Speltips

Speltips Memphis Grizzlies VS Houston Rockets

Sport: Basket Spelstopp: 2014-07-11 01:00 Spela här

Speltips Memphis Grizzlies VS Houston Rockets
Land: USA Liga: NBA Summer League
Odds: 1.90 Speltips: Memphis Grizzlies -5.5
2014-07-11 01:00 Memphis Grizzlies VS Houston Rockets Memphis Grizzlies -5.5 1.90 ABN

Efter en minst sagt mindre lyckad inledning på NBA Summer League måste jag dock säga att den senaste matchen (pistons VS Celtics) var som upplagt för en seger. Nåja, allt kan hända, bollen är rund, bollen går i mål. Ja, jag har slut på allt kan hända-liknelser. Vi går vidare, och försöker rädda vårt allt för tappra NBA Summer League statistik genom att analysera extra hårt inför nattens matcher som alltså är Celtics - Magic samt Grizzlies - Rockets.

Celtics känns det som att man har någorlunda koll på, och medans jag tror att Magic vinner matchen inatt så imponerade C's mot Pistons igår så jag är skeptisk till om jag vågar spela mot dem igen, speciellt när man spelar b2b då det är väldigt ofta man tar med sig "flowet" man har haft i tidigare matchen in i den senare matchen. Därför väljer jag att hoppa den matchen och istället ta en titt på Grizzlies - Rockets där jag faktiskt tror rätt hårt på en vinst för Grizzlies baserat på vad jag såg i Rockets tidigare match mot Sixers. Vi tar och går lite djupare i Grizzlies roster för att se vad man har att erbjuda.

Spelare över 20MPG (minutes per game) i Memphis Grizzlies i NBA Summer League:

Jordan Adams 26MPG
Jamaal Franklin 23.3MPG
Jarnell Stokes 24.3MPG
Jack Cooley 23.3MPG

Dessa herrar har varit exceptionella och verkligen visat framfötterna so far i ligan med ett mindre frågetecken i Jamaal Franklin som jag tycker har varit den svaga länken i detta gäng och har nu mycket att bevisa efter 3 raka starts och tre raka tveksamma insatser. Jordan Adams har ett 14.7 PPG och .5 3pt shooting vilket är imponerande minst sagt. Jarnell Stokes har med ett poängsnitt på 12.3 varit otrolig då han plockar så jäkla många viktiga defensive (och även många offensive) rebounds vilket vi kan återfinna i statistiken då han står med 9.7 RPG (rebounds per game) och är en av mina favoriter då denne herre är född år 1994 och minst sagt blir en kille man får hålla koll på i framtiden, speciellt med tanke på hur han har presterat so far och det blir intressant att se om han kan lyckas i NBA när han får chansen. Det håller vi tummarna för.

Jack Cooley har också varit en kille man får hålla utkik för då han ligger på (kanske lite blygsamma) 8ppg och 4.3 rpg. Däremot har han skjutit .5 från 3pt range och .471 från 2pt range vilket jag tror kommer förbättras desto fler matcher han får spela och desto mer han får komma in i Grizzlies med allt vad kemi mellan lagkamrater innebär.

Är det då dessa grabbar som kommer att bära laget till seger inatt? Delvis. Det är dock av vikt att säga att Grizzlies nog blir ett av de lagen vi kommer få se blomma ut mycket kommande säsongerna just pga sin starka ungdomstrupp (eller vad ska man kalla det?). En annan spelare jag vill skina lite ljus på är Kalin Lucas som spelar i D-league för närvarande i Iowa Energy där han har gjort det bra som PG och nu på två matcher i Summer League har stått för ett 12.5ppg och .588 2pt shooting samt .5 3pt shooting. Lägg till (någorlunda stabila) 3rpg som en point guard och du har en spelare som visar framfötterna trots endast 16 mpg och det är inte pjåkigt.

Lägg till diverse spelare som Okaro White på 9.7ppg, Terrico White på 7ppg, Joe Jackson på 7ppg och få som sitter på ett poängsnitt under 4 och du har ett grymt lag när det kommer till matcher som dessa. Två vinster på 19 och 7 points mot Magic samt Thunder och en förlust på 3p mot Pistons och detta laget har visat att det blir något som man ska hålla ett litet öga på. Jämför man med Rockets tre raka förluster som alla har varit övertygande så blir det uppenbart varför linan ligger på Grizzlies -5.5. Det går inte att Grizzlies torskar inatt, och det är en VÄLDIGT slim chans att man vinner med mindre än 6p i mina ögon. Allt talar alltså för en Grizzlies utskåpning och jag ser fram emot en fin statistikförbättring i mitt Summer League-record inatt.

Följ mig på twitter för fler spel i framtiden! @ABNBetting

ABN - 10 Juli, 2014, 22:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!