Speltips

Speltips Brasilien - Tyskland

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-07-08 22:00 Spela här

Speltips Brasilien - Tyskland
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.10 Speltips: BLGM ja
2014-07-08 22:00 Brasilien - Tyskland BLGM ja 2.10 Polsater

Tyskland vs Brasilien. Semifinal i Brasilien. Vilken match!

Perfekt då att undertecknad sitter på ett plan till Ibiza och kommer missa matchen, åtminstone första halvlek. Vansinnigt uselt planerat, men det är å andra sidan inte jag som bokat. Till matchen så:

Mitt spel: BLGM (båda lagen gör mål) ja. bet365 betalar 2.10 för det. BLGM ja är ofta ett dåligt spel då värdet egentligen ofta ligger på BLGM nej. Men i det här fallet tycker jag att det finns ett värde i BLGM ja.

Läget i lagen: Neymar skadad (minus för det här spelet) och Thiago Silva är avstängd (plus för det här spelet). Frågan är vem som ersätter Neymar? Folket vill ha Willian. Bernard och Ramires är också tänkbara gubbar. Trolig elva:

Cesar
Maicon, Luiz, Dante, Marcelo
Fernandinho, Paulinho,
Hulk, Oscar, Willian
Fred

Tyskland har Mustafi avstängd. Troligen fortsätter Lahm då som ytterback. Trolig elva.

Neuer
Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes
Schweinsteiger, Khedira
Kroos
Özil, Müller, Götze/Schürrle


Vad gäller båda lagens elvor så ska vi komma ihåg att det är rätt jämnt mellan de 15 första namnen. Så slutelvorna kan på pappret vara exakt lika starka som startelvan.

Till att börja med: Ja, det finns en del som talar emot det här spelet. 2002, 2006 och 2010 har sex semifinaler (obviously spelats). Bara en har BLGM ja.

Tyskland har hållit nollan sju av sina senaste nio matcher i VM.

Neymar betyder väldigt mycket för Brasiliens offensiv.

Matchens betydelse är enooooorm. Semifinal i VM. Tajt, taktiskt och tufft. Inte bjuda på något alls.

Det jag räknat upp i den vågskålen finns ju å ena sidan att ta hänsyn till. Å andra sidan, det kommer finnas ett gäng fantastiska offensiva spelare på planen. I båda lagen.

Och jag vill ju med en dåres envishet hävda att den defensiv Tyskland har inte är fullt så fantastisk som sju nollor av nio i senaste VM-matcherna verkar. Sverige gjorde sju mål på två matcher mot Tyskland för att ta ett exempel. I det här mästerskapet har man släppt till en hel del farliga målchanser i stort sett i alla matcher. Frankrike hade lägen i kvartsfinalen, Algeriet kunde mycket väl gjort mål, liksom USA och Portugal. Nu ställs man mot ett gäng brassar. Brasilien saknar Neymar, visst. Men å andra sidan har man fler hot än så. Starka på offensiva fasta och man ska också komma ihåg att vem som än ersätter Neymar är en riktigt bra spelare. Sen kan man titta på Brasiliens hemmastatistik, eller, statistik över huvudtaget. Hur ofta är det man blir nollade? Inte särskilt ofta. Sedan 2013 har man gjort mål i 25 av 27 matcher i alla tävlingar. Visst, det inkluderar träningsmatcher och så, men vill ändå hävda att detta säger någonting.

Tyskland då? Lovade mycket spelmässigt mot Portugal, men har väl inte riktigt levt upp till det sen. Men även här har vi ett gäng bra offensiva spelare av lite olika typ. Du har Müllers löpningar /boxspel, Özil/Götzes kreativitet, Schürrles snabbhet, Kroos skott, Kloses huvudspel, Hummels på fasta etc etc. Även Tyskland gör ”alltid” mål. Mål i 32 av senaste 35 matcherna. Även här, inte många matcher av semifinal-dignitet, men ändå.

Jag tycker priserna på överspel är väldigt höga i den här matchen, semifinal till trots. Även om vi kommer få en tät inledning med försiktigt spel så finns där individuell kvalitet i båda lagen. Helt plötsligt kan det smälla till och då kommer matchen garanterat öppnas upp.

1-1 är det resultatspel som ger lägst odds och jag håller med, det känns inte långt borta att ett lag kvitterar en ledning och att vi sedan väntar in förlängning. Skulle jag tvingas välja ett lag att vinna så lutar jag väl åt Tyskland. Tycker laget sett mer solitt och stabilt ut än Brasilien. Men marginalerna naturligtvis enormt små i en sån här match. Därför lutar jag åt BLGM ja. 1-1 eller 2-1 till något av lagen känns som troliga resultat i min lilla bok.

@nokkan21

Polsater - 07 Juli, 2014, 19:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!