Speltips

Speltips Sydkorea - Belgien

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-26 22:00 Spela här

Speltips Sydkorea - Belgien
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.40 Speltips: Belgien & ö2,5 mål
2014-06-26 22:00 Sydkorea - Belgien Belgien & ö2,5 mål 2.40 Polsater

Mitt spel i Sydkorea-Belgien - Belgien & ö2,5 mål. Finns till 2.40 på bet365 under fliken mål- resultat/totalt antal mål.

1 Belgien 2 2 0 0 3-1 6
2 Algeriet 2 1 0 1 5-4 3
3 Ryssland 2 0 1 1 1-2 1
4 Sydkorea 2 0 1 1 3-5 1

Kommentar: Belgien är helt klara för gruppseger vid poäng eller om Algeriet tappar poäng. Sydkorea går vidare om man vinner med 2 mål fler än vad Ryssland gör eller om det blir kryss i andra matchen samtidigt som man själva vinner.

Läget i lagen: Wilmots har deklarerat att han kommer vila gubbs här. Lite oklart vilka, men Alderweireld och Witsel är båda varningsbelastade och väntas vila. Origi lär ta anfallsplatsen på bekostnad av Lukaku.

Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Vincent Kompany, Anthony Vanden Borre; Mousa Dembélé, Steven Defour, Kevin De Bruyne; Eden Hazard, Divock Origi, Dries Mertens.

Sydkorea: Har en liten chans till avancemang fortfarande och väntas ställa upp med starkast möjliga lag.

South Korea (4-2-3-1): Jung Sung-Ryong; Yun Suk-young, Kim Young-gwon, Hong Jeong-ho, Lee Yong; Ki Sung-yueng, Han Kook-young; Son Heung-min, Koo Ja-cheol, Lee Chung-yong; Park Chu-young.

Kommentar: Belgien roterar alltså här och normalt sett hade väl det varit ett minus för spelet. Men är det något vi sett när det gäller Belgien hittills är att det är rätt jämnt mellan deras offensiva spelare. Hazard är den som har överlägsen potential - men på de andra positionerna spelar det inte så stor roll vilka som spelar, alla är ungefär lika bra. Och Wilmots har gjort en del skiften mellan första och andra matchen, alltså finns det plats för spelare som gör bra i från sig här i åttondelsfinalen senare. Jämför det med Brasilien, som kört på sin elva väldigt konsekvent. Vad innebär då det? Jo, jag tror vi kommer få se ett Belgien med välmotiverade spelare av hög klass offensivt.

Visst går det att göra en poäng av att Belgien sett rätt så slött ut i de första två matcherna. Men då har man ställts mot Algeriet (vann till slut med 2-1 - så det här spelet hade landat där) som ställde upp väldigt defensivt. Belgarna hade runt 70 procent av bollinnehavet men hade svårt att skapa lägen. Det har vi sett rent generellt i det här mästerskapet - alla lag kan parkera en buss med framgång och skapa problem för på pappret överlägsna lag. Även Capellos Ryssland är ett lag som i grunden är defensivt lagt och erkänt svåra att göra mål på.

Det här tror jag kan bli öppnare. Finns liksom ingen poäng för Sydkorea att spela för att hålla nere siffrorna nu. Förbundskaptenen har pratat om att ge det ett försök, man vill vinna åtminstone för folkets skull. Sydkorea känns som ett lag där motivationen alltid kommer finnas så länge man representerar landslaget. Men kvalitén i försvarsspelet sätter vi stora frågetecken för. Algeriet gjorde fyra (vilket kunde varit fler) och Ryssland gjorde ett (vilket kunde varit fler också). Sydkorea har tur att man kvalar mot relativt svagt motstånd, från Europa hade man aldrig tagit sig vidare. Man kan se i träningsmatcher när de ställs mot bra motstånd:

Förlust mot USA 2-0
Förlust mot Ghana 4-0
Förlust mot Mexiko 4-0

när man ställts mot kvalitativa lag. Så att man släpper in mål i VM är inget nytt. Samtidigt har man en del spelare som kan hitta på saker framåt och mot ett Belgien som roterar i backlinjen kan man mycket väl göra mål.

Vi har sett trenden i VM att matcherna är väldigt målrika. 44 matcher har spelats och 30 har gått ö2,5. Det här spelet har varit ett riktigt guldspel och spelat in en hel del pengar för mig under mästerskapet.

Sammanfattningsvis: Vi har ett motiverat Belgien som vill få i gång sin offensiv och sina offensiva spelare mot ett Sydkorea som kommer bjuda upp. Visst finns det alltid risk att en sån här match blir lite avslagen, men jag tror ändå inte det. Belgarna krigar om platser inför åttondelen och Sydkorea är inte heller ett lag som bara lägger sig ner och dör.

2/3-1 till Belgien?

@nokkan21

EDITERAD 2014-06-26 11.30:55

Polsater - 26 Juni, 2014, 11:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
taxi - 2014-06-26 14:28:35

Om man kollar Belgiens statistik så kan även detta bli en målsnål historia

Sweeed - 2014-06-26 11:45:02

Ryggar, fick 2,75 på bet365 nu!

Philipoo - 2014-06-26 11:34:24

Ryggar men dock till Belgien & ö 1.5 med lite högre units.