Speltips

Speltips Gefle vs MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-16 16:00 Spela här

Speltips Gefle vs MFF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: U2,5 mål
2014-08-16 16:00 Gefle vs MFF U2,5 mål 1.90 Polsater

Under 2,5 mål är spelat i matchen Gefle vs MFF på lördag. 1.90 under asian-fliken på bet365 .

Ni som följer mig vet att jag inte är något underspelsfan. Anledningen är enkel: det brukar rassla till rejält när jag hittar den spelformen. Men vi kör. Många underspelsfaktorer här.

Till att börja med har MFF Markus Rosenberg avstängd. Med stor sannolikhet hade han ändå vilat från den här matchen för att vara fullt fit till SAlzburg på tisdag, men det är likväl ett avbräck deluxe. Har exempelvis gjort fem av MFF:s senaste sju mål. Viktig i anfallsspelet. Leder poängligan i hela Allsvenskan klart med sina 10+10. Dessutom är Ricardinho avstängd. Vänsterbackens avstängning gör att Pa Konate troligen kommer in = MFF blir lite sämre offensivt, men också sämre defensivt.

I övrigt så nämnde jag att MFF ska resa till Österrike för Salzburg-match på tisdag. Stort fokus på den naturligtvis och det är inte otänkbart att även en sån som Emil Forsberg , som spelat mycket i år och gjort det extremt bra, vilas. En tänkbar MFF-elva:

Olsen
Tinnerholm, Hammar, Helander/Johansson, Konate
Kroon, Rakip, Eriksson, Cibicki
Mehmeti, Kiese-Thelin

Något sånt. Oavsett hur det blir så kan vi konstatera att den bästa offensiva spelaren definitivt inte är med. Lägg till att Thern och Molins är skadade sedan tidigare och att Forsberg troligen vilas och du ser att fyra av MFF:s allra vassaste kort står och kollar ner i mobilen hur det går på Stryktipset i stället för att härja på Gefles planhalva.

Lägg till en sak ytterligare: MFF har inte bara den vassaste spetsen i truppen. LAget har också släppt in klart minst mål i serien (18). Även om man snurrar lite även defensivt tror jag inte det kommer ha så stor roll - den defensiva organisationen finns där ändå. Och på andra sidan har du Gefle.

Detta Gefle, som öppnat sig liiite i år, men som ändå har sina styrkor defensivt. 24 insläppta slås bara av fem lag i serien, vilket är en indikation om detta. Siffran frramåt är i paritet med de andra bottenlagen, men bakåt är man alltså bättre. Mittback Wikström dessutom tillbaka i truppen. Har hållit nollan i tre raka hemmamatcher vid endast två tillfällen i år har man släppt fler än ett mål bakåt på hemmaplan. Trots hemmamatch kommer man naturligtvis inte bjuda på någonting här. Kommer förmodligen låta MFF ta hand om bollen och falla (Gefle har inte vunnit bollinnehavet särskilt ofta i år heller om man säger så). Då ska ett icke samspelt Malmö försöka låsa upp detta välorganiserade gäng. Tufft. Kan mycket väl se ett ställningskrig som pågår rätt långt in i första halvlek så att den som vill kan "säkra upp" med ö1,5 mål i matchen och därmed hoppas på jackpot.

MFF är återigen sex pinnar före Gnaget, vilket gör att man förmodligen kan köpa ett kryss här. Går ju alltid för seger utåt sett såklart, men det viktiga de kommande dagarna är naturligtvis Salzburg. Här gäller det att spara på energi. Det laget som får första målet, oavsett vilket det blir, lär förmodligen försöka backa hem och stänga till.

Underspel kan vara ett jävla helvete. Helt plötsligt dunkar Johan Oremo in två cykelsparkar och en Zlatan-klack. Men med förutsättningarna här tycker jag allt skriker under.

Gefle har 11 av 19 u2,5 i år. På hemmaplan är det 7 av 9.
Malmö har iofs bara 6 av 19 u2,5 i år. På bortaplan är siffran dock 5 av 9.

Statistiken säger inte allt, men ger oss ytterligare en idé om vad vi kan vänta oss. Dessutom, inbördes: 7 av senaste 8 har gått u2,5.

Låt det gå så även på lördagseftermiddagen tack!

@nokkan21

Polsater - 15 Augusti, 2014, 22:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Ulflars - 2014-08-16 17:18:09

3,0 menar jag

Ulflars - 2014-08-16 17:17:57

Käften paps. Mycket bra rek har själv tung insats på u 3,5 mål 1,50

Paps - 2014-08-16 10:42:19

Vem vill spela de här underspelet när oddset bara är 1.90?
Gefle är inte helt som förr och MFF defensiv är ostabil. Och MFF har grym offensiv!