Speltips

Speltips Colombia - Uruguay

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-28 22:00 Spela här

Speltips Colombia - Uruguay
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.10 Speltips: 1
2014-06-28 22:00 Colombia - Uruguay 1 2.10 Polsater

Luis Suarez är allså avstängd, vilket innebär att Uruguays anfallskapacitet är väldigt begränsad. Även med Surez i laget hade jag haft Colombia som tydlig favorit här.

Falcao skadad sedan tidigare, det har alla koll på. I sista gruppmatchen vilade Colombia åtta spelare. Inga skadeproblem alls nu, Pekerman kan välja helt fritt. Tänkbart lag:

(4-2-3-1): Ospina (GK); Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Aguilar, Sanchez; Cuadrado, Rodriguez, Martinez; Gutierrez

Uruguay har som alla vet Suarez borta. Forlan väntas ersätta. Tänkbart lag:

(4-3-1-2): Muslera (GK); Caceres, Godin, Gimenez, Pereira; Gonzalez, Rios, Rodriguez; Lodeiro; Forlan, Cavani

Uruguay tog sig alltså vidare som tvåa från "dödens grupp". Imponerande kan man hävda, men vad är segrarna mot England och Italien egentligen värda? Costa Rica vann också mot Italien och tog poäng mot England. De europeiska lagen såg inte ut att vara på plats vare sig mentalt, fysiskt eller lagbyggemässigt, mycket saknades. Sen var segern mot England rätt så tursam enligt mig. Suarez/Cavani blixtrade till två gånger, i övrigt skapade man inte mycket alls, tycker England hade mer chanser och mycket väl kunde ha tagit poäng i den matchen. Mot Italien fick Uruguay med sig ett rött kort och avgörandet kom på en hörna. Inte heller den segern kändes som en fullt logisk seger eller som man efteråt kunde konstatera att Uruguay vunnit helt välförtjänt.

Colombia har tillsammans med Holland bäst målskillnad av samtliga lag och är fullpoängare hittills. Hade lyxen att kunna rotera i sista matchen. Många är överens om att Colombia är ett av de lag som imponerat allra mest hittills.

I kvalspelet vann de varsin match Uruguay 2-0 hemma, Colombia 4-0 hemma)

Kommentar: Suarez stod för 11 av 25 mål för Uruguay i kvalet. I VM har han stått för 2 av 3 i de matcher han spelat. Anfallsspelet kretsar kring honom fullt ut. Cavani är bra, men inte alls av samma klass. En jätteförsvagning för en spelare som kanske har den enskilt största betydelsen för sitt lag i VM. Sen går det bara att spekulera i vad hela soppan kostat i form av energi/förberedelse. Beslutet blev officiellt i torsdags, man har därmed haft två dagar på sig att förbereda sig inför matchen (även om avstängningen knappast kom som en blixt från klar himmel).

Risken här är att Uruguay fått ett tillskott av "garra charrúa" (jävlar anamma typ). "Vi mot världen"-känslor. Nu går vi ut och dör för varandra. Typ. Men logiken säger mig att Colombia är ett bättre lag. Man har imponerat mer i gruppspelet, man släppte in minst mål av samtliga lag i kvalet (där man slutade klart före Uruguay) och många spelare har levererat. Truppen är bred offensivt. Om uppburen och hyllade James Rodriguez eller någon anfallare har en dålig dag så finns det alternativ på bänken. Och för Colombias del är Suarez frånvaro goda nyheter såklart. Yepes och co i försvaret är inte de snabbaste lirarna. Även om man släppt in minst mål i kvalet ser jag inte försvaret som akilleshälen. Därför är det såklart ett plus när motståndarnas största hot missar.

Uruguay utan Suarez blev överkörda i premiären. Visst, man kommer få en passande matchbild här då man kommer få kontra, men vad har man att kontra på? En ensam Cavani? Över 90 minuter tror jag inte det kommer hålla.

2-1/2-0.

@nokkan21

Polsater - 27 Juni, 2014, 21:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
woland - 2014-06-28 15:42:57

Colombia har imponerat men det har varit mot mediokra lag. Tror det blir ytterst svårt för Colombia att vinna här i full tid. X känns mer troligt - Uruguay har rutinen och de är alltid svårslagna i viktiga matcher.

JockeLG - 2014-06-28 14:28:42

Har redan lirat Colombia, men börjar faktiskt få mer och mer Uruguay-feeling ju närmare match vi kommer. Tyck vad man vill om Luis Suarez, men hela landet är enat just nu. Uruguay mot världen. För Suarez. Jag tror inte att det blir någon walk in the park för Colombia. Blir inte förvånad om Uruguay kan vinna med 1-0 här också. Känns som de är beredda att dö för sitt land ikväll - mer än någon annan gång.

kungnikan - 2014-06-28 12:35:17

Uruguay är knäckta av suarez fall och utan suarez är uruguay som sverige utan zlatan

3quartista - 2014-06-28 12:30:30

Känns på förhand som den mest svårtippade matchen.. Colombia har givetvis gjort det bra så här långt, men i jämförelse med Uruguay har man inte ställts på något riktigt prov, än så länge... Intet att förglömma är att Uruguay gjorde det bra dels mot England men även mot Italien, väntar till matchstart, avgörande för mig känner jag är huruvida Forlan kommer att starta eller inte. Startar han väljer jag att spela. Tycker hans medverkande i Grekland matchen var under all kritik, han är trött och passar inte riktigt den "snabba" spel-modell som Uruguay ämnar spela. Lycka till!

Nixinhas - 2014-06-28 11:46:27

Bra rek o så, men tveksamt om Colombia vinner 50% av matcherna. Känns som att det fortfarande är två jämna lag med liten fördel Colombia, även om Suarez är borta. För Uruguay har ett grymt lag även utan Suarez, och i en åttondelsfinal kan allt hända. Jag själv skulle sätta oddsen 2,05-3,33-4,45 som högst för Colombia. Men det hade knte varit fel med högre odds på Colombia och lägre på krysset, typ 2,10-3,15-4,45

Mackan12 - 2014-06-26 22:48:35

Rygg

mr_england - 2014-06-26 19:56:59

Tack. Verkar som han kan spela en eventuell kvartsfinal och inte åttondelen.

Lycka till. Blir oavsett vi mot världen för Uruguay i den här matchen och till det oddset står jag över.

Polsater - 2014-06-26 17:45:24

AUF lawyer Jorge Barrera confirmed that they will present their case to Fifa, although Suarez will be banned from Saturday's round-of-16 game with Colombia regardless.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/world-cup-2014-live/luis-suarez-bite-live-updates-3766437#ixzz35lEbiFG7
Follow us: @DailyMirror on Twitter | DailyMirror on Facebook

mr_england - 2014-06-26 17:16:49

Är det helt hundra att Suarez är avstängd i den här matchen? På brittisk TV pratar de om att Suarez och Uruguay kan överklaga FIFAs dom och att han därmed kanske kan spela den här matchen medan de utreder det igen.

Men vet inte om det stämmer?

Göken - 2014-06-26 16:42:35

Drar till med -1 på Colombia :)