Speltips IFK Göteborg vs Fola Esch

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-07-03 19:00
Land: Sverige
Liga: Liga
Odds: 1.99
Tips: 1 (-2,5)
IFK Göteborg -2,5 är spelat i EL-kvalet mot FC Gola Esch från Luxemburg. För er som inte har Ladbrokes finns samma spel hos staten.

Första Europa League-omgången är vad som gäller. Helt klart är att det är lätt att överskatta de svenska lagen här och slentrianmässigt reka ett hcp-spel bara för att det är ett lag från Luxemburg på andra sidan. Men så är inte fallet, jag tror verkligen på Blåvitt här. Av lite olika skäl. Vi kan ta det steg för steg.

1) Man ställer upp med bästa möjliga lag:


Blåvitts trupp:
John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Kjetil Waehler, Jakob Johansson, Joel Allansson, Gustav Svensson, Daniel Sobralense, May Mahlangu, Martin Smedberg-Dalence, Sam Larsson, Lasse Vibe, Robin Söder, Malick Mané, Gustav Engvall.

Elvan:
Sandberg
Johansson, Bjärsmyr, Waehler, Salomonsson
Svensson, Mahlangu
Vibe, Johansson, Larsson
Mané

Den här elvan är (bortsett skadade vb Augustinsson) den bästa man kan ställa upp med. Äntligen är Mahlangu fit att gå in från start. Dags för sydafrikanen att visa lite nu. Vibe är alltid målfarlig och även om jag inte är något fan av Mané så har han ändå snabbhet och förmåga att utmana. Nu har Stahre haft ytterligare en månad att få honom att anpassa sig till Blåvitts spel dessutom. En välbalanserad elva. Jakob Johansson har sett väldigt vass ut i nummer tio-rollen och kommer ofta fylla på i straffområdet. Farlig boxspelare.

2) Blåvitt har den här matchen, sen har man Helsingborg på söndag, returmatch på torsdag och HBK borta på söndag. Fyra matcher på elva dagar alltså. Därför hade det såklart smakat mumma med en klar seger så man kan rotera en del i returen. Har dessutom spelare som fått och kommer få lite speltid som verkligen skulle behöva den matchen. Så det lär ösas på snarare än att packa ihop och se fram mot morgondagens Lisebergsbesök vid ledning.

3) Blåvitt floppade Å DE GRÖVSTA i Europa League i fjol. 0-0 hemma mot Trencin trots numerärt övertag i 80 minuter (rankade 337:a i Europa). Förlust borta och uttåg. Skampåle. Skämskudde. Fola Esch är ännu sämre i rankingen (383:a). En bjudning i lottningen. Om spelarna är seriösa med allt snack om hur viktig EL är så tar man den här uppgiften seriöst. Och man lär inte vilja utstå den kritik man fick förra sommaren.

4) Blåvitt är 10 pinnar efter Malmö i Allsvenskan. Dessutom fyra lag mellan sig själva och himmelsblått. Cupen åkte man ur i mot Sirius. EL är klubbens möjlighet till lite glory i år.

5) Jag har gett Blåvitt en del skit för brottarfotbollen man ofta står för, men på hemmaplan är man trots allt en maktfaktor. Förlust mot Malmö och kryss mot Elfsborg den här säsongen. Kryssade också mot IFK Norrköping, vilket var totalt osannolikt och en följd av röda kort och lite oskärpa. Borde vunnit den klart, vilket man ofta gör på hemmaplan annars. Släpper in väldigt få mål och har en stark defensiv som ska klara av att hålla nollan här.

6) Jakob Johansson, Gustav Svensson, Bjärsmyr och Waehler är fyra riktigt starka huvudspelare. Vänta er en parkerad buss av Fola Esch och ett tiotal Blåvitthörnor. Blåvitt är av tradition starka på fasta och med det antal chanser jag väntar mig att man kommer få imorgon så bör det ge utdelning för åtminstone ett mål.

7) Elfsborg besegrade Fola Esch med 4-0 på hemmaplan 2011. I övrigt har Fola Esch spelat sex matcher i Europa och förlorat fem. Fyra med 3+ mål.

8) Jag vet inte mycket om Fola Esch mer än att de saknar mittfältaren Stefano Bensi (12+11 i fjol). Även Jakob Dallevedove (mittfältare med tredje mest speltid i ligan i fjol) missar. Beskrivs som två nyckelspelare som missar matchen. Gick av tävlingssäongen två veckor före Blåvitt i våras. Så ingen fördel där.

9) Fola Sch-tränaren:
- För mig var IFK det värsta vi kunde få ... De har enskilda spelare som är värda lika mycket som hela vårt lag, säger han.

10) Jag minns när Blåvitts extränare Jonas Olsson skyllde en svag insats i april på att "idag var första gången i säsongen det var riktig värme, det märktes rejält på spelarna" (var ca 18-20 grader då). På torsdag väntar 17 grader och uppehåll. Regn på dagen. Perfekt fotbollsväder. Inget att skylla på.

Alltså, IFK Göteborg ska vinna det här. Med tanke på förutsättningarna är man medvetna om att en storseger är att föredra. Tror inte man släpper in mål. 3,4-0 bör det bli.

@nokkan21
Spela på IFK Göteborg vs Fola Esch hos Ladbrokes
Spela nu
Polsater - 2 Juli 2014 - 23:16
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
OQlirar - 2014-07-03 00:47

Snygg rek. Jag har lirat Göteborg , flest mål i andra halvlek till 2.10
Tror de kan rinna på bra när fola-spelarna har blivit trötta lagom till andra och tappar förhoppningsvis fokus.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: