Speltips

Speltips Italien - Uruguay

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-24 18:00 Spela här

Speltips Italien - Uruguay
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.50 Speltips: Hemmalaget: flest mål 2a
2014-06-24 18:00 Italien - Uruguay Hemmalaget: flest mål 2a 2.50 Polsater

Uruguay mot Italien, mitt spel: Halvlek med flest mål - hemmalag (Italien): 2a halvlek. Odds 2.50. Finns under fliken mål - halvlek med flest mål - hemmalag.

Jag tror alltså att Italien gör majoriteten av sina mål i andra halvlek.

Costa Rica 2 2 0 0 4-1 6
Italien 2 1 0 1 2-2 3
Uruguay 2 1 0 1 3-4 3
England 2 0 0 2 2-4 0

Förutsättningarna inför slutomgången är alltså som följer: Costa Rica är klara. Italien går vidare på seger och x, medan Uruguay måste vinna för att gå vidare.

Läget i lagen:
Italien har haft frågetecken för Danielle de Rossi. Väntas dock kunna spela. Har varit snack om att Prandelli ska välja 3-5-2 den här gången, i så fall med Juventuskvartetten Buffon, Chiellini, Barzagli och Bonucci där bak. Återstår att se hur det blir. Tänkbart lag:

Italy: Buffon; Bonucci, Chiellini, Barzagli; Darmian, De Sciglio; Pirlo, Verratti; Marchisio; Immobile, Balotelli.

Maxi Pereira will be available again following suspension, while both Alvaro Pereira and Diego Lugano are doubts due to injury. Tänkbart lag:

Uruguay: Muslera; Fucile, Gimenez, Godin, Caceres; Arevalo Rios, Gargano, Stuani, Rodriguez; Cavani, Suarez.


Kommentar: Det här spelet baseras mest på hur jag ser den här matchen gestalta sig. När bollen rullar igång är Italien vidare. Att frenetiskt anfalla tror jag inte riktigt är melodin man kommer sjunga, i synnerhet som Gli Azzurri såklart är medvetna om Uruguays främsta styrkor, dvs de snabba omställningarna. Uruguay är ett lag som trivs bäst när de får ställa om och anfallsduon får jobba mot få försvarare och snabbt avsluta anfallen. Det vet Italien om. Ergo: man kommer vara väldigt noga med hur man själva anfaller. Se till att aldrig tappa boll i fel lägen och inte gå bort sig.

Mycket står på spel här och första målet (som alltid) väldigt viktigt. Därför tror jag på en väldigt låst första halvlek med lite risktagande från båda lagen. Uruguay lär knappast gå all in offensivt heller. Man kommer ligga i sina försvarspositioner och vänta in sina kontringslägen. Matchen spelas också tidigt och vi kommer ha en temperatur på 26-29 grader. Vi har sett tidigare hur de här tidiga matcherna inletts ganska försiktigt. Det är som att lagen är medvetna om värmen och inte vill ödsla energi i onödan för att inte ta slut. Men i andra halvlek kommer tröttheten och ytorna - då kommer chanserna.

Så jag räknar med en tajt och chansfattig första halvlek mellan två lag som känner på varandra och absolut inte vill släppa in första målet. Enligt mig är en mållös första halvlek troligt. I andra halvlek måste Uruguay blotta sig, annars är det respass. Successivt kommer man behöva riskera mer - vilket naturligtvis kommer öppna fina kontringslägen för Italien.

Är det så att Uruguay tar ledningen i första eller andra halvlek måste Italien själva fram och börja ta risker. Såg oerhört trubbiga ut mot Costa Rica, men jag räknar med en rejäl uppryckning här. Spelar man dessutom med två forwards, vilket verkar bli fallet, så tror jag också man kommer vara vassare och kunna hota mer.

Tycker det här spelet (som vanligt) känns intressant så här på förhand. Det jag tror vi kan vara säkra på är en tajt matchbild i första halvlek. Vi såg hur det såg ut mellan Chile och Holland samt även Mexiko mot Kroatien. Den förstnämnda matchen givetvis inte lika viktig, men i båda dessa hade vi mållöst i halvtid för att sedan se en öppnare andra halvlek där jagande lag var tvungen att blotta sig mer. Kan absolut se det scenariot framför mig här.

Risken med spelet är väl att ett revanschsuget Italien med Balotelli i spetsen kommer ut väldigt starkt och får utdelning i första halvlek. I så fall blir det här spelet tufft då italienarna YTTERST sällan gör fler än två mål. Men med tanke på vad den här matchen gäller och förutsättningarna inför så tror jag inte det.

0-0 i paus och sedan 0-2 italien? Eller 1-0 Uruguay i halvtid, 2-1 fulltid?

@nokkan21

EDITERAD 2014-06-24 01.57:24

Polsater - 24 Juni, 2014, 01:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!