Speltips

Speltips Ecuador - Frankrike

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-25 22:00 Spela här

Speltips Ecuador - Frankrike
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.83 Speltips: Ecuador mål före 68:00
2014-06-25 22:00 Ecuador - Frankrike Ecuador mål före 68:00 1.83 Polsater

Bekräftade startelvor:
Ecuador: Dominguez, Guagua, Erazo, Paredes, Noboa, Montero, W. Ayovi, E. Valencia, Minda, Arroyo, A. Valencia.
Frankrike: Lloris, Sagna, Koscielny, Sakho, Digne, Pogba, Schneiderlin, Matuidi, Sissoko, Benzema, Griezmann


Ecuador vs Frankrike. Mitt spel blir Ecuador mål före 68:00. Finns under fliken mål - tid för lagets första mål.


1 Frankrike 2 2 0 0 8-2 6
2 Ecuador 2 1 0 1 3-3 3
3 Schweiz 2 1 0 1 4-6 3
4 Honduras 2 0 0 2 1-5 0

Frankrike är i princip klara gruppsegrare redan. +6 kräver alltså att man torskar med fyra mål mot Ecuador eller att Schweiz tar igen åtta mål via en storseger mot Honduras. Följaktligen måste Ecuador matcha Schweiz resultat mot Honduras - med största sannolikhet bör man vinna.

Läget i lagen:
Cabaye avstängd för Frankrike. Svårt att spekulera om Frankrikes startelva egentligen:
"Manager Didier Deschamps is expected to make changes to his starting line-up and save his key players for the next round, as Les Bleus are safe thanks to their goal record. One player that could possibly sit that one out is Real Madrid striker Karim Benzema, who has scored three goals at the group stage, with QPR’s Loic Remy being considered among the possible replacements." Tänkbart lag:

Lloris
Sagna, Koscielny, Mangala, Digne
Pogba, Schneiderlin, Sissoko
Cabella, Giroud, Griezmann

Ecuador har ett fullt frisk trupp. Sett olika rapporter inför match där vissa pekar på att man sak gå över på 4-5-1, medan andra säger att man kör på med samma lag som mot Honduras senast:

Alexander Domínguez;
Walter Ayoví, Frickson Erazo, Jorge Guagua, Juan Carlos Paredes;
Antonio Valencia, Christian Noboa, Carlos Gruezo, Jefferson Montero,
Enner Valencia, Felipe Caicedo.


Kommentar: Frankrike har blivit lite av allas poplag så här långt. Och det är klart, man har imponerat stort, det har man. Men vi ska komma ihåg att man mött ett svagt (och decimerat Honduras) och ett Schweiz med ett av tidernas kanske sämsta mittbackspar (Senderos/Djourou). Kanske lite hårt sagt, men som Arsenalfan har jag bara traumatiska minnen av Senderos. Nåväl, klart Frankrike imponerat, men det är sällan laget som imponerar i omgång 1 och 2 som vinner till slut.

Hur som helst så kan vi konstatera att Frankrike nu är 99,9 % klara för slutspel. Det har talats en hel del om rotation, vilket vore klokt eftersom man definitivt har möjligheten att vila lite gubbs. Hur är det med motivationen i en sån här match? Klart att spelarna som kommer in vill bevisa vad de går för, men känslan är ändå att det inte borde vara samma tagning som inför de andra gruppmatcherna eller som inför den kommande åttondelen.

Ecuador då? Ja, antagligen räknar de med att själva behöva vinna här. För Schweiz är stora favoriter mot Honduras såklart. Det innebär att vi bör få se ett Ecuador som är rätt sugna på att anfalla. Hade man grejat sig på ett x här hade det varit annorlunda, men nu bör man gå in med inställningen att man ska vinna. Jag tror inte att det kommer vara full fart framåt, men en hel del offensivlust kommer vi få se. Enner Valencia (tre mål hittills) har varit det stora utropstecknet medan många väntar sig mer av Antonio Valencia och Caicedo offensivt. Möjligt att det finns mer att hämta hos den duon, sparkapital som kommer fram här.

Det går ju inte att blunda för den generella trenden att (syd)amerikanska lag dominerat detta mästerskap. Samtliga har gått vidare hittills och de mindre sydamerikanska lagen har förmodligen imponerat mer på gemene man än vad Brasilien/Argentina gjort. Kanske inte så konstigt att länder som spelar på, så gott som, hemmaplan gör det bra då hela den grejen innebär en del faktorer man inte ska underskatta. Hursomhelst så gör väl det att tron på att Ecuador ska lösa det här ökar för min del.

Mål före 68:00, i min värld är det en generös tilltagen lina. Ecuador bör ha den större motivationen och bör kunna utnyttja ett roterande Frankrike. Lägg till Sydamerikafaktorn på det. Dessutom, Frankrike visade mot Schweiz senast att man kan släppa in mål. Att man slappnade av i andra halvlek är väl inte mycket att säga om, men redan i första halvlek skapade Schweiz chanser. Gjorde ostarna det bör ju ett slutspelshungrigt Ecuador klara det. Oddset på att Frankrike inte håller nollan ligger runt 1.40-1.45. Rätt lågt alltså. 68:00 är 75 % av matchen - att man ska hitta mål innan dess känns rätt troligt.

Frankrike har varit bra och även om man roterar i laget så är det inga dåliga spelare som kommer in. Men det här VM:ets trend - mycket mål åt alla håll och sydamerikansk dominans - gör att det här spelet känns bra till den här linan. Frankrike kan mycket väl kontra bort Ecuador och göra något liknande som mot Schweiz. Men jag tror inte Ecuador går mållösa från den här matchen. Och då tror jag inte målet dröjer så länge som till 68:e och framåt.

Eftersom lagen inte har så mycket att förlora i den här matchen tror jag det kan bli rätt öppet. Ecuador måste som sagt vinna (troligen) medan Frankrike är klara. Det ligger nog inte i fransmännens natur att gå in för 0-0, bara spela av och maska slut på den här matchen. Alltså blir det skillnad mot exempelvis Italien Uruguay, där vi hade två lag som kämpade om avancemang och man visste att första målet skulle bli så sjukt viktigt. Därför tror jag att det blir öppet och en del mål här.

Jobbbbbbba Ecuador.

@nokkan21 på Twitter

Polsater - 25 Juni, 2014, 03:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
silvefang - 2014-06-25 22:51:19

Den blir jöbbig, aldrig skådat ett sämre lag! Bort från vm