Speltips

Speltips Portugal - Ghana

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-26 18:00 Spela här

Speltips Portugal - Ghana
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 1.90 Speltips: Ö 3 asian
2014-06-26 18:00 Portugal - Ghana Ö 3 asian 1.90 Polsater

Över 3 mål (asian) är spelat mellan Portugal och Ghana. Spelet innebär alltså pengarna tillbaka på tre mål, vinst på fyra eller fler.

Det här spelet är en no-brainer för mig. Om man vill kan man avvakta och spela ö2,5 live i stället, men risken är väl att det smäller på en gång.

Tyskland 2 1 1 0 6-2 4
USA 2 1 1 0 4-3 4
Ghana 2 0 1 1 3-4 1
Portugal 2 0 1 1 2-6 1

Förutsättningarna inför sista matchen:
Tyskland är i princip klara. Ska mycket till att Ghana ska hämta in fem mål (tvåmålsförlust plus tremålsvinst ger lottning).
USA är vidare på x eller vinst eller om Portugal vinner och jänkarna fortfarande har bättre målskillnad.
Ghana är vidare vid vinst samtidigt som Tyskland vinner.
Portugal måste vinna med ett gäng mål samtidigt som Tyskland vinner mot USA.

För vår match gäller: Båda lagen måste vinna! Gärna med flera mål.

Läget i lagen:

Portugal har sedan tidigare Coentrao out för hela VM. Hugo och Andre Almeida är också skadade, liksom Postiga. Eder är enda fullt friska anfallaren i truppen, men hans inhopp är lämnat en deeeeeel övrigt att önska om en säger. Så det har snackats om att använda C-Ron centralt. Tänkbart lag:

Portugal:
Beto;
Pereira, Alves, Pepe, Costa;
Veloso, Meireles, Moutinho;
Nani, Ronaldo, Varela


Ghana har Muntari avstängd. I övrigt inga bekymmer. Tänkbart lag:

Dauda
Adam Kwarasey; Mensah, John Boye, Asamoah,
Rabiu, Badu
Atsu, Kevin Prince-Boateng, Ayew
Gyan

Portugals första matcher har innehållit fyra mål (0-4 Tyskland, 2-2 mot USA)
Ghanas första matcher har innehållit tre mål (1-2 mot USA, 2-2 mot Tyskland)

Kommentar: Okej, vad har vi här? Två lag som måste vinna, två lag med sina främsta spelare (har det visat sig) framåt. Portugal har ju ett på pappret mycket starkt mittbackspar i form av Pepe och Alves (säga vad man vill om Pepe, men han är egentligen inte en dålig försvarare, även om man är opolerad). Men de har inte riktigt fått ihop det ändå. Tyskland gjorde, kort sagt, skit av Portugal i öppningsmatchen och i andra matchen skapade USA MÄNGDER. Släpper också rätt ofta in mål om vi ser till kvalspelet (sju av tolv matcher släppte man in där), även mot usla lag. I princip bara hemma mot de svagare lagen man håller nollan.

Lägg till att Ghana har ett gäng starka offensiva kort (Gyan, Ayew-bröderna som varit i bra form, KPB m.fl). Såg starka ut mot USA i en match där man förtjänade kryss MINST och skapade även en hel del mot Tyskland. Så Ghana bör göra mål här.

Portugal då? Ronaldo ser inte helt kry ut tyvärr. Jäkligt tråkigt är det. Men en Ronaldo på 75 procent är fortfarande en bra spelare. Det krävs fortfarande bara en fast situation eller lite yta för att han ska blixtra till och göra något. Sen drar han på sig rejält med uppmärksamhet också. Helt klart är att han är rätt ensam om att besitta riktigt hög klass i Portugal-offensiven, men de andra är ändå inga bacon-lirare. Mål kan komma från fler spelare än Ronaldo.

Sen har vi det här med de afrikanska lagen. Vi såg hur Elfenbenskusten gick bort sig med fem man i en kontring mot Grekland och tvingades ge bort en straff, släppte in fem mål på tre matcher. Kamerun har släppt in nio mål, Ghana fyra, Algeriet, fem. Nigeria höll visserligen nollan mot Iran (och oförtjänt nog även mot Bosnien), men släppte tre mot Argentina. Kort sagt: det är inte enbart en myt att de afrikanska lagen är lite oorganiserade - det är en klar trend i det här mästerskapet och i tidigare också. Mycket mål släpps in helt enkelt. Ghana anno 2014 är inget undantag.

Krysset i den här matchen är dött. Det är inget som gynnar något av lagen på något sätt. Sen finns det inget resultat i den andra matchen i gruppen som gör att den här matchen inte gäller något. Även om krysset i USA-Tyskland står sig länge så lär det knappast göra att lagen i den här matchen känner att de är körda. Så vid varje givet läge måste båda de här lagen anfalla. Och ofta måste båda göra det, då en tvåmålsseger är nödvändigt för Ghana om man vill vara säkra på avancemang (förutsätter att Tyskland slår USA med uddamålet).

Den här matchen hade mycket väl kunnat klara den här linan ändå. Men i det HÄR mästerskapet, med de HÄR förutsättningarna...

BLGM ja ligger runt 1.50. Känns logiskt sett till hur de är lagen är byggda. Kryss gynnar INGEN. Pengarna tillbaka på tre mål...det här spelet känns bra.

3-2 till Ghana?

@nokkan21

Polsater - 26 Juni, 2014, 00:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
nocharity - 2014-06-26 13:48:33

Kevin P Boateng hemskickad, stort tapp och jag följer dig på överspelet!