Speltips

Speltips Mjällby vs IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-27 15:00 Spela här

Speltips Mjällby vs IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.25 Speltips: ö2,5 & blgm
2014-07-27 15:00 Mjällby vs IFK Göteborg ö2,5 & blgm 2.25 Polsater

Över 2,5 mål & blgm ja spelas mellan Mjällby och Blåvitt. Finns under fliken mål - totalt antal mål/båda lagen gör mål.

5. IFK Göteborg 15 6 8 1 27-15
15. Mjällby AIF 15 3 3 9 14-26 -12

Statistik:
Blgm & ö2,5 har inträffat i åtta av Mjällbys matcher. Tre gånger hemma.
Blgm & ö2,5 har inträffat i fem av IFK Göteborgs matcher. Bara en gång borta.


Lagen möttes på Ullevi förra söndagen, då slutade matchen 3-1 till Blåvitt.

Läget i lagen:
Blåvitts trupp:
Marcus Sandberg, John Alvbåge, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Ludig Augustinsson, Patrick Dyrestam, Martin Smedberg-Dalence, Gustav Svensson, Sam Larsson, Joel Allansson, Jakob Johansson, May Mahlangu, Robin Söder, Lasse Vibe, Gustav Engvall, Daniel Sobralense.

Mittbacken Kjetil Waehler skadad. I övrigt inga direkta avbräck.

Mjällby har fått in Jasmin Sudic i laget. Ett plus för deras del då han var väldigt duktig i fjol för dem. Annars har man fått in Anders Linderoth som tränare. Forward Marcus Ekenberg bröt benet i veckan och även David Löfqvist är out.

Kommentar: Anders Linderoth har kommit in i Mjällby och det enda han pratat om är anfallsspelet.
"– Jag vill se att vi har betydligt mer folk som hotar motståndarnas backlinje än tidigare, jag vill
se mer djupledslöpningar och mer instick, inte bara en massa inlägg hela tiden. Jag tycker inte att man har haft tillräckligt många vapen anfallsmässigt för att kunna såra motståndarna. Det har gått ut mycket på inlägg
och avslut, det har inte fungerat eftersom man inte haft tillräckligt mycket folk inne i boxen."

Så har det låtit. En högre och mer aggressiv backlinje har han också pratat om.

Så räkna med ett IFK Göteborg som kommer få sina fiskar varma i eftermiddag. Ny tränare, mycket folk och inget att förlora. Allt annat än ett extremt taggat och inspirerat Mjällby vore en skräll. Mjällby blev visserligen nollade mot Djurgården och Malmö, men annars har man gjort mål på hemmaplan.

IFK spelade i Europa i torsdags och föll där. Gick lite på sparlåga i den matchen eftersom man hade 3-0 att gå på. Dessutom hemmaplan, så någon vidare trötthet bör man inte känna av här. Även om en del fokus måste ligga på spelet i Europa (de möter Rio Ave hemma på torsdag) så är poängbehovet i Allsvenskan fortfarande stort. Måste gå för seger i en sån här match. Har en glödhet Lasse Vibe i truppen som för tillfället gör mål på allt.

Det finns en del faktorer som talar emot det här spelet. Ekenbergs skada, Jasmin Sudic återkomst, värmen, Blåvitts tajta bortaspel och Blåvitts europaspel. Men jag tror ändå att det här kan bli lite av en galen match. Om Anders Linderoth menar allvar i sina uttalanden kommer vi se ett mer offensivt Mjällby. Det lär straffa sig mot IFK, som är duktiga så fort man får lite ytor. Och på hemmaplan gör Mjällby oftast mål i vilket fall som helst. Blåvitt har Vibe. Kryss passar ingen. Lite skrälläge Mjällby här, tror man kan ta en 2-1-seger eller liknande. Men jag tror framför allt båda lagen gör mål och att vi kommer få en vinnare till slut. Därför väljer jag det här spelet.

@nokkan21

Polsater - 27 Juli, 2014, 09:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!