Speltips

Speltips Apoel Limassol vs Zenit

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-30 20:00 Spela här

Speltips Apoel Limassol vs Zenit
Land: Cypern Liga: CL-kval
Odds: 1.88 Speltips: Zenit asian -1
2014-07-30 20:00 Apoel Limassol vs Zenit Zenit asian -1 1.88 Polsater

Zent asian -1 (insatsen tillbaka på uddamålsseger) spelas till 1.88 på bet365 .

Halvtråkigt och kanske lite väntat spel, men det ska bara vara klasskillnad här!

Zenit har hela truppen tillgänglig. Det inkluderar argentinaren Garay från Benfica och Hulk, som fick förlängd semester efter VM. Ansaldi kommer säljas till Atlético Madrid och finns ej med. Annars är det samma gäng som i fjol. Tänkbar elva:

Lodigin - Anjukov, Garay, Neto, Criscito - Tymosjtjuk - Witsel, Fajzulin - Hulk, Rondon, Danny

Då har man ändå spelare som Arshavin (Tsaren), Oleg Sjatov (rysk landslagsman) och Nicolas Lombaerts (VM-spelare för Belgien) på bänken.

AEL förlorade ligaguldet i sista omgången i fjol, vilket fick ägaren att på klassiskt kaosklubbsmanér (nåja) rensa ut truppen. En handfull startspelare skickades iväg. Samtidigt har ett gäng inte särskilt namnkunniga herrar plockats in. Nio spelare har kommit in medan fem lämnat. De som kommit in är till stor del rätt okända sydamerikanska spelare. Enligt min bedömning har kvalitén på truppen knappast höjts i alla fall. Precis som för Zenit är det här säsongens första tävlingsmatch. Men medan Zenit har ett samspelt gäng har Limassol det inte. Cyprioterna har enbart ett par träningsmatcher innanför västen, deras liga drar i gång i slutet av augusti först.

Hemmaplansfördelen då? Nja, matchen ska tydligen spelas på Stadio Antonis Papadopoulos (underbart namn) som normalt inte är hemmaarenan (Tsirion Athlítiko Kentro). Larnaca i stället för Limassol alltså, skiljer runt sju mil mellan städerna. Om jag har förstått saken rätt spelar man typ stormatcher och europamatcher där, så det är inte riktigt bortaplan, men någon fördel är det väl inte riktigt heller. Enligt obekräftade uppgifter ska ryssarna ha sålt sin kvot på 2500 biljetter också.

Vädret då? Visst, det kommer vara 27-28 grader i Larnaca på kvällen. Men ryssarna har ett par bortamatcher per säsong då det är liknande förutsättningar. Viss fördel Limassol här, men inte så stor.

Andre Villas Boas tog över Zenit i mitten av mars i år efter den inte helt lyckade Spalletti. Hans första riktiga match blev Borussia Dortmund borta i CL (seger 2-1). Därefter gick han (i alla turneringar): 7-1-1. Säga vad man vill om Villas Boas, men hans statistik i Europaspel är bra. Tottenham gick bra i EL (i en runkgrupp förvisso) under hans tid i klubben.

Träningsmatcherna i år:

1-0 mot Karlsruher
1-1 mot Club Brügge
1-0 mot Lille
2-0 mot Derby County

En skön mix av motståndare om inte annat. Sen ska man inte dra för stora växlar av träningsmatcher - men det ser ju bra ut åtminstone. Hellre tre segrar än tre förluster.

Tre raka säsonger i CL har också gett Zenit välbehövlig europarutin. Det kan jämföras med Limassol, som visserligen CL-kvalade för två år sedan, men som då rök i den här rundan mot Anderlecht.

Visst, det är bortamatch i CL mot en motståndare som kommer sälja sig dyrt. Visst, Zenit torskade borta mot Apoel 2011 (Apoel gick till kvartsfinal i CL det året). Men klasskillnaden måste bli för stor här. Zenit är en jätte, ett lag som mycket väl kan gå till slutspel till slut. När jag tittar på trupperna rent namnmässigt (och även kollar värdet på individerna via transfermarkt) så ser jag knappt någon hemmaspelare som skulle gå in i Zenits trupp än. Visst, det här är en match som pågår 180 minuter, mötet på Cypern är bara halvtid. Men det här är Champions League. Zenit kommer nog inte riskera alltför yrket, men matchen ska spelas och de lär knappast undvika att vinna med flit. De går in i ett intensivt spelschema direkt då ligan drar igång i helgen så att döda det här dubbelmötet direkt hade nog varit önskvärt. Att hemmalaget med alla sina nya spelare precis dragit igång säsongen är också en faktor i Zenits favör.

Tycker Limassol ser svaga ut anfallsmässigt. Har faktiskt svårt att se laget göra mål på Zenit. Det finns liksom ingen joker, någon gammal hemvändare med stor rutin från hög nivå eller så, som kan blixtra till. Sen kan allt såklart hända, men det är min känsla.

Hulk är en spelare jag har oerhört svårt att se någon storhet i. Tycker han är seg och saknar spelförståelse. Alltid när jag ser honom är han värdelös. Men. Om han nu spelar i den här matchen får han gärna motbevisa mig. Med eller utan honom på planen, Zenit ska bara lösa en seger här. Då känns insatsen tillbaka om det "bara" skulle bli uddamålsseger väldigt bra.

@nokkan21

Polsater - 30 Juli, 2014, 00:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!