Speltips

Speltips Schweiz - Honduras

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-25 22:00 Spela här

Speltips Schweiz - Honduras
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.05 Speltips: Schweiz & ö2,5
2014-06-25 22:00 Schweiz - Honduras Schweiz & ö2,5 2.05 Polsater

Bekräftade startelvor:
Schweiz: Benaglio, Lichtsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez, Behrami, Inler, Shaqiri, Xhaka, Mehmedi, Drmic.
Honduras: Valladares, Figueroa, Bernardez, J Garcia, W Palacios, Bengtson, Costly, B Garcia, Espinoza, Claros, Beckeles

Schweiz & ö2,5 mål är spelat i kvällens match. Mål - Resultat/totalt antal mål.

1 Frankrike 2 2 0 0 8-2 6
2 Ecuador 2 1 0 1 3-3 3
3 Schweiz 2 1 0 1 4-6 3
4 Honduras 2 0 0 2 1-5 0

Läget inför den här matchen är alltså att Schweiz måste göra ett bättre resultat än Ecuador mot Frankrike för att gå vidare. Bör ju gå för seger här då det inte är otänkbart att Ecuador kan få med sig något från Frankrike. Honduras har ju också en, om än liten, chans till avancemang. Storseger mot Schweiz samtidigt som Frankrike vinner mot Ecuador med ett par bollar. Vore helt otroligt, men det här mästerskapet är väl då något sånt skulle kunna inträffa.

Läget i lagen:

Wilson Palacios är tillbaka efter avstängning. I övrigt väntas firma Bengtson/Costly få fortsatt förtroende på topp.

Honduras (4-4-2): Noel Valladares; Emilio Izaguirre, Maynor Figueroa, Víctor Bernárdez, Brayan Beckeles; Roger Espinoza, Wilson Palacios, Luis Garrido, Óscar Boniek García; Carlo Costly, Jerry Bengtson.

Steve von Bergen (mb) skadad. Senderos eller Schär ersätter. Med tanke på Senderos agerande senast så bör det bli Schär. Tänkbart lag:

Switzerland (4-2-3-1): Diego Benaglio; Ricardo Rodríguez, Fabian Schär, Johan Djourou, Stephan Lichtsteiner; Gökhan Inler, Valon Behrami; Valentin Stocker, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri; Josip Drmić.


Kommentar: Honduras har inget att förlora här. Förmodligen tror man inte ens själva på avancemang, men man har inget att vinna på att inte göra ett försök. Har i de två inledande matcherna spelat sin primitiva fotboll med långa bollar. Mot Ecuador såg man ändå ut att kunna skaka fram något från det, samarbetet mellan Costly och Bengtson på topp var bra. Mot ett Schweiz vars defensiv inte imponerat alls hittills kan man mycket väl göra mål, i synnerhet som Schweiz lär behöva trycka på för seger - kontringslägena kan därmed dyka upp.

Schweiz måste mest troligt vinna. Klart att man kommer ha stenkoll på vad som händer mellan Frankrike-Ecuador. Men. Vi vet inte vad som kommer hända där. Förmodligen kommer det inte vara avgjort efter 20 minuter, så Schweiz måste ju fram och gå för segern. De här lagen spelade 0-0 i VM i Sydafrika, men:

"We will win this time, it is that simple," said Hitzfeld. "I am convinced that we have a lot more potential now in our offence. We have scored four goals in this World Cup already. So I am confident that we can score goals against Honduras, too."

Schweiz har ju en hel del offensiv kvalitet. Spelare som inte är toppklass i världen, men kanske Europa League-klass snarare. Det är ändå 4-5 spelare som normalt sett gör mycket poäng. Dessa räckte inte till mot Frankrike, men tror det kan bli annorlunda mot Honduras. Även Honduras förmodligen kommer backa hem en del så håller inte deras defensiv samma klass som Frankrike. Så spelare som Shaqiri och Drmic, som vi väntar lite på, kan mycket väl fira triumfer här. Skulle faktiskt kunna se Schweiz lösa den här linan på egen hand.

Lägg till att vi har Honduras aggressiva och opolerade spelstil. Drar på sig mycket varningar, en utvisning är aldrig långt borta för deras del. Vi såg mot Frankrike hur man drog på sig en rätt onödig straff också.

Vi har spelat 40 matcher hittills i detta VM. 27 har gått över 2,5. Jag har skrivit det förr, men gör det igen - trenden i det här mästerskapet är mål. Båda Schweiz matcher har gjort det och premiären för Honduras gjorde det.

Det finns en del osäkerhetsfaktorer här. Vad kommer Frankrike att göra? Hur agerar lagen på olika scenarion? Det vi kan vara övertygade om är att Schweiz kommer gå för segern. Honduras har inget att förlora, spelar ovårdat och har en rätt svag defensiv. För mig luktar den här matchen mål. Om inte Honduras kontrar in en balja så kan Schweiz klara den här linan på egen hand. Vi kan ha ett scenario där schweizarna måste ha en storseger om Ecuador leder mot Frankrike.

3-0. /3-1.

@nokkan21

Polsater - 25 Juni, 2014, 12:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!