Raka ettan på ÖSK spelas när Halmstad gästar Närke. Tog det tidigare i veckan, nu har oddset droppat lite, men går att få till 2.12 på Pinnacle . Får ni över två gånger smeten tycker jag det bara är att hugga.

13. Örebro 16 3 7 6 18-24 -6 16
15. Halmstads BK 16 3 5 8 18-29 -11 14

Hemma:
8 2 4 2 10-10

Borta:
8 0 1 7 4-19


Mötet i våras slutade 2-1 till Örebro

Örebro kommer till spel i stort sett utan avbräck. Hasani har som bekant lämnat, men han spelade ju inte på slutet. Ayanda Nkili (12/0 skadad)

HBK har lite trubbel. Baffo och Gyan (båda 16/0) är båda avstängda. Inga superavbräck, men ändå lite ommöbleringar i båda backlinje och på mittfält.


Kommentar:

Det är superdags för Örebro att vinna. Spelarna vet det och Alexander Axén vet det. Det här är en nyckelmatch för hela säsongen. Tre poäng här gör att avståndet till HBK minskar till fem pinnar och då ser nytt kontrakt väldigt lovande ut. Och varför är det dags för ÖSK då? Jo, man har inte vunnit i Allsvenskan sedan april. Det är tio matcher (0-5-5) sedan. Nu senast kommer man från ett dubbelmöte med Helsingborg, där spelet trots allt sett ganska bra ut. Alexander Axén brukar prata om hur värdelöst det är med kryssmatcher, för en poäng kommer man liksom inte så långt med. Det innebär att det är ful jävla fart i en sån här match, för det här är en match ÖSK bara ska vinna. Man har hemmaplansfördelen mot ett HBK som känns rätt tröga och sega, dvs icke särskilt konstgräskompatibla.

HBK vann en svängig match mot Gefle senast, vilket nog var välbehövligt efter en segerlös svit på fem matcher. Men hur ofta vinner de två raka i Allsvenskan? Under 2011, 2013 och 2014 har man gjort det en gång. Vill ändå tro att det säger någonting. Sen kan vi titta på deras bortastats i år. 0-1-7. På konstgräs har man 1-8 i målskillnad och fyra torsk i år.

Mycker mer än så har jag inte att säga. ÖSK har förtjänat mer än fem poäng på tio matcher och det är dags för Axéns gäng att ta en trea nu. Man har jobbat ihop till det. Mycket bättre läge än så här får man inte. Konstgräsmatch mot seriens sämsta bortalag, som dessutom har minitrubbel. Lägg till att HBK "aldrig" vinner två i rad (spågumma-argument, jag vet). Det här ska bara ÖSK ta. Förmodligen blir det tajt och målsnålt. Wikström knoppar in en hörna?

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip