Speltips

Speltips Bayern Munchen - VfL Wolfsburg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-22 20:30 Spela här

Speltips Bayern Munchen - VfL Wolfsburg
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.75 Speltips: Wolfsburg +2 AH
2014-08-22 20:30 Bayern Munchen - VfL Wolfsburg Wolfsburg +2 AH 1.75 J.Dizzle

Bekräftade elvor:
BM: Neuer; Dante, Lewandowski, Robben, Gaudino, Bernat, Götze, Lahm, Müller, Alaba, Badstuber.
Wolfsburg: Grün - Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Guilavogui - De Bruyne, Hunt, Vieirinha - Olic

Då är det dags för tyska Bundesliga att dra igång igen, och vilken premiär vi bjuds på!

Mesta mästarna Bayern Munchen går in i sin öppningsmatch hemma mot fjolårets ligafemma Wolfsburg. Två lag som är väldigt svåra att läsa av vart de står nånstans. En försäsong med väldigt blandade resultat för båda lagen. Fast en bra försäsong behöver inte betyda en bra säsong, och tvärtom. En del tränare vill experimentera och testa lite nytt, och en del vill nöta in en kommande startelva.
Både Bayern och Wolfsburg har luftat en del unga spelare, och nog märks det på resultaten. Men det har inte varit så konstigt, många VM-spelare i lagen som har fått välbehövlig vila för att samla krafterna till en lång säsong. Helt logiskt.

En premiär som detta är brukar inte rendera i en drömfotboll och inte riktigt allting är på plats. Spelet sitter inte till hundra och det brukar vara lite ringrostigt. Båda lagen har lite skavanker. Eller, "lite" kan man ju inte säga om Bayern Munchen, för där är det en hel del nyckelspelare som saknas: Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Javi Martínez, Thiago, Rafinha, Jérôme Boateng.
4 startspelare där som definitivt är borta. Plus att Robben och Dante inte är i toppform, har tränat nån vecka bara. Så Bayern har sett bättre dagar, när det gäller förutsättningar. Man har visserligen en bred trupp, men det är inga dåliga spelare som saknas. Kan inte ersätta de rakt av, speciellt Schweinsteiger och Ribery. På innermittfältet ser det dock lite tunt ut. Ska bli intressant att se hur man ställer upp där. Man lär i vilket fall vara försvagat i både backlinje och mittfält.
Sedan har man som bekant sålt en sådan som Kroos till Real Madrid...

Wolfsburg har också dock lite frågetecken att reda ut, men inte lika stora och många som hemmalaget. De som är definitivt borta är målvakten Benaglio, och Perisic (mf). Är lite avbräck bägge två. Men andremålisen Max Grun fick stå en del i våras då Benaglio också var skadad, och gjorde det bra då. Övriga spelare som saknas är backarna Felipe, Patrick Ochs och Christian Träsch. Men ingen av de är helt ordinarie.


Bayern ska givetvis vara favoriter hemma på Allianz, det är man där mot alla lag. Men att de ska stå runt 1.20 i en premiär med så många nyckelspelare borta, dessutom mot ett Wolfsburg som är mycket kapabelt, det köper jag verkligen inte. Bayern som också, sen Guardiola kom in och rörde om, har blivit Barca-inspirerat. Vilket betyder att man har mycket boll, nästan onödigt mycket om man kan säga så, utan att det egentligen händer något. Man har tappat den där typiska tyska mentaliteten, där man vill gå framåt och ösa på, vad det än står på resultattavlan. Det känns inte så självklart längre faktiskt. Utan man kan faktiskt vara nöjda med en 1-0-seger.
Man har bra offensiv kraft i Lewandowski, Muller, och Robben. Men nu efter ett väldigt långt VM, hur är formen på Muller och Robben? Hur fungerar spelet utan så många nyckelspelare? På försäsongen, sådär, har vi sett.

I vilket fall som helst lär inte spelet klaffa till 100 procent och matchen är lite öppnare än vad oddsen visar och Bayern har blivit alldeles för stora favoriter här.

Wolfsburg +2 AH (vinst vid om Wolfsburg vinner, spelar lika, eller förlorar med uddamålet. Pengarna tillbaka vid förlust med 2 mål, förlorat spel om Bayern vinner med 3 eller mer) liras @1.75 hos bet365 .

3/5 units

Trevlig helg!

J.Dizzle - 21 Augusti, 2014, 23:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!