Speltips

Speltips Ängelholms FF - GAIS

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-06-28 16:00 Spela här

Speltips Ängelholms FF - GAIS
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 2.87 Speltips: HT 1
2014-06-28 16:00 Ängelholms FF - GAIS HT 1 2.87 Ljug-Kung

Spelet är alltså att Ängelholm skall vinna första halvlek mot Gais imorgon.

Denna reken bygger mestadels på att matchen kommer att spelas på Ängelholms IP. Som många av er vet har Ängelholm spelat sina hemmamatcher under säsongen på Olympia, Helsingborgs hemmaarena. Förutom att Ängelholms spel, inför nästan tomma läktare på Olympia, har varit bedrövligt så har det även gjort att Ängelholms ekonomi har rasat ner i botten. Det har varit väldigt oroligt i hela föreningen och det har naturligtvis även påverkat spelarna.

Nu äntligen har Ängelholm åter fått dispens för att spela på Ängelholms IP. Detta innebär att man nu får spela på sin riktiga hemmaplan, den planen som de alltid tränar på. Så jag tycker inte ens det är relevant att lyfta fram Ängelholms hemmafacit under säsongen, då de inte har spelat hemma "på riktigt".
De kommer dessutom från en väldigt stark seger senast borta mot Östersund med 2-1. Segern var inte helt rättvis, men det ger mycket energi och självförtroende att åka upp till Östersund och kriga till sig 3 poäng. Man fick i slutet av matchen mot Östersund spela med 10 man, då Muamet Asnanovski fick rött kort. Det är så klart ett tungt avbräck för Ängelholm då Muamet har varit en av de bättre spelarna denna säsongen. Annars har de inga nya avbräck.

Gais fick den klassiska reaktionen matchen efter ett tränarbyte, vinst borta mot Hammarby. Väldigt starkt gjort, men redan i Peo Ljungs andra match som Gais-tränare var tillbaka på förlust spåret. Förlust med 2-1 hemma mot Assyriska, som var seriejumbo inför den matchen. Inför matchen mot Hammarby hade Gais tagit 1 poäng på 6 bortamatcher, och hade 4-11 i målskillnad. Richard Ekunde utgick skadad i senaste matchen, och kommer inte kunna delta mot Ängelholm.

Träffade Ängelholms Magnus Arvidsson idag, och frågade hur det kändes inför morgonens match, och hur det var att komma "hem" igen. Hans svar med en stor lättnad och glädje:
"Ja äntligen, det ska bli riktigt skönt att få spela på hemmaplan. Framförallt att vi får ladda upp inför matchen i vårt egna omklädningsrum."
Det är sådana här små detaljer som är så grymt viktiga inom dagens idrott. Magnus påpekade även hur sugna alla spelarna är på att få spela på sin riktiga hemmaplan.

Jag var först inne på att spela Ängelholm vinst till 2.25, men fastnade sedan för HT till det betydligt högre oddset 2.87. Detta på grund av två anledningar. Dels för att Ängelholm har haft ledningen i halvtid på 4 av de 6 senaste matcherna. De två andra matcherna har slutat 0-0. De inleder matcherna väldigt starkt helt enkelt.
Denna matchen tror jag ännu mer på att de kommer öppna väldigt starkt, för att de som sagt äntligen kommit "hem" och lär vara enormt sugna.

Hade denna matchen spelats på Olympia så hade jag fortfarande spelat på detta, då det är några decimaler för högt. Men med tanke på förutsättningarna så tycker jag att oddset är på tok för högt!

Lycka till vid rygg!

Ljug-Kung - 28 Juni, 2014, 07:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!