Speltips

Speltips Brasilien - Colombia

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-07-04 22:00 Spela här

Speltips Brasilien - Colombia
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.20 / 1.8 Speltips: Olika
2014-07-04 22:00 Brasilien - Colombia Olika 2.20 / 1.8 Polsater

Bekräftade startelvor.
Brasilien: Julio Cesar, Thiago Silva (c), David Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Paulinho, Fred, Neymar, Oscar, Maicon.
Colombia: Ospina, Zapata, Yepes (c), Sanchez, Armero, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Guarin, Ibarbo, Zuniga.


Neymar målskytt är spelat i kvällens match mellan Brasilien - Colombia. 2.20 på bet365 .

Även över 3,5 varningar till 2.0 är spelat.

Neymar först:

Sällan jag rekar målskyttar, men idag är det dags igen. I en rek vill man kanske inte läsa att en stark magkänsla ligger bakom, men delvis är det så. Och delvis finns rationella skäl bakom.

Väntade elvor:

Brazil (4-2-3-1): Júlio César; Marcelo, David Luiz, Thiago Silva, Dani Alves; Fernandinho, Paulinho; Hulk, Neymar, Oscar; Fred.

Brassarna saknar Luis Gustavo. Har experimenterat på träningar med att spela ett system utan Fred, men troligen blir det den vanliga uppställningen. Colombia har inga avbräck.

Colombia (4-2-3-1): David Ospina; Pablo Armero, Mario Yepes, Cristián Zapata, Juan Zúñiga; Carlos Sánchez, Abel Aguilar; Jackson Martínez, James Rodríguez, Juan Cuadrado; Teófilo Gutiérrez.

Kommentar: Visst, Neymar var rätt blek mot Chile. Men det har sin förklaring i att han åkte på en smäll och var inte hundraprocentig. Men innan dess hade han ett par löpningar mot det chilenska försvaret där i princip bara målet saknades. Såg fortsatt vass ut.

Och visst, bilderna och rapporterna från veckan som gått har inte varit lovande. Neymar har setts halta och har inte tränat fullt. Men han säger själv att han är fullt frisk nu och det får vi gå på.

Hur har det sett ut hittills för Brasilien? Neymar är lagets bäste målskytt med sina tre kassar. Har legat bakom det mesta i offensiven. Det är runt honom det händer saker allt som oftast. Tar straffar och frisparkar och är den som ska ha bollen konstant. Det är en sån jäkla klyscha, men det är Neymar som bär det här lagets offensiv. Och han verkar gilla pressen.

Nu ställs brassarna alltså mot detta Colombia, som imponerat så stort hittills. Räkna med att både Hulk och Oscar kommer behöva jobba en hel del defensivt för att täcka upp mot Colombias vassa kantspel. Precis som mot Chile. Därmed kan det, precis som mot Chile, öppna upp sig fina kontringslägen för Neymar, som inte behöver hjälpa till särskilt mycket i defensiven.

Colombia då? Släppte in minst mål av samtliga lag i kvalet och har imponerat stort hittills. Men Grekland? Och Japan? Bland de svagare lagen i VM. Elfenbenskusten, visst. Men ni vet vad jag sagt om de afrikanska länderna i VM - de har inte räckt till. Och Uruguay utan Suarez - är det så mycket att ha? Det jag vill ha sagt är att Colombia inte riktigt testats hittills. Visst är det möjligt att man skräller mot Brasilien. Men jag tror inte man håller nollan - och då är chansen stor att det är Neymar som gör målet. Tittar man på namnen i backlinjen så är det åtminstone inte på pappret så imponerande. 38-årige Yepes exempelvis, han måste ju avslöjas någon gång.

Två ytterligare faktorer vill jag nämna:
1) Sydamerikanska lag har ett jääääkla mindervärdeskomplex när de möter Brasilien, i Brasilien. I de 45 senaste matcherna (i alla tävlingar) där brassarna stått som hemmalag har de förlorat en match. Sex gånger har man blivit mållösa, oftast har man gjort 2 mål eller fler. Visst är en VM-kvart annorlunda, men det säger ändå något. Brasilien är alltjämt storebror.

2) Det som hände igår, när en bro ramlade över en buss innebär återigen att laget får något att samla sig kring. Orkar inte dra hela historien kring hur det relaterar till VM, men utgår från att de flesta har koll på det. Ännu mer känslor och ännu viktigare att man inte förlorar. Då summeras VM som en katastrof och protesterna lär bli enorma. För den konspiratoriskt lagde kan man konstatera att även FIFA vet det. Billiga straffar har Brasilien fått förut.


Kort sagt: Jag tycker Neymar har goda möjligheter att göra mål här. Mållös senast, händer väl inte igen? Kontring, straff, frispark eller öppet spel - han kommer få chanser.

Så till varningsspelet: Som alla vet nollställs varningarna inför semifinalerna för att ingen ska bli avstängd i finalen. Alltså kan alla ovarnade spelare (alla utom Ramires, Neymar, Dani Alves, Thiago Silva, Hulk i Brasilien och alla utom Sanchez, Guarin och Armero i Colombia) dra på sig ett "betydelselöst" gult kort nu. Vi har varningsbenägna spelare som David Luiz och Brasiliens båda defensiva innermittfältare på planen plus en hel del tuffa colombianska spelare. Mängder av individuell skicklighet och en enormt viktig match. Kommer vara ett galet tryck på läktaren och extremt taggade spelare som kommer eldas på av detta.

Matchen döms av spanjoren Carlos Velasco, som visserligen varit lugn med de gula korten i sina tidigare matcher i VM (England-Uruguay och Bosnien-Iran) men som brukar vara rätt flitig med korten (http://worldreferee.com/site/copy.php?linkID=1074). Visst, en hög nivå har tillåtits i mästerskapet, men det här är något annat. Kvartsfnal kommer innebära desperata spelare, maskning och tufft spel. Fyra varningar känns troligt mot bakgrund av det här!

@nokkan21

Polsater - 04 Juli, 2014, 09:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-07-04 14:24:25

Bra rek. Rygg x2

Bergsjon93 - 2014-07-04 13:02:04

Över 3.5 kort finns på asian marknaden till 2.075 :), fin rek!