Speltips

Speltips Djurgården vs BK Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-21 19:00 Spela här

Speltips Djurgården vs BK Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 3.75 Speltips: DIF & ö2,5
2014-07-21 19:00 Djurgården vs BK Häcken DIF & ö2,5 3.75 Polsater

Djurgården & ö2,5 mål i matchen spelas till 3.75 på bet365 . Finns under fliken mål - resultat/totalt antal mål hos bet365 .

Rent generellt kan jag väl säga att jag tror en del på Djurgården, så DIF ö1,5 eller DIF rak är andra spel jag sneglat på. men jag kör det här spelet då jag tror att
a) DIF vinner
b) Häcken gör åtminstone mål.

6) BK Häcken 14 7 3 4 29-18 11 24
7) Djurgården 14 5 7 2 22-15 7 22

Hemma:
6 2 3 1 9-6

Borta:
7 2 1 4 10-12 -2 7

Läget i lagen:

Djurgården har Andreas Johansson out. I övrigt inga avbräck. Tänkbart lag:

Höie
Karlsson, Vytas, Bergström, Arvidsson
Radetinac, Faltsetas, Chibsah, Tibbling
Jawo, Erton

Häcken har sålt El Kabir som de flesta vet. Ivo Pekalski skadad och vad jag har förstått har Carlos Strandberg haft lite problem också. Ställde upp enligt följande senast:

Källqvist
Fröhlund, Atta, Wahlström, Arkivuo
Gustafsson, Lewicki, Ericsson
Anklev, Jeremejeff, Makondele

Stats:
Häcken har 9/14 ö2,5, 4/7 borta.
DIF har 5/14 ö2,5. 3/6 hemma.


Kommentar: Det svänger som vanligt om Häcken. Sin vana trogen har man släppt in (näst) flest mål av lagen på övre halvan. Men det fina i kråksången är att man gjort näst flest mål av alla i serien också. Därför är man med, inte i yttersta toppen, men strax bakom. Nu har man sålt El Kabir och med det har man sålt sin vassaste spelare offensivt. Även om man löste fyra mål mot Örebro senast tror jag det kommer bli kännbart i längden att han inte är med. Trots allt finns det en del offensiv kvalitet kvar, åtminstone på mitten. Behöver på sikt få in en anfallare centralt om inte Strandberg är redo att axla manteln direkt, för Jeremejeff är, av det jag sett, inte riktigt redo än. Men mål brukar man trots allt göra (mål i alla matcher utom två i år). Mot ett DIF utan Amartey har man definitivt kapacitet att göra mål, men jag tror inte det blir fler än ett. Tittar man på det här laget (El Kabirs flytt till trots) så är det utan tvivel så att styrkan finns framåt (tvåa i antal gjorda mål) snarare än bakåt (delad sjua i insläppta mål), även om defensiven absolut inte är katastrof.

Häcken har dessutom haft svårt på konstgräs. Tre av fyra förluster i år har kommit på det underlaget ( i fjol gick man 1-4-2 på det underlaget, enda segern kom mot usla tokjumbon Syrianska).

Djurgården då? Vi spelade på dem mot Norrköping och det gick bra. Haris Radetinac verkar äntligen ha hittat ett spel som påminner om den Haris vi sett tidigare (1+3 senast). Ger en bredd till en offensiv där alltid giftige Erton Fejzullahu, alltid nyttige Amadou Jawo och alltid klurige/kloke Simon Tibbling också finns. Dessutom en vass Prijovic som brukar kunna hoppa in och göra en del mål. Jag skrev innan Norrköpingsmatchen att det var en del snack från djurgårdarna att det fick vara slut på de där kryssen nu, laget skulle verkligen gå för segern för att den här säsongen inte skulle rinna ut i sanden. Nu står man inför ett viktigt dubbelmöte med Häcken. BHar distans neråt och behöver inte känna sig nöjda med en pinne i en sån här match, utan här behöver man fyra poäng över två möten. Seger hemma är bra att börja med. Så är det oavgjort räknar jag med ett Djurgården som verkligen går för det.

BLGM är nedtryckt i 1.65-1.67 här och det är väl rätt rimligt. Att gå från det "1-1-läget" till DIF som vinnare till 3.75 lockar mig. För om jag ska koka ner mina tankar här:
1) Häcken svaga resultat på konstgräs
2) Men har en bra offensiv (trots El Kabir) och bör göra mål
3) Djurgården har fler vassa offensiva kort i riktigt bra form (är min känsla)
4) Djurgården visade mot Elfsborg att man klarar sig utan Amartey ( Å andra sidan tre insläppta mot Norrköping, men jag tror hemmamatchen mot Elfsborg var mer "facit" på hur man klarar dig utan mittbacken).

2/3-1 eller kanske t o m en urladdning till 3-0 DIF? Häcken har en tendens att vika ner sig på bortaplan ibland.

Bör bli en spännande match i vilket fall som helst. Jag kommer förmodligen finnas på plats för att jobba in detta. Vamos!

@nokkan21

Polsater - 20 Juli, 2014, 21:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-07-21 00:04:46

Trots vinsten senast mot Norrköping så går det inte att bortse från att Djurgården har ett rejält korsdrag i försvaret och det lär inte bli mindre snurr mot Häcken som har ett mycket bra anfallsspel. Frågan igen lär bli om Djurgårn får lika bra utdelning mot Häcken med det egna målskyttet. Minst 4 mål lär det bli.

King37 - 2014-07-20 22:27:18

Jag är också på plats. Hoppas på samba Djurgårn.