Speltips: FC Astana - AIK

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-07-31 16:00
Land: Kazakstan
Liga: EL
Odds: 2.20
Tips: 1
Spelar raka ettan på Astana i Europa League-kvalet. 2.20 på William Hill, känns ett par tiondelar högt.


AIK fick som bekant spela matchen mot Falkenberg. Rekade dem då och som väntat hade de inga större problem med Falkenberg. Det blev en rätt behaglig resa till slut och energiläckaget blev nog inte alltför stort. Men man spelade ändå med bästa elvan och det är rätt stor skillnad på att få vila enbart två dagar jämfört med tre. Särskilt när man har en riktigt jobbig bortaresa att göra där emellan också.

Säga vad man vill, men att spela så här tajt är inte något de svenska klubbarna är vana vid. Det är definitivt en faktor. En fördel de svenska lagen kan ha i de här matcherna är att man ställs mot ett lag vars säsong inte är igång. Det har man inte här, ligan i Kazakstan är i full gång. Där ligger Astana trea. Det man kan säga är att det är ett ruskigt starkt hemmalag:

13-2-1 på de 16 senaste i alla tävlingar. Det inkluderar segrar mot Pyunk (Armenien, 2-0) och Hapoel Tel Aviv (Israel, 3-0).

Det kan man konstatera rent generellt om lagen från Kazakstan och Europaspel, de är inte särskilt lätta att möta borta:
Aktobe gjorde 3-0 mot Dinamo Tbilisi i CL-kvalet i år. Sedan 2010 har man tre raka hemmasegrar i CL-kval. (Möter Dinamo Bukarest i kväll).

Shaktar Karagandy har 4-2-1 i sina EL-matcher hemma sedan 2011. Enda förlusten kom mot Paok. Kryss mot AZ och Maccabi Haifa.

Kairat åkte ut mot Esbjerg i år, men kryssade hemma. Innan dess vann man mot Kukesi med 1-0 hemma.

Kort sagt, rent generellt är det svårt att spela i Kazakstan. När de möter lag av AIK:s kaliber brukar de helt enkelt vinna.

Visst, AIK gjorde det bra i EL för ett par år sedan där man på vägen dit slog ut bland annat CSKA Moskva efter en bortaseger. Kanske kan man också få en passande matchbild med kontringar på Kennedy. Men för mig känns det jämnt mellan Astana och Gnaget och då känns det som att hemmafördelen i kombination med den kortare vilan tar ut sin rätt. Försvarsspelet hos AIK har blivit bättre efter uppehållet. Har då hållit nollan i fyra matcher, vilket man inte klarat av innan dess under den här tävlingssäsongen. Det har dock varit på hemmaplan mot en del klent motstånd (3 av 4 på hemmaplan också), svajigheten man tidigare visat upp i de bakre regionerna gör att jag inte tror laget håller nollan här.

Svårt att säga något mer om Astana. De verkar ha en duktig brasiliansk mittback skadad då han inte spelat alls i år. Annars har de flera spelare som nyligen representerat Kazakstans landslag. Men mest av allt går jag på trenden hur lagen från Kazakstan brukar klara av att vinna mot AIK-kaliber-motstånd hemma. På ett sätt hoppas jag att jag har fel, för framgångar för de svenska klubbarna är verkligen angeläget. Och jag tror AIK kan gå vidare från det här dubbelmötet, men man måste nog göra skillnaden hemma, precis som i förra kvalrundan.

Luktar tajt och uddamålsseger för hemmalaget, ett resultat båda förmodligen känner sig halvnöjda med.

@nokkan21
  FC Astana - AIK
Spela på Speltips FC Astana - AIK
Polsater - 30 Juli 2014 - 13:50
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
lubel - 2014-07-31 09:05

AIK har några tunga skador också

så det ser tufft ut

Borges och Ofori som är solklara i startelvan missar matchen.

tunga avbräck

Pettson - 2014-07-30 22:09

Så polsäter, du verkar tro på en 1-0 vinst till Astana eller misstolkar jag text och finns även en tanke om 2-1? Tycker motståndet är bra och är övertygad om att hemmalag kommer göra en stark insats. Nu som Gnagare så vill jag gärna lägga ett spel som jag ngrlumda kan jobba in. Funtar på blgm. Vad tros? Inte sett odds men kan inte tänka mig att det ligger under 2-2.05

Mackan12 - 2014-07-30 16:50

Bra rek !!


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Krajinovic - Berankis
Tennis - ATP Moskva - Berankis
2.75
14:00  Schwartzman - Escobedo
Tennis - ATP Antwerpen - Esc hcp +4,5 games
1.91
18:00  Dimitrov - Janowicz
Tennis - ATP Stockholm - Janowicz
3.60
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming