Speltips

Speltips Åtvidaberg - Kalmar

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-09 16:00 Spela här

Speltips Åtvidaberg - Kalmar
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.025 Speltips: 2 (dnb)
2014-08-09 16:00 Åtvidaberg - Kalmar 2 (dnb) 2.025 Polsater

Kalmar FF asian 0 (alltså, insatset tillbaka vid oavgjort) är spelat i Allsvenskan.

En på förhand jämn match där jag till skillnad från bolagen håller Kalmar som knapp favorit.

5. Kalmar FF 17 7 7 3 23-19
9. Åtvidabergs FF 17 5 5 7 19-28

Hemma:
8 5 2 1 12-9

Borta:
8 3 2 3 10-13 -3 11

Senaste inbördes:
2012 vann lagen respektive hemmamatch. Sedan dess tre raka x.

Läget i lagen: Kalmar har Ismael avstängd. Sålde Melker Hallberg i veckan. Ett par avbräck centralt på mitten, men har ett par spelare som kan gå in och göra jobbet. Kan tänka mig att det blir Hovda och Tobias Eriksson centralt på mitten. Tänkbar elva:

Cramer
Nouri, Thorbjörnsson, Nilsson, Solheim
Diouf, Eriksson, Hovda, Ring
Elm, Söderqvist

Åtvidaberg har Daniel Sjölund avstängd. Även om han kommer lämna laget senare så är det ett stort avbräck då jag håller honom högt med allsvenska mått. Abubakari, lagets andra ordinarie mittfältare tvingades stå över förra matchen men är nu tillbaka i truppen. Zatara, som var så bra i fjol men som inte fått det lossna i år, är skadad. Tänkbar elva:

Gustavsson
Olesen, Hallingström, Karlsson, Dahlén
Christensen, Pettersson, Abubakari, Bergström
Owoeri, Santos

När jag tittar på trupper och spekulerar i tänkbara elvor så känns underspelet lockande också. Men jag väljer Kalmar dnb då jag tycker lagets grundkapacitet är högre än Åtvidabergs. Har även en joker i form av Cesar Santin, som förmodligen kommer börja på bänken dock.

Kalmar har som bekant haft det tungt efter VM-uppehållet. 0-2-2 på de fyra senaste är anmärkningsvärt för deras del. Men det inkluderar ett dubbelmöte med MFF och AIK borta. I förra matchen mot BP var man helt okej, men efter 1-0 slappnade man av och tappade delvis matchen. Trots det skapade man tillräckligt med chanser för att vinna (bland annat två ramträffar). Besvikelsen i truppen var stor, men att kryssa mot BP är ingen katastrof. Pojkarna från Bromma har sett bättre ut efter uppehållet och tagit poäng bland annat mot Elfsborg borta. Så den bristande poängskörden den senaste tiden har sina förklaringar. Nu måste laget stapla segrar för att haka på i jakten på medaljer. Det finns ambition i truppen och klubben för att göra det.

Åtvid har också haft det tungt efter uppehållet. 1-1-3 har man. Det är kanske dumt att gå emot Åtvidaberg, som normalt tar sina poäng hemma på Kopparvallen. Men jag tycker värdet ligger på Kalmar FF här. Åtvids offensiv känns trubbig och det är dåliga nyheter när man möter Kalmar, som sällan släpper mer än en kasse. Dessutom har defensiven sett virrig ut. 11 mål bakåt på de senaste 5 hade faktiskt kunnat vara betydligt fler.

Kalmar har förlorat tre matcher i år, det går att säga att det är årets tre svåraste matcher (MFF, AIK, Häcken borta). Extremt svårslagna. Min känsla är att det här laget ännu inte klarat av att implementera det offensiva spel Hasse Eklund vill ha. Som bäst trivs man mot lag som bjuder upp och man inte behöver stå för allt spel själva. Nu ställs man mot ett Åtvidaberg som förmodligen kommer vara ambitiösa i kraft av hemmaplan, men som saknar den riktiga spetsen. Det är dags för det här Kalmarlaget att ta en trea nu, det var ett tag sedan. Kapaciteten är högre än Åtvidabergs enligt mig. Defensiven lite stabilare och offensivt finns det lite fler matchvinnare.

Blir säkert tajt och målsnålt, men jag har svårt att se Kalmar gå poänglösa härifrån. Tar man bort kryssresultaten så är min känsla att Kalmar vinner fler än 50 % av matcherna inbördes.

@nokkan21

Polsater - 08 Augusti, 2014, 23:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!