Speltips

Speltips DIF - Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-07 19:00 Spela här

Speltips DIF - Elfsborg
Land: Sverige Liga: AS
Odds: 1.80 Speltips: Elfsborg måla 2a halvlek
2014-07-07 19:00 DIF - Elfsborg Elfsborg måla 2a halvlek 1.80 Polsater

Ett lite annorlunda spel dagen till ära: Elfsborg att göra mål i andra halvlek är spelat till 1.80 på bet365 . Finns under fliken 1:a/2:a halvlek - bortalaget gör mål.

3 Elfsborg 12 7 2 3 18-10 23
7 Djurgården 12 4 6 2 16-11 18

Hemma:


Läget i lagen: Amartey såld! Inte med för DIF. Ett gigantiskt avbräck på alla sätt. En väldigt bra spelare, en spelare med bra ledaregenskaper och (tror jag) "shining". Pondus. Kommer saknas enormt. Litauern Vytas Andriuskevicius väntas ersätta. Även Martin Broberg borta (inte direkt ett avbräck, men ger en mer offensivt balanserad högerkant om det är Haris Radetinac som ersätter) Tänkbar elva:

Höie
Karlsson, Vytas, bergström, Arvidsson, Radetinac, Faltsetas, Chibsah, Jawo, Prijobic, Erton

Oklart om det blir 4-3-3 eller 4-4-2, men något sånt där botade det bli.

Elfsborg har i princip helt skadefri trupp. Tänkbar elva:

Ellegaard
Larsson, Jönsson, Holmén, Klarström
Claesson, Hauger, Svensson, Rohdén
Nilssn, Frick,

Trupp: Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Johan Larsson, Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Marcus Rohdén, Simon Hedlund, Henning Hauger, Adam Lundqvist, Viktor Claesson, Per Frick, Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Anders Svensson, Mikkel Beckmann, Arber Zeneli

Bra bredd som synes. Har, oavsett startelva, en slutelva där nya fräscha spelare kan komma in och påverka. Det är en faktor som talar för.

Kommentar:
Elfsborg på konstgräs är inte att leka med. Punkt slut. Laget som kanske spelat bäst av samtliga i Allsvenskan i år (Malmö har dragit nytta av individuell kvalité av exceptionella AS-mått). Förlorade visserligen mot Åtvid i premiären, men man är väldigt svåra att möta med det fina passningsspel man har. Att Hult stuckit till Frankrike dock ett minus, då det ger en mindre dynamisk vänsterkant. Men Elfsborg är ett väldigt kompetent lag med många riktigt duktiga spelare. Bred trupp.

Rent statistiskt gör Elfsborg runt 73 procent av sina mål i andra halvlek. Övertygad om att den breda truppen är en del av det. Man kan i alla lägen få in gubbar som gör skillnad.

Nu är det dessutom omstart efter uppehåll. Jag tror vi kan få en rätt trög tillställning att vänta inledningsvis. Pelle Olssons gäng bjuder sällan på särskilt mycket alls. Skulle inte förvåna mig om vi har ett ställningskrig innan Elfsborg tar över tack vare att man har skickliga spelare som jag tror kan utnyttja en öppnare matchbild bättre än vad Djurgården har.

Elfsborg hade väldigt otur mot MFF innan uppehållet. Skåningarna erkände att man vunnit turligt. Samma sak mot AIK borta tidigare. Och trots att man fick ett rött mot Blåvitt var man riktigt bra även där. Så det känns som att det kan bli retroaktiv utdelning för Elfsborg i höst, för man är verkligen bra.

Så om jag skulle välja sida skulle jag ta Elfsborg. Tror att Amarteys frånvaro kommer kännas riktigt mycket. Både som ledare på planen, uppspelsskötare och mycket stabil mittback. Dessutom är Djurgårdens offensiv ett litet frågetecken. Ta bort sex målen man gjort mot BP och Halmstad hemma så har vi 10 på 10 matcher. Bottenlagsfacit. Skapar ofta mycket, men flera nyckelspelare är lite för ojämna i prestationerna. Men å andra sidan, hemmaplan trots allt och en del giftiga spelare. Vågar immig inte på dbn Elfsborg då kryss känns rättt troligt. Väljer därför den här mellanvägen - dvs att de gör mål i andra halvlek.

Statistiken, Amarteys frånvaro, truppbredden, lite segstartade efter uppehåll...ja. Oavsett vad vi får för händelseutveckling i matchen (bortsett tre röda kort för Elfsborg), tror jag det här spelet har bra chans att landa. Elfsborg går sällan mållösa från Allsvenskan. Har Erton "dagen" kan han smälla in tre och då känns Elfsborg dnb kallt. Men med tanke på de spelare Elfsborg har tror jag inte man kommer lämna planen mållösa. Går också alltid för seger och får säkert en boost av MFF:s poängtapp vs BP.

Så, Elfsborg att göra mål i andra halvlek.

@nokkan21

Polsater - 07 Juli, 2014, 01:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2014-07-07 15:15:30

Blåvitt... :D

thomas88 - 2014-07-07 12:55:17

Ville se Mayambela i stället för Prijovic. Ett enormt resurslöseri Mayambela påminner om Campbell i Costa Rica-kraftfull-initiativrik-"finns över hela planen" - har teknik så det räcker.
Prijovic behöver mycket boll - för att "skina" Såsom Solignac nu får göra i Mariehamn. Skulle vilja se honom som mittback. Finns många exempel på talangfulla forwards som blivit mer inflytelserika som mittbackar. Ser gtydligt att det blir mål för Elfsborg med nuvarande besättning. Tyvärr Tyvärr!!