Speltips

Speltips Stjarnan - Inter

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-20 23:00 Spela här

Speltips Stjarnan - Inter
Land: Land Liga: Europa League-kval
Odds: 2.05 Speltips: Inter -2 AH
2014-08-20 23:00 Stjarnan - Inter Inter -2 AH 2.05 J.Dizzle

bekräftad Inter-elva:
Inter: Handanovic; Ranocchia, Vidic, Juan Jesus; Jonathan, Kovacic, M’Vila, Hernanes, Dodò; Botta; Icardi


Isländsk fotboll är visserligen på uppgång, som jag tog upp i en tidigare rek. Man blir allt mer svårslagna, speciellt hemma på Island är det få lag som kommer dit och bara ställer in skorna och vinner liksom. Man har i och för sig inte ställts mot någon riktig jätte än så länge. KR Reykjavik som mötte Celtic är det tuffaste man har mött. Men årets Celtic är det sämsta på länge. Men Island har bevisat att man är bättre än lag från Nordirland och Wales, som inte alltid har varit så självklart. Men de är ju inte i närheten av laget man ställs mot ikväll givetvis.

Stjarnan har gjort det bra i kvalet än så länge, inget att snacka om. Totalt 8-0 mot Bangor (Wales), 5-4 i en jämn batalj mot Motherwell (Skottland), 1-0 mot Lech Poznan (Polen) smäller rätt högt och som inte många hade räknat med. Men var duktigt tillbakapressade i båda mötena, och man hade en del flyt.
Man leder den isländska ligan där man är obesegrade och det är givetvis imponerande. Men kvällens motståndare är flera klasser högre upp än vad man är vana vid.


Inter vars säsong ännu inte startat, men har spelat en träningsturnerning i USA och hunnit med två ytterligare träningsmatcher. Gjorde det bra i USA mot tufft motstånd. Vinst mot Roma (2-0), straff-förlust mot Manchester United och straffar även mot Real Madrid fast där blev det en vinst.
Har också spelat 0-0 mot PAOK och sen blev det en 3-1-förlust mot Frankfurt. Fast där luftade man lite mer oetablerade spelare. Sen att det är träningsmatcher så vet man ibland inte hur det är med inställningen. Fast inställningen lär inte vara ett bekymmer när man går in i årets första tävlingsmatch.
Så här starkt lag som man har i år har man inte haft sen säsongen 09/10 när man vann Champions League. Ska bli väldigt spännande att följa de i år och jag tror de har något stort på gång. Har värvat bra också: Gary Medel, Pablo Osvaldo, Nemanja Vidic, Yann M'Vila och Dodo.
Är bra värvningar allihopa, samtidigt som de har fått behålla nyckelspelarna. Vilket är väldigt viktigt, så man har ett rätt sammansvetsat lag. Topp 2-3 nånstans i Serie A ser jag inte som någon omöjlighet.

Truppen som är med på Island:
1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni.

2 Jonathan, 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 15 Vidic, 22 Dodò, 23 Ranocchia, 26 Silvestre, 33 D'Ambrosio.

10 Kovacic, 11 Alvarez, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 20 Obi, 88 Hernanes, 90 M'Vila.

7 Osvaldo, 9 Icardi, 19 Botta.Bra trupp har man med sig som sagt, men saknar Palacio som gjorde flest mål för laget förra säsongen. Saknar också Medel, Nagatomo och Campagnaro som inte är med på resan. Men hur man än ställer upp så får man ett slagkraftigt lag. Och man lär ställa upp med bästa möjliga lag, tror inte man vill ta några risker här. Lär inte vara någon risk för underskattning mot ett lag som har kommit så här långt.
Visserligen ett litet minus med Palacio borta, men man har bra kvalité i Osvaldo och Icardi. Just Icardi har varit bra under försäsongen, och kan få sitt genombrott den här säsongen, likaså Kovacic som också spelade VM för Kroatien. Två unga spelare som kan bli riktigt bra!
Stjarnan har gjort det bra i år och har bara förlorat två matcher totalt, och det var två cupmatcher. Men nu är det på Island och mot isländska lag man har gjort det bra mot. Hade en del flyt mot både Lech Poznan och Motherwell. Nu skruvas svårighetsgraden upp ytterligare, och nån gång kommer man förlora den här säsongen. Har man samma flyt igen? Nja, känns långsökt faktiskt. Många spelare som gör karriärens största matcher här. Hur är det med nervositeten? Kommer såklart sälja sig dyrt, men bägge lagens erfarenhet i såna här sammanhang går inte att jämföra.
Matchen spelas dessutom i Reykjavik, så nån riktig hemmaplan blir det inte. Fin matta ser det ut att vara också, vilket gynnar Inter definitivt som kommer hålla i taktpinnen här.

Hatten av för Stjarnan, men här ska man inte ha något att hämta. Inter ska bara gå vidare, och jag tror mer än gärna man avgör det här inför returen. Var först inne på över 2.5 mål för Inter till 2.00. Men såg bättre värde i det här spelet då man får pengarna tillbaka om Inter endast vinner med 2 mål. För jag tror inte hemmalaget nätar ikväll.


3/5 units

J.Dizzle - 20 Augusti, 2014, 19:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jahzuuthh - 2014-08-20 23:30:13

In your dreams!
Stjarnan ska inte underskattas hemma på Island.
Jag provade stjarnan +2 får se vem som är närmast att jubla efter matchens slut :)