Speltips

Speltips Newcastle-Man City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-17 17:00 Spela här

Speltips Newcastle-Man City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.70 Speltips: BLGM/Ö2.5
2014-08-17 17:00 Newcastle-Man City BLGM/Ö2.5 1.70 RalleArvid

Gårdagens Premier League började ju på sämsta tänkbara sätt ur alla aspekter. Grattis till Holms dock men om jag får välja tar jag inte med mig något från den skitdagen överhuvudtaget. Nya tag nu när regerande mästarna ska åka norrut för att försöka sparka igång årets kampanj med en trepoängare hem till midlands.
 
Newcastle är normalt sett starka hemma även om det alltid är turbulent i klubben nuförtiden. London-maffian som styr klubben och retar upp fansen har på sistone börjat satsa franskt och försäsongen har sett ganska intressant ut med en rad segrar och framförallt många gjorda mål. Jag var faktiskt själv på West Hams försäsongsturne i Tyskland där Newcastle också spelade och såg dem vara inblandade i två matcher som bjöd på 8 mål sammanlagt.
 
För Manchester Citys del har det sett tämligen svajigt ut på försäsongen, detta givetvis som en följd av att man knappt kunnat spela en enda match med en seriös tilltänkt startelva och även om förlusterna på sistone och framförallt den bedrövliga insatsen i Community Shield mot Arsenal inte bör tas så allvarligt på eftersom det varit just träningsmatcher ska man inte underskatta det faktum att laget och framförallt backlinjen inte kunnat spela ihop sig på ett optimalt sätt.
 
City är givetvis favoriter i matchen och har en fin statistik mot Newcastle men vad jag väljer att ta fasta på här är premiärnerverna, bristen på struktur i Citys försvar samt ett stort självförtroende och en tro hos de fanatiska hemmafansen på en fin säsong.

Newcastle har en del skador men på pluskontot finns goda chanser till debuter för Daryl Janmaat, Jack Colback, Remy Cabella och Emmanuel Riviere. För Citys del saknades inte mindre än 8 startspelare senast, några kommer förmodligen tillbaka till startelvan idag men formen är osäker på dessa av naturliga skäl.

Jag tror på en tämligen öppen match i ett väldigt högt tempo där Newcastles nyförvärv garanterat kommer vara uppeldade av den fantastiska stämning som St James park erbjuder.

City är alltid en garanti för många gjorda mål och inget tyder på att det kommer bli annorlunda denna gång med en rad målrika matcher lagen emellan genom åren.

Om denna match hade spelats i, säg, omgång 10 hade jag inte tvekat på att City kunnat komma undan med en habil 2-0 seger eller liknande. Då har startelvan satt sig, man har hittat den backlinje man kommer förlita sig på samt har byggt upp ett självförtroende och en grundtryghet i sitt spel. Efter att ha tagit alla premisser i beaktning tror jag att det blir en helt annorlunda match i eftermiddag där Citys offensiv givetvis kommer hålla världsklass som alltid men där Newcastle absolut inte kommer sakna möjligheter till att göra mål.

 
Mina tankar går till båda lagen gör mål som finns till 1.70 hos bet365 .com.
Jag väljer även att slänga in lite deg på Över 2.5 mål till samma odds.
 
Lycka till lads!
 
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 17 Augusti, 2014, 10:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!