Speltips

Speltips Chile vs Holland

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-22 18:00 Spela här

Speltips Chile vs Holland
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.95 Speltips: BLGM & ö2,5
2014-06-22 18:00 Chile vs Holland BLGM & ö2,5 1.95 Polsater

Båda lagen gör mål & ö2,5 mål i matchen spelas till 1.95 på bet365 . Finns under fliken mål - totalt antal mål/ båda lagen gör mål - över 2,5 & ja.

Holland 2 2 0 0 8-3 6
Chile 2 2 0 0 5-1 6
Australien 2 0 0 2 3-6 0
Spanien 2 0 0 2 1-7 0

Vi har alltså fullpoängarna som drabbar samman här. Gör upp om gruppseger. Holland vinnare på x alltså. Det som står på spel här är alltså att mest troligt få slippa Brasilien.

"If you look ahead a bit, in theory you are better off than if you come second," säger Rvp om att vinna gruppen.

Van Persie ja. Avstängd. Avbräck för det här spelet. Ersätts av lens eller Depay. Även mittbacken Martins Indi missar matchen. Tänkbart lag:

Jasper Cillessen; Daley Blind, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat; Jonathan de Guzmán, Nigel de Jong, Wesley Sneijder; Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben.

Chile har Arturo Vidal tveksam, "I have been feeling better this week and our coach will decide whether I am to play or not. But I certainly feel like playing in tomorrow's game", säger han.

Charles Aranguiz är också tveksam. Tänkbart lag:

Chile (3-4-1-2): Claudio Bravo; Gonzalo Jara, Gary Medel, Francisco Silva; Eugenio Mena, Marcelo Díaz, Charles Aránguiz, Mauricio Isla; Arturo Vidal; Eduardo Vargas, Alexis Sánchez.


Kommentar:

“We are going to play for the win against Chile and that is ... not influenced by the fact that Brazil plays after us. I assume that they will also fulfil their sporting obligations", säger Louis van Gaal.

Holland går för gruppsegern alltså. Då behöver man göra mål. Och det gör man ju gärna. Tittar vi på VM-matcher har man mål i åtta av de senaste nio (finalen 2010 mållös). I VM-kval har man 18 matcher i rad med egna mål i. I EM-kval har man 13 raka matcher med egna mål i. I EM har man gjort mål i 6 av senaste 7. Kort sagt - man gör "alltid" mål i tävlingsmatcher. Visst, Van Persie är avstängd och det är ett jävla avbräck på många olika sätt. Men får in Depay eller Huntelaar och det är okej ersättare.

Vad vet vi om Chile då? Jo, deras styrka är inte defensiven. Klarade i och för sig av att stänga ner Spanien senast. Men man gjorde det via en hög press som spanjorerna inte grejade. Och då Spanien vägrade anfalla mer rakt så fastnade man i Chiles press. Holland är mer direkta i sitt anfallsspel, så min gissning är att Chile inte kommer ha lika bra utdelning i presspelet som man hade mot Spanien. Vi såg hur en begränsad nation som Australien tilläts skapa en hel del på Chile (och Holland, men det kommer jag till). Släppte in 25 mål i VM-kvalet, klart fler än toppkonkurrenterna (Argentina släppte 15, Colombia 13 och Ecuador 16). Håller sällan nollan. Så RVP:s frånvaro till trots - Holland bör göra mål här.

Chile då? Tycker faktiskt laget visat stor effektivitet hittills. Är inte så att man skapat SÅ mycket mot Australien och Spanien. Men ändå ett imponerande anfallsspel. Och jag gillar ju laget, inte bara för det jag sett i VM, jag följde laget redan i kvalspelet. Det jag såg där och i träningsmatcherna inför det här mästerskapet fick mig att reka Chile att gå vidare från gruppen. Älskar att man bara kör i alla lägen. Pressar, sliter och springer. Anfaller aggressivt mot mål hela tiden. Även om Vidal inte kommer till spel har man gått om offensiva hot.

Holland imponerade mot Spanien, visst. Men man släppte ändå till en hel del lägen (minns Silvas läge för 2-0, hur hade VM sett ut om han gjort mål där?). Spanien borde definitivt gjort fler än ett mål. Det går trots allt inte att komma ifrån att laget saknar världsspelare i den lagdelen (IMO). Även Australien skapade lägen på Holland.

Båda lagen gör mål: ja ligger på ca 1.60. Krysset är ju dött för Chile då laget måste vinna för att ta gruppsegern (och mest troligt slippa brassarna). Kommer då att ösa. Och vi har sett hur Holland kan kontra.

Måste erkänna att jag först sneglade på underspel i den här matchen, då jag tänkte mig att det skulle bli avslaget, att det mest skulle bli 90 minuters jogg i hopp om att undvika skador. Men vi har ju sett det här laget spela sina första två matcher och då är det här spelet det logiska. Vi har också sett trenden i hela VM: målrikt. Till och med en sån match som Sydkorea-Algeriet, som alla tror ska sluta 0-0, sprutar det in mål i.

Det här blev långt nu, men det räcker egentligen med att konstatera att så som de här lagen spelat så bör det här bli mål.

Spelas i Sao Paulo. Enligt SMHI ska det vara 20-22 grader och växlande molnighet vi tiden för matchen, så bra förhållanden också.

1-3?

@nokkan21

Polsater - 22 Juni, 2014, 23:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!