Den tolfte maj, det var senast Öster vann en fotbollsmatch. Ha det i åtanke när vi plitar ned ettan med en Asian 0 variant. Med andra ord insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat.
Öster vet helt enkelt inte längre hur man vinner fotbollsmatcher.
Många trodde senast att det skulle kunna vända när man vände 0-1 till 2-1 i mitten av den andra halvleken hemma mot Jönköping. Men icke.
Södra svarade omgående och Öster fick inte ens med sig en poäng, för landskapspolarna från bibelbältet såg till att inte bara göra ett, utan två mål.
Det är helt klart något som inte stämmer i Öster.
Jag rekade själv laget borta mot usla Landskrona, kände lång väg att det var läge för ett trendbrott då efter ett par svaga resultat.
2-0 gjorde Öster då i 83:e minuten. Ett fotbollslag i harmoni stänger igen en sådan fight. I synnerhet mot jumbon i serien. Men icke.
1-2 Robin Hofso (86)
2-2 Paul Torres (90+1)
Den där ängsligheten vid ledning sågs även hemma mot Sirius då man släppte in ett sent 2-2 även då.
Och inte bara det här att man inte har psyke att hålla ledningarna. Det är också så att man inte har vänt ett underläge till seger på över ett år.
Så hur det än artar sig för Öster just nu, så har de svårt att vinna fotbollsmatcher!

Och uppgiften som väntar är inte den enklaste för dagen.
Bussen rullar till socialismens Mecka, Degerfors och Stora Valla.
Där väntar ett Degerfors som har växlat upp ordentligt efter en trög start.
Jag skulle nästan kunna kopiera texten från en vecka tillbaka då man mötte ett annat smålandsgäng, då Husqvarna.
Samma tendens då som nu. Ett HELT ordinarie Degerfors i full harmoni mot en motståndare med en form inte ens ens mor skulle kunna älska.
Och det här är ju också trevlig läsning för oss som är inne på en ny Dif-vinst.
De tv senaste segrarna har sett ut så här:
Dif v J Södra 3-0.
Husqvarna v Dif 0-3.
Att slakta smålandslag har blivit en vardag för Degerfors, helt enkelt.

Öster är enligt samtliga bolag knappa favoriter.
Det efter att ha startat med denna elva i senaste debaclet mot Jönköping:

Nadj
Wihlborg - Vasilj - Lindblad - Konate
Elvby - Vasilj - Lindner
Bergholtz - Birgersson - Henningsson

Det kanske är så att Öster inte är så mycket bättre än tabellen visar.
Denna ängsliga elva mot ett Degerfors med självförtroendet i taket.
Tycker det är en skum decimalfördelning.

Att vi nästan når upp till dubbla degen på Degerfors med insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat.