Speltips

Speltips St Patricks vs Legia Warzawa

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-23 20:45 Spela här

Speltips St Patricks vs Legia Warzawa
Land: Irland Liga: CL-kval
Odds: 1.67 Speltips: 2
2014-07-23 20:45 St Patricks vs Legia Warzawa 2 1.67 Polsater

Raka tvåan är spelat på Legia Warzawa i CL-kvalet. Första mötet slutade 1-1.

Spela på ett bortalag i CL-kval till DET oddset? Nja, snarare "bortaplan":

Fans and players alike are also uncomfortable with the fact that St Pat's have had to switch venues for the tie. Due to a larger anticipated crowd, the hosts will contest the match at Tallaght Stadium – a larger ground than their traditional Richmond Park home, where they have beaten teams such as IF Elfsborg, PFC Krylya Sovetov Samara and FC Shakhter Karagandy in UEFA competition.

In contrast, St Pat's have lost to the likes of FC Steaua Bucureşti, FC Karpaty Lviv and Hannover 96 when forced to move to bigger Dublin venues for third qualifying round games. "It's a little disappointing that we have to play there, but that's the decision that's been made," said Brendan Clarke, goalkeeper and lifelong supporter of the club.

Jag hade faktiskt ett getöga på den första matchen och kan konstatera att 1-1 till stor del berodde på en storspelande bortamålvakt och otur/oförmåga. Legias kvittering dröjde till tilläggstid i andra halvlek, men fakta är att man var det klart bättre laget. Och det SKA man vara. Jag fortsätter hävda att de irländska, walesiska och nordirländska lagen (ja, jag buntar ihop dessa och ja, de irländska är väl något bättre, men men) inte är särskilt mycket att ha. Dessutom hade irländarna ett par viktiga kuggar tveksamma

Många gånger ser det ju ut så i de tidiga kvalrundorna, att det bättre laget får ett dåligt resultat med sig från första mötet (hemma eller borta spelar mindre roll) men får utdelning i andra mötet. Så tror jag det kan bli även nu. Polackerna har visserligen fått en katastrofstart på sässen (förlust i supercupen, kryss i första mötet och förlust i ligapremiären i helgen) men har i alla fall fått ytterligare en match och träningsvecka sedan senast att slipa bort eventuell ringrostighet som man kan ha i en säsongsinledning.

I det inhemska ligaspelet (ligger för tillfället fyra) har Patricks visat att man har sin styrka offensivt snarare än defensivt då man släppt in betydligt fler mål än konkurrenterna. Av det jag läst mig till är laget offensivt lagt och tränaren har pratat en hel del inför matchen att man inte kommer gå för 0-0, man kommer anfalla. Även om man inte har riktig hemmaplan så är man ändå på Irland och spelar och då blir det naturligt att man anfaller mer. En sån matchbild passar polackerna bättre. Ett skickligare lag som då får mer ytor att spela på kan kapitalisera på det.

Den irländska ligan förresten - UEFAS ranking (jag vet, den säger inte mycket, men den säger något): http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/ :
Irländska ligan är rankad 45:a i världen enligt den koefficienten. Efter Litauen. Efter Lettland. Osv.

Legia kvalade dessutom i fjol och ställdes då mot betydligt bättre lag och kryssade då mot Molde och Steaua Bukarest på bortaplan - då kan man vinna här.

Så för att sammanfatta det här:
Ska vara klasskillnad. Över 180 minuter tar det ut sin rätt.
Hemmaplansfördelen försvinner till stor del av att byta arena. Dessutom är det mitt i sommaren och perfekta förhållanden väntas - vi har inte 3 plus, ösregn och snålblåst - förhållanden som det brukar kunna vara på de brittiska öarna och som kan passa den här typen av lag.
Polackerna är visserligen satte under press efter en kass säsongsinledning. Men nu spelar man ändå på bortaplan, vilket gör att den avtar lite. Tror laget kan få en mer passande match här än vad som var fallet senast. Oddset är väl lite i lägsta laget och den som vill kan ju alltid vänta in rörelserna närmare matchstart och eventuellt plocka det live i stället.

Kom igen Polen.

@nokkan21

Polsater - 23 Juli, 2014, 00:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Vessige - 2014-07-23 13:39:16

Rygg! Finns 1,91 på Betfair