Speltips

Speltips Falkenberg - Åtvidaberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-17 15:00 Spela här

Speltips Falkenberg - Åtvidaberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: Ö 2.5
2014-08-17 15:00 Falkenberg - Åtvidaberg Ö 2.5 1.80 J.Dizzle

Tjena!


Falkenberg tar emot Åtvidaberg i en viktig match på söndagen. Falkenberg som senast kommer ifrån en tung förlust borta mot Kalmar, en match som man var mycket bra med i. La sig på försvar och satsade på kontringar, vilket man gjorde bra och tog också ledningen i första halvlek. Fick dessutom ett mål felaktigt bortdömt, och sedan kort därefter var det kvitterat. Sedan i andra tog Kalmar ledningen och man orkade aldrig komma tillbaka.

Man må vara lite mer defensiva och mer ligga på kontring på bortaplan. Men annat är det hemma där man ALLTID gör mål. Har gjort det i varenda hemmamatch den här säsongen. Och totalt så har man gjort mål i hela 50 (!) raka matcher där om man hittar nätet på söndag också. Vilket är ett helt otroligt facit.
Men man släpper in en del mål också, tredje sämst i serien. Har inte hållit nollan sen den 15:e maj.


Åtvidaberg kommer senast ifrån 1-1 hemma mot IFK Göteborg. Men 1-1 speglar knappast matchen. Skulle väl ha blivit 3-2 kanske, så många chanser som bägge lagen hade. Speciellt hemmalaget som radade upp chanser i första halvlek, och som borde ha gått till vila med mer än 1-0. Viktige Daniel Sjölund var tillbaka på innermittfältet, och det märktes. Var inblandad i mycket framåt för Åtvids del. Kan man få bättre utdelning på söndag kanske?Åtvidaberg är ett svagt bortalag och är mycket bättre hemma, men känns som att man är lite på gång nu. Senaste bortamatchen mot Elfsborg var man tillbakatryckta under större delen av matchen, men nu är ju Elfsborg ett mycket skickligare och stabilare lag än Falkenberg. Plus att man saknade Santos, så fattades lite tyngd där framme. Men han är med nu och är i bra form. Gjort 5 mål i senaste 3 matcherna han har medverkat i.
En som inte är med är mittbacken Daniel Hallingström som är avstängd, vilket är ett plus för spelet.

Åtvidaberg kan ju inte riktigt känna sig säkra på nytt kontrakt ännu då man är 5 poäng ifrån en kvalplats neråt. Tror dock inte heller att man kommer bli indragna i en bottenstrid, det är man för bra för. Men skulle det bli förlust imorgon så vet man aldrig. Falkenberg är bara 1 poäng från den där kvalplatsen och 2 ifrån en direktnedflyttning så 3 poäng är nog högst välkommet. Så det är trots allt viktiga poäng som står på spel. Tidigt mål och då kan det bli åka av tror jag!

Falkenberg har gått över 2.5-linan 9 av 19 gånger
Åtvidaberg 11 av 19Ett hemmastarkt Falkenberg med kaptenen David Svensson tillbaka och ett fullsatt IP lär det bli för det är fri entré. Gör som sagt alltid mål hemma, och det ska man ha bra chans till att göra imorgon mot Åtvid som har mittbacken Hallingström som är given annars.
Åtvid gjorde en bra match offensivt sett senast, chanser saknades inte och nog märktes det att Sjölund var tillbaka. Underskattad spelare! Och sen har man Owoeri och Santos som kan ställa till det för alla lag där framme. Får man utdelning här måntro?
Känns som en väldigt öppen match och kan gå hur som helst, och förutsättningarna är fina för en målrik match, men det har det varit förut och resultatet blivit det motsatta. Tror på 2-2 om jag får gissa mig på ett resultat.


Över 2.5 mål i matchen @1.80.

3/5 units

J.Dizzle - 16 Augusti, 2014, 21:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-08-17 10:11:48

2-2 inte otroligt. Ett "bra" bortalag men inte tillräckligt bra för att vinna. Falkenberg skulle ju behöva alla 3 poängen, "men i respekt for att bortalaget är bra......" så lutar det åt ett försonligt kryss....med mål.