Speltips

Speltips Costa Rica - Grekland

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-29 22:00 Spela här

Speltips Costa Rica - Grekland
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.20 Speltips: U0,5 mål 1 halvlek
2014-06-29 22:00 Costa Rica - Grekland U0,5 mål 1 halvlek 2.20 Polsater

Under 0,5 mål i första halvlek är spelat mellan Costa Rica och Grekland.

Läget i lagen: Costa Rica vilade ett par gubbar mot England men väntas nu ställa upp med samma lag som slog Italien och Uruguay. Inga skadeproblem.

Costa Rica (5-4-1): Navas; Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz; Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos; Campbell

Karnezis fick en smäll mot Elfenbenskusten och är ett frågetecken i målet. Offensive mittfältaren Kone också tveksam. Sen är frågan om kapten Katsouranis (avstängd mot Elfenbenskusten) ska in i elvan igen.

Greece (4-2-3-1): Glykos; Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas; Maniatis, Karagounis; Salpingidis, Samairs, Christodoulopoulos; Samaras

Kommentar: Att lira något form av underspel i det här mästerskapet kanske är helt idiotiskt med tanke på hur det sett ut i gruppspelet. Målen har sprutat in från alla håll. Men Grekland är Grekland. Man har sin taktik och sitt system. Och en sak är säker - man bjuder inte på någonting. Samtidigt är man trubbiga framåt när man väl anfaller. Hade det inte varit för Elfenbenskustens katastrofala bjudning fram på tilläggstid hade man stått där på ett gjort mål framåt. Samtidigt är man rutinerad som mästerskapslag - spelade VM 2010 och har spelat tre raka EM. Har dessutom en hel del rutin från spel i Europa på sina spelare. Så jag tror man kan hantera en åttondelsfinal ganska bra. Är underdogs och det passar laget alldeles utmärkt. Räkna med ett tillbakadraget Grekland som kommer ligga runt eget straffområde, dra ner på tempot och söka fasta situationer. Det är Costa Rica som har press på sig och som förmodligen kommer eldas på mest av fans på arenan.

Även det tror jag passar Grekland bra. För Costa Rica är också ett lag som passar bäst när de slipper föra spelet. Gillar att kontra på Joel Campbell med hjälp av Bryan Ruiz kreativitet. Det lär man inte få göra så ofta nu - att få omställningslägen på Grekland sker inte så många gånger per match. Att vara i åttondelsfinal i VM är by far det största samtliga spelare i Costa Rica (vill jag påstå?) varit med om fotbollsmässigt. De vill nog gärna lägga över favoritskapet på grekerna och jag tror inte vi kommer få se en tokoffensiv från start. Ligg rätt, gå inte bort er och ta lite risker i offensiven lär vara direktiven spelarna fått. I en utslagsmatch mellan de här lagen blir såklart första målet EXTREMT viktigt, det vet båda lagen om.

Lagen har aldrig möts innan (ej ovanligt i VM-sammanhang iofs) och det känns som att det kan bli mycket ställningskrig initialt då lagen känner på varandra. Vi såg i matchen mellan Uruguay och Colombia en rätt tillknäppt start innan en briljant individuell prestation av James Rodriguez skapade ett mål och öppnade upp saker och ting. Här ser jag inte att den offensiva spetskompetensen för att lösa det finns riktigt.

Ska bli intressant att se vilket av de här lagen som tar bollinnehavet då jag inbillar mig att båda trivs bäst då de får ställa om på det andra lagets misstag.

Sammanfattningsvis då: Åttondelsfinal i VM är en väldigt viktig match, Greklands ovilja att anfalla och det faktum att Costa Rica inte heller lär tokanfalla - det här luktar ställningskrig lång väg. Tror första 20-25 kommer vara väldigt händelsefattiga. Är man med på liven bör det här spelet kunna säkras upp rätt lätt genom att spela 1:a målet före 60 minuten eller så.

Sen är det ju så med det här mästerskapet att när man väntat sig målsnålt har det blivit tvärtom. Men all logik jag har säger att det här blir tajt och tätt. Skulle inte förvåna mig om vi har 0-0 eller 1-0 till något av lagen i slutet.

Vad gäller avancemang så säger hjärtat Costa Rica medan hjärnan säger Grekland. Tror rutinen avgör och att man är bättre på att hålla en matchplan i 90 minuter. Känslan är att Costa Rica kan tappa tålamodet och gå bort sig lite av ren frustration över Greklands defensiv. Kan komma ett livespel från min sida, följ @nokkan21 för det.

Men inför match nöjer jag mig med det här spelet. Gör det ni gör bäst greker, lås matchen!

@nokkan21Polsater - 28 Juni, 2014, 23:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Wa85 - 2014-06-29 20:03:21

Har satt X/1 ht/ft till 6,1 gånger degen.

3quartista - 2014-06-29 17:10:34

Bra rek, har dessvärre redan lagt ett på flest mål i 2:a halvlek @2,2 ggr pengarna. Lycka till!

Aston - 2014-06-29 14:57:57

Nere på 2.00 hos bet365 nu men finns fortfarande till 2.30 !!! hos Betsafe

Gendah - 2014-06-29 10:36:05

Med 0-0 ht är det inte långt till 0-0 ft. Dessutom betydligt högre odds vilket spelas.

mr_england - 2014-06-28 23:52:17

Snygg rek på Colombia!