Ja då var det dags att skriva min första rek här på RoK, och det jag börjar med är att Italien ska slå Brasilien i Volleybollens World League Semifinal.

Matchen går av stapeln i Nelson Mandela Forum som ligger i Florens, Italien, och där kommer naturligtvis Italienarna ha ett otroligt publikstöd i ryggen. Hur har det då gått för de respektive lagen under World League såhär långt? Jo, Italien har tagit två stycken övertygande segrar mot USA och Australien, där USA är en av de bästa länderna i världen och Australien, ja.. de är inte ett sånt bra motstånd om man jämnför med USA. Tilläggas ska det att man vunnit båda matcherna med 3-0.

Brasilien har haft det lite tuffare med mycket imponerade 3-1 seger mot favorittippade Ryssland, för att sedan förlora mot Iran med 1-3 i set. Mot Ryssland spelade man väldigt bra, medans mot Iran luftade man lite yngre spelare, vilket inte var så lyckat, om man inte tänker för de yngre spelarnas erfarenhet.

De fem senaste matcherna mellan Italien och Brasilien har slutat med 3 Brasiliensegrar och 2 Italiensegrar. De har redan mött varandra 4 gånger i årets World League och där är man jämna med 2 segrar var (båda på bortaplan). Men idag tror jag att Italien drar det längsta strået och tar hem denna semifinalen inför ett kokande Nelson Mandela Forum!

This is the stats tab
This is the post tip