Speltips BK Häcken - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-25 13:45
Land: Sverige
Liga: AS
Odds: 2.30
Speltips: Elfsborg ö1,5 mål
Spela på Speltips BK Häcken - Elfsborg
Hämta din bonus på 1000 Kr här
Spela på Elfsborg ö1,5 mål
Elfsborg ö1,5 mål spelas när laget ställs mot Häcken på bortaplan.

3. BK Häcken 17 9 4 4 33-20 13 31
4. IF Elfsborg 17 9 4 4 27-17 10 31

Trean mot fyran i tabellen alltså. Noterbart är Häckens hemmastatistik:

8 6 2 0 21-7

som kombinerat med Elfsborgs bortastatistik:

8 2 3 3 9-11 -2 9

gör det måhända svårmotiverat att tro på Elfsborg här. Dessutom, de senaste åren har det här mötet varit rätt målsnåla historier (till skillnad mot vad man kan tro då det är två offensivt lagda lag). Fem av de senaste sex mötena har gått u2,5 mål. Men jag fortsätter tjata om det här med Häckens defensiv. Trots att man släppt in väldigt lite mål i år så äääääär jag inte så imponerad. Håller laget som betydligt bättre offensivt än defensivt, detta trots att man tappat bland andra El Kabir.

Ser man till de tre senaste matcherna har Häcken haft enorm flyt. Laget har släppt till målchanser i en enorm omfattning, Att man tagit sju pinnar och bara släppt in två mål i dubbelmötet med Djurgården och senaste matchen mot Norrköping är ENORMT bra betalt för Häcken. 2-4 poäng hade varit normalt med tanke på hur spelet sett ut. Och det är klart, Källqvists storspel och lagets flyt kan inte hålla i sig i all evighet. Här ställs man mot Elfsborg. Detta lite ojämna boråslag som har en fin bredd i offensiven och som kan hota på många olika sätt. Och nu har Häcken hemmaplan. När Elfsborgs fartspelare får lite ytor kan det gå undan. Kan kontra riktigt vasst mot osamlade försvar. Och sådana lägen lär man få mot Häcken. Eller som Janne Mian säger:

- ...sen i försvarsspelet har vi sett lite brister som vi hoppas kunna utnyttja, men för våra spelare är det inget nytt, de har mött Häcken flera gånger redan i år och de vet vad de kommer att möta.

Häcken kan ibland bli väl ambitiösa, gå fram med såväl ytterbackar som många mittfältare. Kan lämna backlinjen sårbar i Elfsborgs omställningar. Faktum är att Häcken släppt in ö1,5 vid bara tre tillfällen. Inte sedan april har man gjort det, Men med tanke på vad Elfsborg kan och hur det sett ut de senaste matcherna så tror jag att det kan vara dags. Sen kanske inte Elfsborgs eventuella två mål räcker till seger. Ser framför mig en glad tillställning som kan sluta lite hur som helst. Matchen spelas på Ullevis fina gräs och det ska vara perfekta väderförhållanden enligt SMHI.

En sak till. Häcken saknar underskattade Emil Wahlström (ordinarie mittback). Fredrik Björck hade väl varit go to-guy i det här läget, men han är skadad. Öppnar för unge Simon Sandberg, som bara har ett fåtal allsvenska matcher innanför västen.

Elfsborg har grejat den här linan i sju matcher i år. Lasse Nilsson är enda avbräcket, men jag tycker inte det ska spela in, alternativen i truppen är väl så bra.

Boråsarna var ute i Europa och spelade match på Island i torsdags. Även om man har fått många matcher på kort tid (sjätte på 17 dagar) nu så borde man inte vara så slitna då det ändå roterats en del. Nu har man fått tre dagars vila. Efter en uppåtgående trend spelmässigt togs Elfsborg ner på jorden senast på Island då man torskade med 2-1. Men från den matchen tar man med sig att man reducerade sent och alltså säkrade avancemang genom det. Tror det ger en bra källa till energi och revanschlust inför den här matchen. Ledde med 4-1 efter mötet i Borås och torsdagsmatchen var som en dålig andra halvlek efter att man avgjort i första. Borde inte vara någon form-fara ändå.

Så som läget är nu, dvs att Häcken har en matchotränad Thorvaldsson i stället för Carlos Stransberg/El Kabir framåt, gör att jag ser Elfsborg som laget med lite högre grundkapacitet. Krysset borde vara rätt dött, en poäng gör ingen av de här tränarna glada. Man har 10 poäng upp till MFF och 6 till AIK. För att haka på krävs en trea. Alltså borde vi ha lag som går för segern hela tiden.

Det blev långt skrivet idag, kanske lite rörigt också. Men för att sammanfatta: Häckens avbräck kombinerat med det stora antal målchanser man släppt till mot lag som är sämre offensivt än vad Elfsborg är gör att jag tror den här linan kan lösa sig. Statistiken talar emot, men jag spelar ändå. Det här kan bli en rolig match som kan sluta 2-2, 4-2, 1-3 eller något sånt. Men hur det än blir så tror jag Elfsborg hittar nätmaskorna.

@nokkan21

EDITERAD 2014-09-25 13.15:12

EDITERAD 2014-09-25 14.47:28
Spela på BK Häcken - Elfsborg hos William Hill
Spela nu
Polsater - 25 September 2014 - 14:47
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
dez - 2014-08-11 16:22

Stormen Bertha är på besök i Götet och den kan mycket väl kryddas med spöregn under matchen.

Du har nog rätt i att Häcken kan vara lite väl optimistiska ibland, men detta är lite av årets match. Vinner de idag har de fortfarande chans på SM-guld. Tror därför att de kommer vara extra taggade både framåt och bakåt.

Mitt tips är snarare att Häcken tar ledningen inom 20 minuter och tipset blir ännu mer värt om de startar med stormvindar i ryggen första halvlek. 3-0 till Häcken?

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: