Speltips

Speltips Zenit - AEL Limassol

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-06 18:00 Spela här

Speltips Zenit - AEL Limassol
Land: Ryssland Liga: Champions League-kval
Odds: 1.90 Speltips: AH -2
2014-08-06 18:00 Zenit - AEL Limassol AH -2 1.90 J.Dizzle

Är inte alltför insatt i de här lagen, speciellt AEL som man inte har sett spela så himla många gånger. Det enda jag vet är att man är ett mycket sämre lag än Zenit. Resultatet förra mötet (1-0) sa inte det, men spelmässigt var det bara ett lag på planen. Zenit hade ett flertal lägen, speciellt i första som man borde ha förvaltat bättre än man gjorde. Med lite tur så hade det här dubbelmötet varit avgjort efter första, men nu handlar det som bekant att det lag som gör flest mål vinner matchen, och det gjorde man ju inte.


Zenit är en stormakt inom rysk fotboll som alltid har som mål att ta hem ligan, slutade två ifjol efter CSKA. Men man har påbörjat resan dit genom att slå nykomlingen Tula med klara 4-0 borta. Där var man ungefär lika överlägsna som mot AEL, fast här fick man utdelning, och det är viktigt för självförtroendet om inte annat. Bra att man kommer in i det är mötet med en bra match i benen.


AEL Limassol har jag inte den bästa kollen på, förutom att man var duktigt pressat förra mötet. Som statistiken också avslöjar:

Skott på/utanför mål: 17-2
Målchanser: 22-3

Men man gjorde ju mål på sin enda målchans, vilket är effektivt. Men om det blir samma matchbild ikväll så kan jag inte tänka mig att de kommer att ha samma tur igen och förlita sig på att målvakten ska stå på huvudet. För mig känns det väldigt långsökt.
Man vann den cypriotiska ligan förra året, 3 poäng före lokalkonkurrenten Apollon och Apoel. Så det var inte i någon överlägsen stil. Och som alla vet så är den ryska ligan bra mycket bättre än den på Cypern. AEL hade troligen harvat i botten om man hade varit i den ryska.
AELs senaste match var just mot Zenit, vilket var en vecka sedan. Vilket betyder att de har fått nån extra dags vila. Men nu så här i början av säsongen tror jag inte att det är till någon fördel, kroppen är fräsch och man behöver matcher för att komma in i tempot.
Det här är en match som Zenit bara ska vinna, annars är det alla tiders fiasko. Man är ett så mycket bättre lag i grunden. Och ligamatchen senast visar att debaclet mot AEL var en engångsföreteelse. Vinst med minst 2 mål på ordinarie tid och man är vidare. Tror det kommer vara klasskillnad igen här, inte bara på planen, utan på resultattavlan också.
Ryktas om att man ska starta med två fw, vilket indikerar på vilket håll man vill åt.
Witsel är avstängd, ett litet minus, men det ska inte spela någon roll här.


Spelar Zenit ah -2. Vilket betyder torsk vid uddamålsvinst, pengarna tillbaka vid 2. Vinst vid 3. Vilket känns bra då jag inte tror på någon jämn historia här.4/5 Units


J.Dizzle - 06 Augusti, 2014, 12:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!