Speltips: Maribor-Celtic

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-08-20 20:45
Land: Europa
Liga: Champions League
Odds: 2.05/3.00
Tips: 1DNB/1
Celtic har blivit rejält tilltufsade på flera plan på sistone då ikonen och hjärtat sedan många år i klubben, Neil Lennon valde att lämna skeppet för nya utmaningar och har även nu från håll riktat hård kritik mot styrelsen för att de inte har spenderat några pengar överhuvudtaget under sommaren, något som även visar sig tydligt i resultaten man presterar.

Borta mot Legia Warzawa fick man stryk med 4-1 som både borde och kunde varit en ÄN mycket större förlust då polackerna bland annat brände 2 straffar. Hemma fick man dessutom stryk med 2-0 och sammanlagt över två möten pisk alltså med hela 6-1. Inte det Celtic vi känner igen som kunde störa självaste Barcelona när de var världens tveklöst bästa lag. Dock fick man alltså nu avancera, trots storförlust, efter UEFA-beslut som fattades efter oegentligheter med pappersarbete i det Polska laget (man använde en avstängd spelare), men märk alltså väl att man blev totalt överkörda i två möten, både hemma och borta, mot Legia.

Idag åker man ned för att möta Maribor från Slovenien. Ett Maribor som vunnit samtliga sina hemmamatcher den här säsongen, oavsett om det varit inhemskt motstånd eller Champions League-kval mot exempelvis Israeliska Tel Aviv. Maribor har inte förlorat någon av sina Europa-matcher det här året och har tämligen komfortabelt tagit sig vidare från båda sina tidigare kvalomgångs-hinder så här långt.

Celtic vann visserligen sin senaste bortamatch men det var i ligan mot St Johnstone. Övriga matcher på sistone ute i Europa och utanför sitt fort den här säsongen ser ut som följer:

Dresden: 1-1
St Pauli: 1-0 förlust
Legia: 4-1 förlust
Tottenham: 6-1 förlust.

Som ni ser hackar det betänkligt i det gröna maskineriet och inte undra på det med tanke på hur det ser ut i truppen och organisationen jämfört med tidigare. Man har tappat tre startspelare, bland annat MONSTERmålvakten Fraser Forster under sommaren och man har inte spenderat en enda krona på nyförvärv.

Celtic är givetvis en oerhört stor klubb relativt sett men man måste nog börja rannsaka sin bild av dem och inse att de faktiskt är en Skotsk klubb i normaltillstånd och en Europeisk stormakt i vissa få undantagsfall snarare än tvärtom. Därför är ett möte med Maribor från Slovenien en jämn historia på förhand i vanliga fall där Celtic ska vara nöjda med ett oavgjort resultat inför returen hemma. I VANLIGA fall säger jag, och i vanliga fall är det sannerligen inte nu eftersom Celtic saknar James Forrest i offensiven och Adam Matthews i defensiven samt att man har ett oerhört stukat självförtroende efter överkörningen senast.

Jag tror Maribor har en oerhört stor möjlighet att få med sig ett fint resultat på flyget till Skottland givet de premisser som råder inför kvällens match. Man kan få hela 3x pengarna för den raka ettan, 1.61x för 1X samt 2.05 för DNB-ettan vilket blir mitt huvudspel idag.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid
  Maribor-Celtic
Spela på Speltips Maribor-Celtic
RalleArvid - 20 Augusti 2014 - 08:14
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Zebulon - 2014-08-20 16:52

Såg oxå detta. La spelet redan igår innan oddset hann sjunka :)

Sjukt odds så som celtic blev totalt förnedrat mot polska mästarna...


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  FC Köln - Arsenal
Fotboll - Europa League - Över 2,5 mål
1.86

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming