Andra omgången i CHL vilket också betyder att båda lagen är en bit in i försäsongen. Båda Linköping samt Bolzano har redan spelat sina första matcher i CHL. Bolzano slog rekord direkt i CHL och förlorade med 0-9 mot TPS i fredags, ett rekord som man inte skryter med direkt. LHC spelade också på fredagskvällen mot Pardubice och vann med 2-1 och i ärlighetens namn var det närmare 7-1 än 2-2 då det var spel mot ett mål i 2 1/2 perioder.
LHC har sammanlagt spelat 3 matcher på försäsongen:
SSK vs LHC 2-1
HV71-LHC 1-3
LHC vs Pardubice 2-1.

3 målsnåla matcher där LHC:s motståndare inte lyckats göra särskilt många mål. I 2 av de 3 matcherna har motståndarna gjort under 1,5 mål. I SSK matchen är det också värt att nämna att 1/3 av spelarna i Linköping var juniorer. I LHC:s mål lär Rautio starta och den enda matchen som han har spelat på försongen var 3-1 vinsten mot HV71 och där var en en av matchen bästa spelare. LHC har också lagt stort fokus på försvaret på träningen under ca 2 veckors tid.

Bolzano har också gjort extremt stora förändringar i lagbygget inför denna säsong vilket rapporterades ha synts mycket väl i deras match mot TPS då kemin mellan spelarna inte satt sitt spår än. " Bolzano, som vann österrikiska (!) ligan i fjol, är enligt uppgift inte färdigt med lagbygget och har fortfarande inte plockat in sin toppback och toppforward" skriver Correns hockeybloggare Per Bergsten

Bolzano under 1,5 mål tas till 1,66 oss Unibet men det går säkert att hitta bättre odds på andra sidor.


EDITERAD 2014-08-24 01.18:17

This is the stats tab
This is the post tip