Speltips

Speltips Kalmar - BP

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-03 15:00 Spela här

Speltips Kalmar - BP
Land: Sverige Liga: AS
Odds: 1.95 Speltips: Kalmar asian -1
2014-08-03 15:00 Kalmar - BP Kalmar asian -1 1.95 Polsater

Kalmar asian -1, insatsen tillbaka på uddamålsseger, spelas på söndagen.

5. Kalmar FF 16 7 6 3 22-18
16 . IF Brommapojkarna 16 1 5 10 19-32

Hemma:
8 4 4 0 12-5

Borta:
8 0 1 7 9-22 -13 1

Det här blir alltså BP:s tionde match på en månad. Så sent som i torsdags spelade man mot Torino i Europa League. Det blev som väntat en rätt jobbig match. Laget fick jaga mycket boll, särskilt sedan man drabbades av en utvisning 0-3. En jobbig bortaresa till Kalmar på det, match bara 65 timmar senare. På nytt underlag dessutom.

Det mot ett Kalmar som visserligen tappat ett par gubbar, men som fortfarande är ett extremt jobbigt lag att möta. Dessutom får smålänningarna tillbaka Emin Nouri efter avstängning. Det är en underskattad och viktig spelare för detta Kalmar då han erbjuder ett offensivt alternativ som ingen annan ytterback i truppen klarar. Går dessutom att titta på statistiken över hur ofta Kalmar vinner när han är med - den är klart bättre. Melker Hallberg och Sebastian Andersson har flyttat till nya klubbar. Hallberg lär väl saknas lite, men finns ändå bredd på centralt mittfält, så inte SÅ stort tapp. Marcus Nilsson fortfarande ett frågetecken, men väntas kunna spela. Öppnar upp för följande elva:

Cramer,
Nouri, Nilsson, Thorbjörnsson, Solheim
Romario, Eriksson, Ismael, Ring
Elm, Söderqvist

Cesar Santin är med i truppen, men lär nog inte starta. Ändå en väldig boost för hela klubben att han är med.

Hemma i Kalmar är KFF fortfarande obesegrade (4-4-0). Tre av segrarna har man löst hcp-linan. Fyra gånger har man dessutom hållit nollan. Som jag ser det har man goda möjligheter att klara det igen. Glöm inte bort att Kalmar i fjol hade seriens bästa defensiv. I år är man inte lika stabila, men man har ändå släppt in tredje minst mål. Det är dåliga nyheter för BP, som släppt in överlägset flest mål (32 på 16 matcher). Värst är det på bortaplan, där man har släppt in 22 mål på 8 matcher. I 6 av 8 matcher har man släppt in ö2,5 mål. Det är hemska siffror för deras del. Fyra gånger har man förlorat med minst två mål. Får tillbaka Ante Eriksson i truppen. Kommer inte spela 90, men ska få speltid. På sikt är det ett viktigt tillskott inför hösten, men som läget är nu lär han knappast ha så stor impact efter sin långa skadefrånvaro.

Kalmar är tyngre, bättre och borde vara mer utvilade. Cesar Santins återkomst bidrar till att matchen blir lite mer het och att det är bättre inramning än annars hade varit fallet, vilket förhoppningsvis motverkar att smålänningarna slumrar till. Hade Kalmar kommit in till den här matchen med fyra raka segrar hade man kanske känt en viss risk för underskattning av ett mätt hemmalag. Nu har man tre raka utan seger och borde vara taggade till tänderna för att direkt visa pojkarna från Bromma vart skåpet ska stå. Fyra raka Kalmarmatcher utan seger är extremt ovanligt. Dags för smålänningarna att ta en trea. Bra läge att möta BP nu.

Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns bra, men Kalmar borde ha förutsättningar att spela hem det här bra. Kommer man bara in i matchen på rätt sätt borde BP tröttna, sedan kommer Cesar in i andra halvlek och lyfter upp energinivån igen?

2-0?


EDITERAD 2014-08-02 18.55:29

Polsater - 02 Augusti, 2014, 18:55

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
King37 - 2014-08-02 19:05:33

Cesar Santin?