Speltips

Speltips Stoke City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-22 16:00 Spela här

Speltips Stoke City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.75 Speltips: Topp 10
2014-08-22 16:00 Stoke City Topp 10 2.75 mr_england

Ni som följer mig här på Rekatochklart vet att jag väldigt ofta rekar Stoke-matcher. Det är laget jag har i särklass bäst koll på i Premier League och ett lag jag följt och sett varje ligamatch av de senaste säsongerna. Resultaten har därför varit väldigt bra och jag är kraftigt plus på mina Stoke-rekar. Det kan löna sig att helt följa en klubb både på och framförallt utanför planen...

Först till dagens förutsättningar för Stoke City. Anrika Stoke City från Stoke-on-Trent har tagit stora kliv framåt de senaste åren och anledningen till det stavas bet365 och dess ägarfamilj Coates. Spelbolaget bet365 äger idag Stoke City. Familjen Coates och bet365 tog över Stoke 2006 och har nu tagit klubben från ett mittenlag i Championship till en niondeplats i Premier League förra säsongen. Det många inte vet är att Stoke idag har några av de allra rikaste ägarna i Premier League. Ägare som dessutom är födda och uppvuxna i Stoke-on-Trent. bet365 är idag världens största spelbolag, ett bolag som växer kraftigt och gjorde en vinst på närmare 4 miljarder kronor ifjol. Ägarna av bet365 och Stoke gav nyligen bort 1.2 miljarder kronor till välgörenhet så pengar finns om framförallt huvudägare Denise Coates vill. En person som inom några år kommer vara en av världens allra rikaste kvinnor.

Det är ingen dålig grund att stå på för en fotbollsklubb och Stoke flyttar hela tiden fram sin position. Förra året slutfördes bygget av en ny träningsanläggning, allt för att kunna rekrytera toppspelare på sikt. Även om man bygger klubben långsiktigt och sakta, i alla fall jämfört med en del andra klubbar, så har det hänt mycket de senaste åren och det kommer hända mycket framöver. Skratta åt mig idag om ni vill, men det skulle inte alls förvåna mig om Stoke är ett Champions League-lag på 5-10 års sikt.

Inför förra säsongen tröttnade både ägare och publik på Tony Pulis sparka och spring fotboll och Mark Hughes togs in som ny manager med uppdraget att förändra Stokes spelstil. Något som han trots få värvningar gjorde på ett fantastiskt sätt då han både förändrade lagets spel och samtidigt nådde resultat då Stoke slutade nia i Premier League. Stoke spelade en helt annan fotboll förra säsongen än tidigare då de höll bollen på marken och satsade på ett eget spel. De, och de är fortfarande många, som säger något annat är bara lata och ignoranta och såg inte Stoke mer än i någon enstaka bortamatch på Anfield eller Emirates då man såklart var tillbakapressade och kanske inte briljerade. Stoke är inte längre ett lag med långa inkast och långa bollar, man är ett spelande lag.

Då manager Mark Hughes bevisade sig förra säsongen har han fått förtroende att köpa fler spelare under sommaren. I skrivande stund är man nära att köpa loss Assaidi från Liverpool. Man har värvat Phil Bardsley från Sunderland, Steve Sidwell från Fulham, Dionatan Teixera från slovakiska ligan, Mame Biram Diouf från Hannover 96 och Bojan Krkic från Barcelona. Även om KrKic kanske inte varit som bäst på slutet, utlånad till Milan och Ajax, så är det ändå ett bevis på Stokes nuvarande styrka då många klubbar ville ha honom. Det ryktas även om att Ronaldinho kan vara på väg till Stoke, något som många avfärdat som ett skämt, men om man ser till hur mycket pengar Stokes ägare har är det inte alls omöjligt. Vill de köpa eller låna Ronaldinho så gör de det…

Jag läste Aftonbladets silly season-blogg för en tid sedan där journalisten? Jonathan Berntsson kraftigt raljerade över Krkic flytt till Stoke. Vad Krkic skulle göra i Stoke, hur han skulle kunna bo där mm. Uppenbarligen hade Jonathan ingen koll alls på dagens förutsättningar i Stoke som jag beskrivit ovan och heller inte koll på att många av spelarna i Stoke bor på exakt samma ställe som toppspelarna i Manchester City och Manchester United. Ett område mellan Manchester och Stoke-on-Trent. Duger det åt toppspelarna i City och United så duger det nog åt Krkic. Det är tragiskt hur lata, dryga och okunniga vissa av dagens journalister är.

Stokes stora styrka är dock att man på grund av sin goda ekonomi inte behöver sälja några av sina bästa spelare. Se exempelvis vad som hänt med Southampton inför den här säsongen. Det skulle aldrig hända i Stoke. Man har inte behövt sälja några av sina viktigaste spelare de senaste säsongerna, exempelvis Shawcross och Begovic som många storklubbar varit ute efter, vilket gjort att man kunnat bygga långsiktigt och hela tiden förbättra sig sakta men säkert. Det är en enorm styrka. Nu vet vi ju inte vad som händer då det är långt kvar av transferfönstret då jag skriver det här. En sak kan vi dock vara säkra på. Stoke kommer inte sälja någon spelare de vill behålla för att de behöver pengarna. I så fall får det vara en extremt bra deal och ett väldigt överpris så att de enbart ser det som bra business.

För att avrunda det hela och återkomma till mitt spel slutade Stoke välförtjänt nia i Premier League förra säsongen vilket inte bara var en bra säsong eller en engångsföreteelse. Stoke är på övre halvan för att stanna. Man har förstärkt truppen inför den här säsongen samtidigt som en del lag som slutade före Stoke förra säsongen ser svagare ut i år och jag inte ser något nytt hot underifrån. Allt talar därför för en ny topp 10-placering för Stoke och jag tror de kan klättra någon placering till. Southampton som slutade före Stoke ifjol har tappat mycket och förr eller senare kommer Stoke att utmana ett lag som Everton.

Jag la samma spel ifjol. Då gav det fem gånger pengarna. Inför årets säsong erbjuds vi oddset 2.75 men det är fortfarande ett extremt överodds på ett Stoke som jag inte kan se missa en topp 10-placering med rådande förutsättningar. Oddset 2.75 innebär att spelbolagen enbart ger Stoke ca 36 procents chans att nå en ny topp 10-placering. Hur de kom fram till det övergår mitt förstånd och chansen är naturligtvis oerhört mycket större än så, även om vi får vänta länge på att hämta ut pengarna…

Spel: Stoke att sluta på övre halvan i Premier League 2014/15 – odds 2.75 bet365

För er som vill få upp oddset en del kan jag även rekommendera spelmarknaden "Utan de sju stora" hos bet365 . Det går att spela Stoke att vinna Premier League utan de sju stora (Man City, Chelsea, Arsenal, Man Utd, Liverpool, Tottenham, Everton) till oddset 6.00. Då jag tror att Stoke är bäst i Premier League utan dessa lag så känns 6.00 som ett riktigt bra odds.

Stokes trupp 29 juli 2014 (flera förändringar kommer ske)
Målvakter: Asmir Begovic, Jack Butland, Thomas Sörensen
Försvarare: Robert Huth, Ryan Shawcross, Marc Muniesa, Phil Bardsley, Dionatan Teixeira, Erik Pieters, Marc Wilson, Geoff Cameron, Andy Wilkinson, Ryan Shotton
Mittfältare: Charlie Adam, Stephen Ireland, Marko Arnautovic , Steve Sidwell, Glenn Whelan, Wilson Palacios, Steven Nzonzi, Brek Shea, Jamie Ness
Anfallare: Bojan Krkic, Peter Odemwingie, Peter Crouch, Mame Biram Diouf, Jonathan Walters, Cameron Jerome


EDITERAD 2014-08-22 18.45:23

mr_england - 22 Augusti, 2014, 18:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2014-08-15 10:42:50

J.Dizzle: Tack. Förstår hur du tänker och det är ett intressant spel men står över Säsongshandikapp-marknaden då den känns extremt svårbedömd och det är mycket att räkna på om man ska satsa tungt.

Det brukar vara jämnt i mitten poängmässigt och om ett av de sämre lagen överraskar så blir det tufft oavsett hur bra Stoke går. Stoke var även 36 poäng efter ligavinnarna förra säsongen trots sin bästa PL-säsong någonsin. Men det är ett kul spel till ett högt odds om man inte spelar med så stor insats. Jag skulle välja Stoke om jag var tvungen att välja ett lag för den här spelmarknaden!

J.Dizzle - 2014-08-15 00:59:40

Mycket bra rek! Stoke kan bli säsongens sensation. Har lirat Stoke att vinna PL med 34 poäng i hcp. Man var ju trots allt bara 36 poäng efter i fjol och kommer troligen va bättre i år. 16 i odds på det låter väldigt högt.

mr_england - 2014-08-14 10:34:07

Då oddset på topp 10 spelats ner har jag lagt till följande info i reken för den som vill ha upp oddset lite.

För er som vill få upp oddset en del kan jag även rekommendera spelmarknaden "Utan de sju stora" hos bet365 . Det går att spela Stoke att vinna Premier League utan de sju stora (Man City, Chelsea, Arsenal, Man Utd, Liverpool, Tottenham, Everton) till oddset 6.00. Då jag tror att Stoke är bäst i Premier League utan dessa lag så känns 6.00 som ett riktigt bra odds.

sl4mby - 2014-08-14 01:13:56

Oddset har är nere i 2,26... Segt då jag planerat att sälja aktier för att ha detta som Mainbet under hela säsongen! En stor peng på ett sånt här spel förgyller ju hela säsongen till Max. De flesta matcher är indirekt avgörande för att Stoke skulle hamna på övre halvan! Bra rek, synd att man var seg!

mr_england - 2014-08-04 19:11:35

super_pippo: Det känns som ett bra spel. Kör dock på topp 10 då jag tror Stoke klarar det oavsett och då slipper jag bekymra mig över andra enskilda lag. Om Villa eller West Brom överraskar och slutar åtta och Stoke sedan nia eller liknande. Även om jag inte tror det.

super_pippo - 2014-08-02 17:45:18

Bettson erbjuder 2,40 på att Stoke blir bästa midllandsklubb, dvs före Aston villa, west brom och Leicester. Taget!

Mus - 2014-07-30 23:08:10

Ryggbiff!

Mackan12 - 2014-07-30 20:49:37

Rygg!!!

Fierom - 2014-07-30 01:52:22

rygg!

alive365 - 2014-07-29 23:58:40

Älskar dina rekar. Solklar rygg

super_pippo - 2014-07-29 16:59:28

Spelade även jag detta spel förra året, mindre värde iår men som du säger så kommer stoke (antagligen) bli bättre för varje år. Bra spel.