Speltips: Sirius - Degerfors

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-08-08 18:30
Land: Sverige
Liga: Superettan
Odds: 1.72
Tips: BLGM
OBS! Matchstart 18.20

Två spelande lag som möts ikväll, enligt Thomas Lagerlöf:
-Vi brukar säga att Degerfors och Hammarby är de lag som har en spelidé som påminner mest om vår. Vi gillar Degerfors, de spelar en bra fotboll och det blir trevliga matcher som borde passa publiken bra. Inte minst passade det oss bra i våras men vi får väl se hur det blir i morgon.

Två lag som gillar att spela fotboll, brukar oftast betyda underhållning och mål. I och med segern senast för Sirius kan man börja titta uppåt lite, 7 poäng upp till kvalplatsen. Men då krävs det fler trepoängare på hemmagräset om man ska ha något där uppe att göra. Och just hemmaspelet har varit sådär i år: 2 4 3 13-13
är raden man har på hemmaplan. Alldeles för dåligt om man ska va med i toppen och kriga.
Speciellt de två senaste hemmamatcherna har man varit väldigt darriga, med tappade ledningar mot båda Ljungskile och Syrianska.

Kommer dock från en stark vinst borta mot Husqvarna, där man började svagt och hemmalaget var närmast en ledning i ht. Men tidigt i andra gjorde Husqvarna 1-0 och det såg ut att bli fjärde raka matchen utan vinst. Men efter en riktig kämparinsats och en stark avslutning kunde man vända i slutet och 3 poäng inkasserat.
Men än så länge känns det inte tryggt. Försvarsspelet är dock ännu lagets svaghet. Man har bara hållit nollan EN ENDA GÅNG av 18 matcher, vilket är helt otroligt.


Liksom Sirius är Degerfors ett spelande lag, som verkligen gillar att spela fotboll och inte nödvändigtvis backar hem. Kommer ifrån en bra match mot Hammarby som man förlorade med 1-2, men med lite flyt kunde ha fått med sig en poäng. Man var det klart bättre laget i andra halvlek, och med Peter Samuelssons jätteläge samt två träffar i virket så hade ett oavgjort resultat inte varit orättvist.

Här är lite kommentarer om matchen hämtat från Degerfors hemsida: NA konstaterar i söndagens tidning att efter Hammarbys 0-2-mål handlade det i princip om ett lag på planen.
- Resten av matchen tillhörde nästan bara Degerfors, skriver tidningen.

NWT anser att Niklas Kingbergs 1-2-mål gav Degerfors all den energi laget behövde.
- Målet gav Degerfors vind i seglen igen och med marginalerna på sin sida hade hemmalaget kunnat få in en kvittering också, skriver NWT.
- Degerfors radade upp målchanser i slutet och kunde mycket väl ha gjort tre mål. Närmast var Daniel Sundgren som träffade ribban i den 88:e minuten.

- Hammarby vann igen och försvarade serieledningen i superettan i fotboll - men 2-1-segern mot Degerfors på Stora valla var knapp, sammanfattar TT och hos nyhetsbyrån uttalar sig också Hammarby-tränaren Nanne Bergstrand.
- I slutet trycker de tillbaka oss på ett bra sätt, erkänner Bergstrand.

Samma tema är det i kvällstidningarna.
- Full kontroll i drygt en timme. Ändå var Hammarby så nära att tappa poäng borta mot Degerfors, skriver man på Aftonbladets blogg.
- Degerfors gjorde det svårt för serieledarna, skriver Expressen på webben.


Man gjorde en riktigt bra match med andra ord. Men nu börjar Degerfors komma farligt nära bottenstriden, två poäng ner till kvalplats bara och varje poäng är jätteviktig. Förhoppningsvis så tar man med sig den andra halvleken in till matchen mot Sirius, då tror jag att man skaka om de riktigt rejält.
Degerfors bortarad: 2 3 4 14-20. Har hållit nollan 5 matcher denna säsong, varav 10 har båda lagen gjort mål i.Som sagt, viktig match för båda lagen och 3 pinnar hade varit välkommet i båda lägren. Två spelande lag, och det har märkts på resultaten också. Tror på en underhållande match. Blev 3-1 till Sirius i våras bet365 och Unibet ligger med ett ganska väntat odds på det här spelet till runt 1.60. Betsson sätter ut 1.72 och då börjar det bli intressant. I en serie där alla slår alla är chansen väldigt stor att båda lagen hittar nätet även denna gång.


4/5 Units
  Sirius - Degerfors
Spela på Speltips Sirius - Degerfors
J.Dizzle - 8 Augusti 2014 - 10:57
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
J.Dizzle - 2014-08-08 17:10

thomas88

Ja Sirius och Bajen känns rätt lika där.
Ja det har man märkt nu på sistone att de inte kan hålla fokus under en längre tid, och därav tappa sina ledningar mot t.ex Ljungskile och Syrianska. Det kan nog Degerfors utnyttja.

thomas88 - 2014-08-08 16:56

Eftersom det refereras till Degerfors match mot Hammarby, och att Thomas Lagerlöf tycker om båda lagen, så är det värt att påminna om Nanne Bergstrands förtvivlan efter oavgjorda mot Assyriska. " Fattar inte vad det är med dagens generation av spelare? De kan inte hålla en matchplan i huvudet mer än en kort stund". Därav förklaringen till att det bara var för Degerfors att trumma på för att få övertaget i andra halvlek efter 0-2 underläge.Till slut skulle Hammarby tappa allt spel. Övertaget Degerfors hade berodde mest på att Hammarby inte är så bra som hela fotbolls Sverige skulle önska - även vi som har andra favoritlag.
Detta påminner definitivt om Sirius, som trots en spelidé om att äga bollen, ändå inte förmår sig att behålla momentum , utan tappar konceptet någon eller några gånger i matcherna. Ett andningshål för det tillbakapressade laget brukar räcka för att näta på Sirius - och en förvånad besvikelse gör sig tydlig i platta Uppsalaslättens håglösa pojkar.
Detta är den perfekta matchen att avstå att spela resultat på, såvida man inte spekulerar i antalet mål


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:30  Crotone - Genoa
Fotboll - Serie A - 1
3.10
14:45  J Södra - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan (kval) - Över 2,5 mål
2.07
15:00  Torino - Chievo Verona
Fotboll - Serie A - 1
1.87
15:00  Gävle GIK - Wibax Piteå
Innebandy - Allsvenskan Norra - 1 hcp -3,5
1.88
15:45  Fan - Xu
Bordtennis - World Tour - Över 100,5 bollar
1.83
16:00  Sönderjyske - FC Köpenhamn
Fotboll - Superligan - 2
1.95
18:00  Bröndby - Nordsjälland
Fotboll - Superligan - 2 asian hcp +1,5
1.74

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming