Speltips

Speltips Besiktas - Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-19 20:45 Spela här

Speltips Besiktas - Arsenal
Land: Turkiet Liga: CL
Odds: 2.60 Speltips: Arsenal & ö2,5 mål
2014-08-19 20:45 Besiktas - Arsenal Arsenal & ö2,5 mål 2.60 Polsater

Arsenal & ö2,5 mål i matchen spelas till 2.60 på bet365 .

Finns under fliken mål - resultat/totalt antal mål på bet365 .

Första omgången i playoff till CL. Att då backa ett bortalag, är det så klokt, kanske ni tänker. Jag tycker nog att det är det trots allt. Arsenal är det lag jag hejar på, risk för totalridå med andra ord. Men jag tror på det här.


Arsenal är inte Chelsea, om man säger så. Med det menar jag att Arsenal inte riktigt är laget som åker till en bortamatch och bara stänger matchen till 0-0. Tittar man på den väntade elvan:

Szczesny
Debuchy - Chambers - Koscielny - Monreal

Arteta

Wilshere - Ramsey

Cazorla - Sanchez
Giroud

Bänk: Martinez, Flamini, Rosicky, Chamberlain, Campbell, Coquelin, Olsson

Så ser man att det är åtminstone fem spelare som är riktigt starka offensivt, men inte defensivt. Möjligt att Flamini startar för att få mer balans på mitten, men vi kommer fortfarande att få se en stark offensiv.

Och Arsenal har en historia av att göra bra resultat i kvalen på bortaplan.

0-2 mot Celtic 2009
1-2 mot Udinese 2011
0-3 mot Fenerbache förra året.

Alltid minst två framåt och då är vi på god väg i det här spelet. Samtidigt har Arsenal Gibbs och Mertesacker borta. Två av fyra ur en ordinarie backlinje. Orutinerade Chambers kommer förmodligen in centralt och ska spela sin största match någonsin. Inför en irriterad och icke särskilt vänskapligt inriktad turkisk publik. Det kan bli lite stökigt och frågan är om han håller. Kan mycket väl se Besiktas peta in en balja. Fått in Chelsea-bekantingen Demba Ba exempelvis - så visst finns det en del kapacitet.

“La Vittoria Sara Nostra” (victory will be ours)-banderollen (med anarkist-A:n) som fansen kommer veckla ut före matchen blir bara starten. Antar att hemmalaget kommer bäras fram av den hätska stämningen. Bör inte var några större problem, Arsenal är rätt vana vid den här typen av matcher. Men nog kommer vi få se hemmalaget vara uppumpade till tänderna och sugna på att anfalla - det passar Arsenal utmärkt. Till skillnad från Crystal Palace-matchen får man då lite ytor att operera på när man själv anfaller. Slipper möta tio man hela tiden. Till skillnad från den matchen lär också Giroud spela i stället för Sanogo. En rejäl förbättring då jag inte ger mycket för Sanogo än i alla fall.

Förra året avfärdade Arsenal Fenerbache utan problem. Besiktas är på ungefär samma nivå, så som Arsenal-supporter är jag inte orolig. Nu ställer Arsenal sitt starkaste lag på benen, kommer förmodligen inte att bara spela av 30 minuter i slutet om man leder med ett par bollar - att avgöra redan nu för att kunna rotera lite i returen hade varit guld. På bänken finns i stort sett bara offensiva kort att slänga in också.

Lite rörig rek blev det kanske, men Arsenals spelstil är att anfalla. De möter ett sämre lag, som också dem lär vilja anfalla. Det passar Gunners utmärkt. Kan tänka mig 1-2 1-3 0-3 som tänkbara resultat här.

@nokkan21

Polsater - 19 Augusti, 2014, 11:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2014-08-19 18:48:55

Demba Ba som målskytt @ 3.40 är värt att testa en slant på.

saksamma - 2014-08-19 13:17:28

Arsenal får max kryss med sig här på bortagräs. Blir ingen rygg idag men lycka till