Speltips

Speltips Örebro SK - Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-20 17:30 Spela här

Speltips Örebro SK - Helsingborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.50 Speltips: ÖSK ö1.5 mål
2014-07-20 17:30 Örebro SK - Helsingborg ÖSK ö1.5 mål 2.50 Mylla_Jr

Match på Vallen sen eftermiddag idag söndag.
Det ryktas komma upp mot 9000 åskådare på dagens match, en publiksiffra som ÖSK inte haft hemma på jag skulle vilja säga hela säsongen.. Är själv där varje match och det är tråkigt att publiken är så kräsen att det i ett derby senast hemma mot Norrköping BARA var 6000 ÖSK:are där.
Men nu har många gått på semester och det sägs alltså bli en hyfsad publiksiffra, något jag tror spelarna kommer känna är väldigt roligt.

Nu över till speltipset som jag tycker har en god chans att hitta hem till detta oddset.
Det ska sägas att även om ÖSK är placerade på en 13:e plats i ligan så spelar man en anfallsglad och fröjdig fotboll hemma på Vallen som är väldigt rolig att beskåda, man tar sig fram bra på kanterna på Yasin, DG och man fyller även på bra med ytterbackarna som lägger in bollarna i boxen. På så sätt skapar man fasta situationer som man faktiskt är ett av de bättre lagen i Allsvenskan att utnyttja.

Man gästas av ett Helsingborg vars form kan ifrågasättas minst lika mycket som ÖSK:s.
Helsingborg har tagit 3 poäng på sina sex senaste bortamatcher efter en seger borta mot BP den 12:e Maj.

Annars har deras bortaform och även hemmaform vart usel, här är deras sex senaste bortamatcher.
IFK Göteborg 6-2 Helsingborg
Kalmar 2-0 Helsingborg
BP 0-1 Helsingborg
AIK 2-1 Helsingborg
Halmstad 2-1 Helsingborg
Elfsborg 1-0 Helsingborg

Man har alltså släppt in 13 mål på sina senaste sex bortamatcher, det är mer än två mål på match det, och tydligt är att försvarspelet hos skåningarna inte sitter där det ska.
Man tog en poäng hemma mot Gefle senast, men Gefle kontrade bra på Helsingborg när de pressade och var inte alls långt ifrån att kunna trycka in ett 2-1 mål.

Örebros senaste 6 hemmamatcher har sett ut på liknande sätt:
Örebro 2-2 Norrköping
Örebro 0-1 Djurgården
Örebro 2-2 Gefle
Örebro 0-0 Falkenberg
Örebro 3-2 Åtvidaberg
Örebro 1-2 Malmö

8 gjorda mål framåt på sina sex senaste hemmatcher är kanske inte jätte många, men ÖSK har haft skadeproblem på anfallssidan som numera ska vara lösta, Crespo har varit med i veckan och spelat u21 match, en match han gjorde mål i, Hasani ska det inte vara någon fara med och nu med en Pode som lyckats göra mål i två raka matcher så känns det som om att det borde kunna rulla in någon boll i mål även idag. Speciellt när Helsingborg inte alls har spelat bra!

Det som talar emot att ÖSK inte kommer göra två mål framåt idag är att man inte har gjort det mot Helsingborg på sina fem senaste försök, men sman spelar en helt annan fotboll i Örebro nu än vad man gjorde när Sixten styrde, ända säsongen jag tyckt det har varit lika roligt att gå ner till Vallen som denna säsong var när Lars Larsen, Eric Bassombeng och Poorokara var här och spelade och öste in mål.

Nej jag tror att ska något av lagen vinna den här matchen är det två mål framåt som behövs och hjärtat och hjärnan säger att det är ÖSK som kommer göra det, då brukar det kunna bli bra!

Vi nyper ÖSK ö1.5 mål till @2.50 mot ett svagt Helsingborg idag som dessutom har skador i truppen!

Lycka till vid rygg!

Mylla_Jr - 20 Juli, 2014, 14:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!