtid och sedan 1-2 Ryssland. Kan vi få det?