Det är väl ett litet skott från höften, det ska erkännas. Men så mycket har inte Nordvärmland (som var något upphausat inför säsongen) imponerat på resande fot under våren att det här låga oddset är motiverat.
För det finns ett par motiveringar utöver NV:s bortaspel (endast två vinster på sju spelade, för tunt för att tänkbart topplag) att sätta tänderna i

Nordvärmland skulle ha spelat två matcher efter uppehållet. Båda har blivit inställda. Och alla som har sysslat med idrott vet att det kan vara lite halvtrögt att studsa tillbaka på en hög nivå direkt efter ledighet.
Och det gäller väl kanske i synnerhet i de här lägre divisionerna när spelarna kör mycket commerse utan filter och årgångsrom på altanen i något större utsträckning än spelare i högre divisioner.
Karlstad har två matcher i kroppen, däremot.
En i serien, och så senast när man åkte till min vackra hemby och slog ut Nora ut Svenska Cupen.
Man är ju inne i det på ett annat sätt, vilket kan behövas då klassen (nåja), sitter hos gästerna.

Nordvärmland har också tappat sin kanske bäste spelare till Norge, mittfältaren och "tian", Gazmend Bathiri.
Man har ersatt med en serb som skeppats in på ett tremånaderskontrakt. Känns ju inte direkt som att det är på pluskontot den där förändringen.

När lagen möttes i våras så hade vi 1-1 efter 90 minuter. Då kunde faktiskt Karlstad, som ledde med 1-0 i halvtid, avgjort matchen redan där. Man var det klart bättre laget, men stod ändå inte distansen ut då tunga Nordvärmland tog över mer och mer andra 45 och kvitterade fullt rättvist.
Men! Karlstad visade första 45 att man absolut kan störa dagens gäster.

Sedan har vi det här med seriesystemet, som gör att dessa div 2-serier blir relativt ointressanta under hösten.
I alla fall i toppen av tabellerna. Då något lag ofta alltid gör ett ryck och dödar serien.
Vi ser det nu, när Carlstad United redan har avgjort.
Vilket betyder för Nordvärmland att serien egentligen är över. Helt omöjligt att ta rygg på ettan, och alldeles för bra för att åka ur, och redan alldeles för många poäng för att bli indraget där.

Så, ett litet ringrostigt Nordvärmland mot ett Karlstad BK medtempo i kroppen och full, full, full motivation med tanke på hur tabellen ser ut i botten.
2,37 på ettan, med insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat, det känns faktiskt något för högt.

This is the stats tab
This is the post tip