Tjo!

Vi beger oss genast

*****

Nå. Varför tror jag på att BÅDA LAGEN GÖR MÅL?

Lite statistik och historia:

Western Conference (LA Galaxy's liga)
1. Seattle 38p
2. Real Salt Lake 28p
3. Colorado 27p
4. LA Galaxy 27p

Eastern Conference (Kansas City's liga)
1. Kansas City 32p
2. DC United 32p
3. Toronto 25p
4. New England 23p

****

Vi kan börja med att kolla upp respektive lags senaste 5 matcher i LIGAN. Notera att det har spelats vars två cupmatcher emellan dessa 5 matcher här:

Cup:
LA Galaxy 1 vinst och 1 oavjord
Kansas City 1 vinst och 1 förlust

Liga:

LA Galaxy:
(H) New Englad Patriots 5-1
(H) Salt Lake (1-0)
(B) Portland (2-2)
(B) San Jose (0-1)
(B) Chivas (1-1)

Kansas City:
(B) Columbus (1-2)
(B) Montreal (1-2)
(H) Chicago Fire (1-1)
(B) Portland (0-1)
(B) Houston (0-2)

Som ni ser har båda lagen faktiskt väldigt bra form. LA Galaxy har vunnit 3 och spelat 2 oavgjorda. Kansas City har vunnit 4 och spelat 1 oavjord. Detta bådar ju faktiskt för en rätt bra match.

Noterbart i denna match är att LA Galaxy är obesegrad på sina 8 senaste matcher. 5 vinster och 3 oavgjorda. Kansas City har dessvärre ingen dålig form dom heller med hela 5 vinster på sina senaste 5 matcher i ligan.

LA Galaxy har på alla sina matcher som dom mött Kansas City ett rekord på 23-18-11 inbördes. Dock är detta en historia och det kanske man kan återspegla på de senaste 5 mötena dom har åkt till Kansas och inte vunnit en enda gång.

Senaste 5 mötena mellan lagen i Kansas:
Kansas City - LA Galaxy 1-0
Kansas City - LA Galaxy 2-2
Kansas City - LA Galaxy 0-0
Kansas City - LA Galaxy 1-1
Kansas City - LA Galaxy 2-0

Som ni ser här så kan det bli en ganska rolig match.


*****

Om vi lämnar all statistik nu så ska jag förklarar lite varför jag tror på mitt spel.

LA Galaxy är förberedda till max på detta stormöte. De vet om att dom kommer åka till Kansas och möta ett fantastiskt bra fotbollslag som dom har haft svårt för. Att de inte vunnit på de fem senaste mötena inbördes tror jag också kan vara en morot för dom. Formen på lagen talar för att båda lagen är klara för varandra, båda lagen verkar och känns redo för att gå ut och vinna.

Saxat lite info från LA Galaxy's sida:
"We know it’s going to be a tough game,” Stefan Ishizaki said. “We know they never quit. They played with 10 men for a lot of the game [Wednesday against Columbus Crew] and still they won it 2-1, so they have a lot of confidence, but so do we. So we know we will play a really good team and hopefully we can get out of there with a couple points.”

För mig känns det som att de ligger fokus på att ta poäng i denna matchen, antingen i form av en poäng (oavgjort) eller att vinna. Givetvis så går varje lag (oftast) i fotboll ut för att vinna sina matcher och självklart tror jag att Galaxy åker till Kansas för att vinna och inget annat.

******

På minussidan för LA Galaxy så har dom en person avstängd, deras back, Dan Gargan, som har startat VARJE match sedan DEN 23:e MARS (inhoppare för en skadad James Riley då). Detta i sin tur känns som ett relativt tungt avbräck för dom.

En sak till som är hemskt för LA Galaxy är att Kansas defensiva spelare Aurelien Collin är tillbaka efter sitt röda kort han drog på sig i fredags mot Columbus (som dom för övrigt vann med 2-1 MED EN MAN MINDRE!). Anledning är att detta kortet blivit upphävt. Har tyvärr ingen aning varför.

*****
Utöver all denna statistik och fakta så kan vi kolla in lite målgörare i lagen:

LA Galaxy:
Robby Keane (9)
Gyasi Zardes (6)
Stefan Izhizaki (3)
Landon Donovan (3)

Kansas City:
Dwyer, Dominic (14)
Collin, Aurelien (2)
Feilhaber, Benny (2)
Saad, Soony (1)

Som ni ser så har båda Kansas och LA Galaxy folk som kan göra mål. Detta är en av anledningarna att jag tror på en match med minst ett mål vardera. Jag anser dock att LA Galaxy har ett mer komplett lag med bättre spelare och framförallt ihop spelade spelare som kan knyta ihop denna säcken och kamma hem 3 poäng ikväll.

****

Mina spel:
BLGM (båda lagen gör mål - JA) - @1.83 - 4/5 units
Över 2.5 mål och BLGM (JA) - @2.40 - 3/5 units
LA Galaxy RAK - @3.50 - 2/5
LA Galaxy att vinna + BLGM - @7 - 1/5 units

Som vanligt, rygga om ni vill. Har försökt saxa med all information jag kunnat hitta. Har ni några synpunkter, kommentarer, kritik, vadsomhelst, så uppskattas det med högsta säkerhet! Det är bara att smälla av en kommentar.

Matchen börjar 00.00 inatt (lördag mot söndag) och sänds på bet365

EDITERAD 2014-07-19 18.52:22

EDITERAD 2014-07-19 18.52:54

EDITERAD 2014-07-19 18.53:32

This is the stats tab
This is the post tip