Premier League fortsätter med omgång två, mycket dramatik i första omgången där alla topplag utom Manchester United tog tre poäng. Manchesterlaget som förlorade mot Swansea med 1-2. Tänkte fortsätta på det spåret samtidigt som jag tror Burnley kommer få det tufft denna säsong.

I första omgången tog Manchester United emot Swansea hemma och många trodde på en tillbakastuds med van Gaal vid styret. Jag hade dock min oro för Manchesterlaget när Swansea ställde upp följande:

Fabianski - Taylor, Williams, Amat, Rangel - Shelvey, Yueng KI - Dyer, Sigurdsson, Routledge - Bony.

En fin elva som visade sig fungera väl mot United, som dock inledde piggt. Anledningen till att jag tror på Swansea i helgens match är för att jag tyckte anfallen såg mycket bra ut i första matchen, de få chanserna man fick använde man effektivt även fast Manchester United höll i mycket boll, framförallt i första halvlek. Man fortsatte pressa och gjorde det bra, vilket även ledde till två mål mot ett United med lite försvarsproblem. Hemmalagets kvittering, på Rooneys cykelspark, är inte mycket att göra åt och betyder inte mycket. Annars hade de röda svårt ,ed att komma igenom Swanseas försvar in i boxen.

I onsdags rodde Swansea även hem Federico Fernandez, centerback från Napoli. En stabil värvning som kommer förstärka försvaret efter att man klumpigt tappade Ben Davies. Fernandez troligtvis inte starta i lördagens match mot Burnley.

Skador Swansea:
Leon Britton (riktigt bra mittfältare som har en skicklig passningsfot och gynnar offensiven, knäskada)
Jay Fulton (knäskada)
Rory Donnelly (fotskada)
Marvin Emnes (knäledsskada)

Burnley föll olyckligt mot Chelsea Turf Moor med 1-3 efter att laget tagit ledningen efter endast några minuter. Chelsea svarade efter drygt 15 spelade minuter och efter kvitteringen fortsatte det, syntes på försvaret hos Burnley att man inte alls hängde med. Av någon anledning spelade laget med långbollar för att försöka starta anfallen, vilket ledde till en straffande påföljd. Svårigheter med att fånga bollen, hålla spelet och driva till anfall. Istället hade man väldigt bråttom i framspelen vilket ledde till att man inte hade mycket efter londonlagets ledningsmål.

Möjligt att detta är laget med den svagaste truppen i säsongens upplaga av Premier League. Dock trots att budgeten är betydligt lägre än de flesta lagen de mött så har tränaren Sean Dyche ändå en trupp med förhoppningar, disciplin samt kvalité. Laget har ju faktiskt kvalificerat sig från Championship som inte ska underskattas. Men i högsta ligan ställs mycket mer på spel och tror som sagt att Dyche och hans mannars besök i Premier League blir ytterst kortvarigt. Inte många spelare i truppen som har spelat i Premier League innan och tycker det borde gå som sämst för laget i inledningen på säsongen. Nyförvärven Steven Reid och Matthew Taylor blir två viktiga pjäser i säsongens framgångsplaner.