Hej!

Växjö tar och gör hemmapremiär under försäsongen. Laget kommer gästas av Malmö Redhawks.
Båda lagen har hittills spelat en match tidigare och Växjö gästade Frölunda i Varberg där laget vann med 2-0. Trots en 2-0 seger var inte Sam Hallam helt nöjd med försvarsspelet.
Malmö mötte division 1 laget IK Pantern. En match där Malmö vände 0-1 till seger 2-1 efter förlängning.

Växjö har ändrat lite i spelartruppen. Lämnat har bland annat lite av en ikon Jeremias Augustin som har gått till motståndet för kvällen Malmö, spelare som Kristofer Berglund, Ryan Lasch och Scott Monroe med flera har även försvunnit. Lite intressant är att samtliga målvakter som spelade i Växjö förra säsongen har fått lämnat klubben. In har målvakterna Christopher Nihlstorp. Som bland annat tagit SM guld med Färjestad och ungdomen Stefan Steen. Andra nyförvärv är Patrik Lundh, Teemu Laakso och Nick Johnson för att nämna några.
Växjö kommer komma till spel med Nihlstorp i kassen och kanske full trupp med lite tur men en lite småskador och sjukdomar avgör under dagen om hela laget är tillgodo.

Malmö har även dom rört om lite i grytan och några spelare som har lämnat laget är, Robin Alvarez, Robin Rahm, Daniel Viksten och Tomas Kollar. Malmö verkar ändå satsa rejält mot SHL och har plockat in intressanta spelare bland annat Jeremias Augustin från Växjö som var med att spela upp Växjö från division 1 till dåvarande Elitserien.
Jens Jakobs, Jon Knuts och Stefan Warg.
Malmö har lagt ett stort fokus på försvarsspelet under försäsongens första del. Med bland annat spel utan puck i försvarsjobbet.

Kommentar:
Malmö gör ikväll sin sista match innan ett spelledigt uppehåll på sexton dagar. Ett Malmö som har kört rejäl träning de två senaste veckorna med fokus på försvarsspel. Vilket visade sig lite mot Pantern då det slutade 1-1 efter full tid.
Växjö som efter ledningsmålet mot Frölunda la ner mer fokus på försvarsspel. Ungefär så som spelet såg ut under hela slutspelet förra säsongen när laget var i ledning.
Sam Hallam tycker att försvarsspelet ska förbättras och att det var mycket som kunde bättras på sen mötet mot Frölunda.
Jag väljer därför att via intrycket från båda lagen om att det är två lag som kommer satsa på att få försvarsspelet att stämma i kvällens match. Det leder till att jag väljer att spela 1 av 4 units under 5,5 mål till 1,90 hos Betsafe .
MEN det är försäsongsmatch och där kan spelarna vilja annat än vad tränarna har kommit fram till innan!

This is the stats tab
This is the post tip