Speltips

Speltips Kalmar FF vs Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-14 19:00 Spela här

Speltips Kalmar FF vs Falkenberg
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1.70 Speltips: 1
2014-08-14 19:00 Kalmar FF vs Falkenberg 1 1.70 Polsater

bet365 har Kalmar -0,5 mål asien till 1,70. Exakt lika spel som vanliga 1x2-ettan som ger 1,66. Pinnacle är marginellt högre med 1.72 på Kalmar hemma mot Falkenberg. Tycker allt över 1.65 är värt att spela.

Om de senaste två rekarna (Elfsborg och Gefle ö1,5 baljor) kanske varit mindre uppenbara så handlar väl det här mest om att ge något slags jävla klartecken. 1.72 fick vi på AIK hemma mot Falkenberg med den lilla detaljen att det var en -1-lina. Kalmar är inte AIK, men så jävla långt efter är inte smålänningarna. 1.70-1.72 är inte det roligaste oddset, men det här ska man bara vinna.

6. Kalmar FF 18 7 7 4 24-22 2 28
11. Falkenbergs FF 18 5 5 8 21-28 -7 20

Hemmatabell:
9 4 5 0 13-6

Bortatabell:
9 2 2 5 7-13 -6 8

Vårmöte:

Seger 3-1 för Kalmar på Falkenbergs IP.

Kommentar: Att lita på ett av seriens formsvagaste lag är kanske dumt. Kalmar har 0-2-3 på de senaste fem. Men bakom den raden finns ett dubbelmöte mot MFF och bortamatcher mot AIK samt Åtvidaberg (som alltid är starka hemma). Fiaskot är BP-matchen hemma, men den borde KFF vunnit sett till spel och chanser. Perfekt läge att studsa tillbaka nu. Falkenberg hemma. I ett led att dra folk till matchen har Kalmar släppt nyheten att Cesar Santin kommer starta. Även om han inte är där han borde formmässigt är han en spelare av någorlunda bra klass i de här sammanhangen. Kan säkert lyfta sig en hack nu när han gör hemmadebut på riktigt. I övrigt har man inga avbräck i laget. Hasse Eklund har uttalat sig i veckan att tre poäng gäller (som om tränare brukar säga annat liksom), men det är trots allt så det är. Kalmar måste vinna för att haka på. Och man är normalt extremt starka hemma. Kryss mot Elfsborg, Blåvitt, Malmö. "Plumparna" är Åtvid och BP. I övrigt idel segrar. Lag av Falkenberg-kaliber (Norrköping, ÖSK, Helsingborg och Mjällby) har man grejat.

Falkenberg kommer till spel med en viktig bortaseger mot BP i ryggen. Jag tror laget gick lite all in där, man hade nog ringat in den som en väldigt viktig match att vinna. Sagt och gjort. Lite andrum i tabellen. Tror nog man lite halvt, åtminstone omedvetet, sneglar mot Åtvidabergsmatchen man har på hemmaplan i helgen nu. Det är ytterligare en sån där match man bör vinna/åtminstone ta poäng i. Gör man det här är det lite av en bonus bara, det gör nog att man kanske tappar några procent inställning och intensitet. Jag underskattar itne Falkenberg, jag är helt med på det bland annat Andreas Alm uttryckt; laget spelar i Allsvenskan nästa år. Men man gör det genom att vinna rätt matcher. Nu kommer man till spel med en vilodag mindre, dessutom rätt stökigt resschema med först (antar jag) Stockholm-Falkenberg, och sedan tillbaka till Kalmar. Resvägen är en minifaktor, men mindre vila spelar nog in här. Att mobilisera energi är tufft när matcherna kommer tätt, ännu svårare blir det att göra det på bortaplan. Dessutom nytt underlag. I tider av tajt matchande gynnas de större lagen med sina bredare trupper. Har dessutom ett tufft avbräck i form av mittfältsmotorn och kaptenen David Svensson.

Kalmar har rätt så hög kapacitet och det finns en ambition i den där truppen, det vet jag efter att jag följde laget noga de tre år jag kastade bort genom att bo i den där staden (det var kanske hårt sagt mot kullerstensmekkat ;). Jag hade det rätt bra där). Så den sviten Kalmar staplar nu måste få ett slut. Får inte ett bättre läge än mot ett Falkenberg som förmodligen är lite mer slitet, kanske med liiite mindre fokus på den här matchen. Kalmar är ett bättre lag och förhoppningsvis ger de blanka fan i att uppträda på det nonchalanta vis man gjorde mot BP och Åtvidaberg. Kommer de upp i nivå ska de bara vinna här. Så enkelt är det.

Och om Hasse Eklund misslyckas med att motivera sina mannar och får se sitt lag tappa poäng mot sin gamla klubb, ja då kommer det nog börja muttras på allvar där nere i Småland.

Låt publiken på Guldfågeln få höra mål-låten "Han tog av sig sin kavaj" med Lasse Berghagen ett antal gånger tack!

Kör.

@nokkan21

Polsater - 13 Augusti, 2014, 23:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!