Pro League i Belgien ska nu ta sin början och idag spelas det fyra matcher, matchen vi riktar in oss på här är den mellan nykomlingarna KVC Westerlo och fjolårsfemman Sporting Lokeren.

Nykomlingarna Westerlo vann andra ligan i Belgien förra säsongen på 78 inspelade poäng.
24 vinster, 6 oavgjorda och 4 förluster, värdiga vinnare speciellt när man bara släpper in 23 mål på 34 matcher!
Men det är skillnad på en första och en andra division, det spelar ingen roll vad du har för spelarmaterial, det är alltid tufft att komma som nykomlingar. Man spelar mot nya lag, bättre spelare oftast lag som besitter oerhört mycket bättre klass än lagen i andra divisionen.

Man har gett och tagit i sina träningsmatcher inför säsongen. Man har spelat mot hyfsade lag om man jämför lagen mot just Westerlo.

Cercle Brugge 0-1 Westerlo
Lierse 1-0 Westerlo
Westerlo 0-3 KV Mechelen
Dessel 0-1 Westerlo
Westerlo 1-1 Club Brugge

Där är deras fem senaste träningsmatcher, den bästa matchen av dessa om man ser till resultatet är 1-1 resultatet mot Club Brugge som är ett av det bättre lagen i Pro League.
På sin hemsida skriver dom att spelarna är taggade och är beredda på att anta utmaningen nu i högstaligan, men det kanske är lättare sagt än gjort..

Lokeren slutade alltså på en 5:e plats i ligan förra säsongen med 15 vinster, 5 oavgjorda och 9 förluster.
Man var både upp och ner under säsongen, speciellt på bortaplan där man lyckad ta 6 segrar, förlora 6 och spela 3 oavgjorda.
Man gjorde 48 mål och släppte in 31 stycken på 30 matcher.

Lokeren däremot har gjort en BRA försäsong i träningsmatcherna, på 8 matcher har man vunnit 7 stycken och spelat 1 oavgjord, det ska sägas att man har spelat mot lag man ska slå, men resultat som 10-0, 5-0 och 4-0 imponerar ju starkt!
Man spelade även Supercup match mot Anderlecht på bortaplan den 20/7 en match som man förlorade med 2-1, inget att skämmas för då Anderlecht tillsammans med Standard ska vara de bästa lagen i Pro League den här säsongen.

Lokeren har även jätte övertag på Westerlo i inbördes möten, här är de 8 senaste (2014-2010)
Lokeren 4-2 Westerlo
Westerlo 0-1 Lokeren
Westerlo 2-3 Lokeren
Lokeren 4-0 Westerlo
Westerlo 2-4 Lokeren
Lokeren 3-1 Westerlo
Westerlo 1-2 Lokeren
Lokeren 3-1 Westerlo

Lokeren har alltså vunnit åtta raka matcher mot Westerlo, det är talande statistik det och jag tycker att @2.25 på ett så pass etablerat lag som Lokeren är, är lite för högt för att inte syna, vet att det är bortaplan och premiär, men mot Westerlo ska man klara av detta.

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip