Speltips

Speltips Malmö FF v Ventspils

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-16 19:00 Spela här

Speltips Malmö FF v Ventspils
Land: Sverige Liga: Champions League
Odds: 2,20 Speltips: MFF flest mål 2:a halv
2014-07-16 19:00 Malmö FF v Ventspils MFF flest mål 2:a halv 2,20 holms

Det är ju ett halvt skott från höften, men tycker ändå att det känns intressant.
Drömlottning hit och drömlottning dit. Det är allsvenska lag vi pratar om, så samtliga lag ute i Europa som de senaste 15-åren har fått ett allsvenskt lag på sin lott, det är ju inte direkt så att de har gråtit blod, om vi säger så. Snarare tvärtom. Jag har ju oerhört svårt att se att det blev någon form av begravningsstämning på Ventspils kansli när MFF fladdrade upp som motståndare.
Med det sagt. Klart som korvspad att Malmö ska vara favoriter här. Vi pratar lettiskt motstånd på klubblagsnivå. Den dagen (inte helt omöjligt att den kommer med nuvarande tendens) det skulle vara tvärtom, då har vi något att jobba med här uppe.
Men nu ska vi vara helt ärliga här. Jag går på MFF:s SvenskaFans-sajt gällande tänkbar startelva. Och då ser den ut så här:

Olsen
Concha - Hammar - Johansson - Ricardinho
Cibicki - Rakip - Halsti - Forsberg
Eriksson - Rosenberg

Ingen Molins och ingen Thern som bägge är skadade.
Det "tunga" nyförvärvet Agon Mehmeti, inte spelklar.
Elvan här ovanför må vara ett topplag i Allsvenskan, men jag vill inte påstå att de spelar brallorna utav topplag i samtliga Europeiska ligor.

Vi kommer att få se ett så jäkla tight och defensivt lettiskt lag, och det skulle inte alls förvåna mig om vi har 0-0 i halvtid (betalar 3,50 och är testat med en liten slant).
Sedan borde någonstans det här ta ut sin rätt, med tanke på hemmaplan och att Malmö över 90 minuter SKA vara det starkare laget.

2,20 - det är vad den här dagen har att erbjuda oss.

holms - 16 Juli, 2014, 10:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
linkin22 - 2014-07-16 17:38:31

Vårt stora (lilla?), europeiska hopp, Malmö FF, CL-kvalspelar mot den anrika, lettiska klubben FK Ventspils.

Ventspils är en klubb i spillror. Klubbens store finansiär och ”fader” lämnade jorden år tjugohundratolv. Spelare flydde klubben till följd av ekonomiska förluster. Nu flyter man med huvudet strax över vattnet, tack vare ungdomsakademin. En drastisk föryngring har skett i klubben och närmast alla är infödda letter.
Formen har börjat tillta för letterna, som vunnit två raka, efter sex matcher i följd utan vinst, men dessa mot jumbon och nästjumbon. Delvis är det skadebekymmer som är orsaken bakom detta.

– Malmö kommer att göra mål, hur vi än spelar. Spelarna borde gå ut och prestera den finaste fotboll de någonsin kan, visa passion, säger klubbens VD och marknadschef Sergej Usatjov inför matchen.

Ja, bara av det där citat förstår vi vilken skillnad det är mellan dessa klubbar. Ventspils spelare och ledare vet, med all sannolikhet, att de inte har någon chans på Swedbank Stadion, men de ska stå upp för färgerna på tröjan.

Och det brukar ju, som ni förstår, inte räcka speciellt långt.

Ventspils målskytteproblem

Då kan vi börja diskutera. Hur stora kommer siffrorna bli?

Mycket svårt att veta i en sån här match. Kan lika väl bli utskåpning med 5-0, som man kan fastna upp framför försvarsmuren. Handikappspelen intresserar inte direkt här. Matchbilden har jag framför mig, men hur Malmö hanterar den sista tredjedelen är mer ovisst.

Vi kan däremot se ett tydligt mönster i Ventspils förlustmatcher. I fem av de här sex matcherna (0-2-4) utan vinst, blev man nollade. FEM AV SEX! Mot klart sämre motstånd än Malmö.

Malmö har hållit nollan fem av de senaste åtta matcherna; var riktigt stabila mot Åtvidaberg på Swedbank Stadion förra veckan.

Åge Hareide lägger dessutom fokus på detta inför matchen.

- Det är viktigt att vi lägger en bra grund här imorgon och det bästa sättet att göra det på är att hålla nollan. Det kvittar hur många mål vi vinner med, det viktigaste är att vi håller nollan. Vi är väldigt duktiga på att göra mål och har inte varit mållösa i en match sen vi var på träningsläger i USA, säger han till klubbens hemsida.

Malmö vinner och håller nollan till 1,75 tas med glädje.

alive365 - 2014-07-16 15:11:47

Jag tror fan Malmö kör över fanskapet. Finns inget annat för dom än CL och ligan. Frågan är bara hur produktiva dom kan vara. Provar ditt spel

FabioGrosso - 2014-07-16 11:05:21

HT/FT - X/1 ger 3.75 i skrivande stund. Kanske kan vara värt en slant det också!